snälla mamma!

blev en tur till stan efter kronhallen eftersom jag skulle in på apoteket.. blev även ett besök på lindex där jag absolut inte skulle köpa nåt, det gick sådär.



men vad skulle jag göra när han titta på mej med sina söta små ögon och sa:
"snälla mamma, kan vi inte gå in på lindex och köpa ett par byxor och tre bodysar till mej"
skulle jag gå förbi lindex och låta honom sitta där i vagnen och gråta över att han inte fick som han ville? nä, just det! så det va bara att knalla in i affären, ta fram plånboken och låta bullen peka ut vad han ville ha!

är man världens bästa bebis så är man ;)
nu ska jag bara förklara för pelle oxå..





onsdag

hade planer på att träna idag men så blir det nog inte för jag har mer ont i halsen.. usch va jag är trött på det här! hade ju kommit igång så bra med träningen, så jäkla typiskt!
har ätit godis både i måndags och igår oxå, vilket inte direkt gör saken bättre. jag klarar verkligen inte av att äta en massa onyttigt som jag gjorde i branäs. det är hopplöst att sluta när jag har börjat! får börja om från början varje gång..
men sån har ju jag alltid varit, det är allt eller inget. nu är det iaf slut med godis och massa annat skräp!

ska åka till willys eller kronhallen sen och handla lite har jag tänkt. hannes behöver mat och blöjor som vanligt =) testade willys egna blöjor sist jag handla men det gör jag inte om. först tyckte jag att dom va helt ok men sen ångra jag mej, dom är så stela och "pappriga"
dom är bra mycke billigare än pampers, nästan halva priset.. libero är väl oxå lite billigare men dom gillar jag inte heller. så nu vet ni vilka blöjor jag föredrar.. pampers ska det va :P väldigt intressant.




tisdag

har nyss skurat golvet i köket och hallen så nu sitter vi och väntar på att det ska torka, sen är det bara vardagsrummet kvar.
ska åka hem till pappa direkt när vi är klara och hannes har ätit lunch, annars kommer jag bara gå runt här och leta efter damm.. vilket antagligen kommer sluta med att jag blir hysterisk =)

lilla bullen höll på att skrämma livet ur mej förut! han låg i vardagsrummet och lekte i sitt gym när jag plocka i diskmaskinen, när jag skulle kolla till honom låg han inte kvar där jag la honom.. han låg i hallen =)
den lilla busen! han har kommit på att han kan "krypa" baklänges :P satt och titta på honom förut när han låg i gymmet.. han vänder sej så han ligger på mage och sen drar han sej bakåt, fick stoppa honom när han va påväg in under kaminen =)
nu kommer jag aldrig mer våga lämna honom själv om jag ska hämta nåt som jag har gjort förut.. blir att hålla ögonen på den lilla busen hela tiden :P

nu ligger han bredvid mej i soffan och gör pruttljud med munnen så det bara sprutar dreggel. mammas lilla älskling ;)

måndag

mår lite bättre idag än igår men jag känner mej ändå inte frisk.. har lite ont i kroppen och känner mej hängig.
hannes vakna igår kväll och va alldeles svettig, tog upp honom en stund och det verkade som han frös men han hade ingen feber. gav honom lite vatten och efter en stund somna han igen. trodde han skulle bli sjuk i natt men han sov hela natten och verka pigg när han vakna.
idag har han varit lite gnällig men han har fortfarande ingen feber.. kanske bara mår lite dåligt. hoppas han slipper bli sjuk iaf!

mäklarn ringde idag och det är tydligen någon som är intresserad av huset så imorrn är det dags för visning igen. kan inte direkt påstå att jag blev glad när pelle ringde och berättade det, hade sett fram emot en lugn dag i soffan eftersom jag hade så ont i huvudet men det va bara att hoppa upp och börja städa.
har lite kvar som måste fixas men visningen är kl tre så det hinner jag imorrn.

va hemma hos pappa förut med presenter till piffen.. en matskål och lite godis =)
hon va ute när jag kom men som tur va kom hon in efter en stund så jag fick ge henne en grattiskram.
är ju inte alltid hon tillåter att man kramar henne.. hon är så jäkla sur ibland den där lilla tanten :P allt ska ske på hennes villkor.

bullen börjar få fart i lära-gå-vagnen nu =) tror inte det dröjer innan han börjar krypa heller.. idag reste han sej upp på knä när han låg på mage, såg ut som han skulle krypa iväg men det gick inte riktigt.. men snart kan han nog :P








måndag

idag är ingen vanlig dag för det är piffens födelsedag hurra hurra hurra!
hela tio år fyller hon min lilla kissekatt!



ska åka och lämna en present till henne i eftermiddag =)

branäs

då är vi hemma igen efter en mysig helg i branäs, tyvärr va inte vädret det bästa men vi hade trevligt ändå. hade ju sett fram emot några promenader med pulkan men det blev bara en liten sväng till ladan för att köpa kaffe till gubbarna. va ju nästan ingen snö på vägen så det sluta med att vi fick bära pulkorna sista biten.
annars så har vi gått två promenader med vagnen, spelat spel, ätit god mat och mosat en massa godis.. och då menar jag verkligen en massa godis =)
skulle på indoor idag men både caroline och jag vaknade sjuka imorrse så det va bara att avboka träningen. väldigt synd för jag skulle verkligen behöva träna lite efter den här helgen.
mådde lite bättre när vi kom hem men nu känner jag mej dålig igen.. somna i soffan med hannes på magen förut, vet inte riktigt hur länge vi sov men en bra stund va det nog iaf =)

nu blir det nya tag igen.. ska bara bli frisk sen blir det träningen och lite nyttigare mat igen!


stannade för lite mat på en pizzeria i hagfors


väntar på mat i stugan






busar i soffan


pelle gör sej redo för en dag i backen


rickard efter en dag i backen


nästan tre kg godis mosa vi i oss




hannes äter gurka


nellie är sugen på aromat


gubbarna spelar geni


leker när dom vuxna städar




en trött bulle påväg hem

tack för en trevlig helg =)


torsdag

nu är jag nästan klar med packningen.. bara maten som ska packas ner och det kan jag ju inte göra riktigt än.
måste dammsuga oxå så att det är lite fint när syrran och robin ska bo här. behöver ju inte se allt för hemskt ut även om det bara är dom :P

hannes käka lunch för en stund sen, blev potatis och rödspätta idag.. det gilla han inte alls!
han slog bort skeden och fick rysningar av det lilla han fick i sej. råkade göra misstaget att vända mej om för att ta fram en sked ur lådan, då va han snabbt framme med sina små händer och tog tag i tallriken. hans händer blev fulla med mat och tallriken hamnade på golvet. behöver jag säga att vi hade potatis och rödspätta i hela köket? =)





bullen ser nöjd ut, han gillar tydligen matkrig :P han va inte lika glad en stund senare när jag satte honom i duschen för att få bort allt kladd =)

nu åker snabeldraken fram! ha en bra helg allihop, det ska iaf vi ha :P


onsdag

idag har jag varit på stan med mamma en sväng.. handla lite på willys och köpte två mössor till hannes på kappahl. sen åkte vi hem till brorsan en sväng, han skulle tvätta så han ville att mamma skulle hjälpa honom. latmask =)
blev kvar där en stund och sen åkte jag hem och fortsatte packa. när jag kom hem låg det en påse på trappen, i den låg hannes lammskinn. gud så smarta dom är på posten! påsen låg väldigt synligt så vem som helst kunde bara ha knallat in och hämtat den. sen så tycker jag att betalar man frakt och beställer en sak för 500kr så borde det inte skickas som stort brev. fick ange mitt mobilnummer så jag antog att skinnet skulle skickas som paket men så va det visst inte..
men men, nu kommer hannes sitta skönt i pulkan iaf =)

pelle är iväg och tankar bilen nu, sen ska han montera hannes nya stol.. det blir alltså ingen träning för mej idag. måste hem till pappa och hämta grejer och sen kommer syrran hit och hämtar nyckeln, hon och robin ska bo här när vi är borta =)
tror pelles mamma kommer hit med nyckeln till stugan oxå så vi har fullt upp ikväll =)
måste nog fixa en till väska oxå.. räcker inte med dom två vi har. kan tro att vi ska va borta ett halvår när man ser allt som ska med..

  

klant!

nä, det är inte robban som sitter bredvid mej i soffan.. det är faktiskt pelle.
klanten skulle raka bort en del av sitt fluff förut, när han nästan va klar skulle han jämna till lite på sidorna och glömde att grejen man ställer in längden med inte satt på. det blev en jättefin kal fläck ovanför ena örat.
behöver jag säga att det såg dumt ut? behöver jag säga att jag skratta? :P
fanns inte så mycket han kunde göra.. va bara att raka av resten oxå! så nu ser pelle ut som skalleper! ;)



tom hannes har en redig kalufs i jämförelse med sin far :P

tisdag

idag har caroline och nellie varit här en sväng.. vi skulle till willys och handla lite inför branäsresan så vi lämna hannes och nellie till pelle =)
han såg ut som en fågelholk när jag fråga om han kunde va själv med bebisarna en timme :P men det gick bra, när vi kom hem satt hannes i pelles knä och kolla på tv och nellie sov i soffan =)

har käkat lunch med jenny idag oxå, sallad på kulan som vanligt =) 
det va riktigt gott! kul att träffa jenny oxå.. blir ju inte så ofta tyvärr. får ge mej ut i skogen och hälsa på henne nån dag!

imorrn ska jag fortsätta packa inför helgen och sen ska jag ner till stan och köpa en mössa till hannes. den han har nu börjar bli lite liten och det går ju inte när man ska åka pulka. måste ju va varmt och skönt om hans små öron =)
har beställt ett lammskinn oxå som han ska ha i pulkan men tror ni att det har kommit? nej. blir så trött på sånt där! står att leverans ska ske inom 14 dagar men det har det minsann inte gjort! har skickat ett mejl oxå men har inte fått nåt svar.. har jag inte fått svar imorrn ska jag ringa och be dom dra åt skogen! jäkla nötter.









världens bästa bulle förbereder sej för en helg i branäs =)


fjant

kollar lite på Petra Mede Show, det är nog det sämsta program jag har sett! vilken jävla fjant hon är. finns det nån som tycker att hon är rolig?
har tv3 dåligt med ideér? kom dom inte på nåt sämre? hoppas verkligen inte att folk tittar på skiten.


måndag

blev ingen indoor igår.. mådde inte alls bra på eftermiddan så jag fick tyvärr avboka passet. som tur va kände jag mej bättre idag så jag och hannes har varit i degerfors och hälsat på caroline och nellie. blev en promenad, lunch och lek med bebisarna. trevligt som vanligt =)
pelle har varit hemma från jobbet idag och han ska vara det imorrn med. han hade feber igår kväll så han måste va hemma och vila så han är frisk när vi ska till branäs =)

har kört pump idag oxå, som vanligt på måndagar. nästa måndag är det dags för nytt program, ska bli kul att testa lite nytt. hoppas det är bra musik =) men det brukar det ju va.
blir ingen combat på torsdag eftersom vi ska till branäs men det tar vi igen med promenader :P kommer nog hem ganska tidigt på söndag så vi hinner ju gå på indooren iaf, kan nog behöva ett pass efter helgen =)

idag har jag förresten varit väldigt duktig! va inne på konsum och handla lite när vi åkte hem från degerfors, pelle hade beställt godis och coca-cola. jag va så jäkla sugen på godis! va inte alls kul att stå där och plocka en påse med massa gott. va sååå nära att jag tog en bit i bilen! men jag gjorde faktiskt inte det. bra magda, bra ;)


söndag

lördagen avslutades med lite plask i badkaret =) sen blev det sängen vid åtta, pelle mådde inte alls bra så vi låg i sängen och kolla på "körslaget"
som tur är mår han bättre idag men det blir ändå en väldigt lugn söndag, hade tänkt ge mej ut på en promenad med vädret ser inte spec roligt ut. ska på indoor ikväll så motion blir det ju iaf.








lördag

har nyss kommit hem från en heldag i örebro. köpte ny bilbarnstol till hannes på babyproffsen, han behövde verkligen en ny! den vi har haft sen han föddes har han nästa växt ur..
blev en BRITAX HI-WAY den här gången, inte alls den vi hade tänkt köpa men efter att ha övervägt för och nackdelar blev det den =) blir nog bra!
köpte även tre pyjamasar till lilla bullen på klädjätten, har aldrig varit där förut. dom hade ganska mycke bebiskläder men inte mycke jag skulle köpa.. men pyjamasar är det inte så noga med, söta va dom iaf =)

käka lunch på max gjorde vi oxå, passa på när bullen tog en tupplur =) jag tog ett delifresh kycklingmål med minimorötter och coca light. betydligt bättre är pommes frites och en friterad fiskburgare :P
riktigt god va den oxå! va nån keselladressing i som va riktigt mumsig =)

blev en liten sväng på marieberg oxå, köpte två tunikor på gina tricot.. riktiga fynd faktiskt. en kosta 149:- och den andra kosta 49:-
försökte få pelle att kolla på lite kläder oxå men det gick inte. han skyllde på att hannes hade tråkigt =)

nu ska vi snart äta tacos och sen blir det en lugn kväll framför tvn. stackars pelle har fått feber av allt shoppande så det är bäst vi tar det lugnt så han inte blir mer sjuk. måste ju va frisk när vi ska till branäs!




promenad

blev en promenad till stan idag, regnskydd på vagnen och superkängor på fötterna.. sen va det bara att ge sej iväg =) va lite jobbigt på vissa ställen där det va en massa slask men det gick bra ändå.
hade tänkt köpa lite kläder till hannes, han har typ inga kläder i storlek 74 men jag hitta bara en body. EN? jag blir nästan chockad själv, brukar ju kunna handla hur mycke bebiskläder som helst =)
är så trött på allt gulligull.. kan det inte finnas lite tuffare bebiskläder? bara massa töntiga nallar och annat fjant!
iof så va det mumin på den bodyn jag köpte.. men den va ganska fin ändå. sen hade jag en rabattcheck på lindex och jag ville handla nåt :P

handla lite på willys oxå, det va mindre kul. ursäkta men jävla kärringar som ska va ivägen överallt!
måste dom stå mitt i gången med sina stora rövar? iof så är inte min rumpa heller spec liten men det hör inte hit :P
hur som helst så blir jag tokig när folk inte kan flytta på sej.. står och pratar så folk inte kommer förbi. jag bli så arg så jag vet inte vart jag ska ta vägen.. tanten före mej i kön stod och packa i sina varor på sidan av bandet så jag kunde inte dra mitt kort. varför skulle hon stå där? tillslut körde jag på henne med barnvagnen, då fatta hon att hon stod i vägen.
nu låter det som jag hatar alla tanter men det gör jag faktiskt inte.. jag hatar alla som står ivägen i affärer och det är oftast tanter =)

ikväll blir det god mat och let´s dance som vanligt. ska bli spännande och se va pelle ska äta för gott idag som jag inte får äta =)
nästa helg när vi är i branäs så jag ska faktiskt äta lite godis, om jag är sugen. är nästan aldrig sugen på godis längre.. väldigt konstigt med tanke på att jag jämt va det förut, suget kanske försvinner tillslut när man inte äter nåt sött. chips kan jag bli sugen på ibland, men det tänker jag inte äta nästa helg.. vet att tar jag ett så kan jag inte sluta. så några chips blir det inte =)


en sån fick hannes idag =)




fredag

har varit vaken sen halv sju, vakna när pelle gick upp och kände mej ganska pigg så jag gick upp och slog på tvn. lilla bullen sover fortfarande men han vaknar nog vilken minut som helst =)
idag har vi inte spec planerat.. måste bara till willys en sväng, hannes behöver välling och burkmat. handlar nog lite till ikväll oxå, blir lax och klyftpotatis. mums!
tyvärr så är ju inte vädret spec roligt, hade ju tänkt att vi skulle gå till willys men det ska ju tydligen blir regn så det är möjligt att vi tar bilen ist.

nä, nu ska jag koka ägg! =)


torsdag

idag har vi varit på 6-månaders kontroll hos farbror doktorn med lilla hannes, det gilla han inte alls! han blev jätterädd för doktorn min lilla älskling.
annars gick det jättebra.. han klara "greppa leksaks testet" och han växer precis som han ska, nu väger han 7510g och är 66,5cm. jag gissa närmast :P

efter besöker på bvc gick vi hem till morfar och inga en stund. morfar försökte få i mej både dricka, saft och bulle men det gick inte! när dom andra fika drack jag ett glas vatten, inte så kul men jag vill inte se ut som en klump resten av mitt liv =)
har varit på träningslagret med caroline idag oxå.. combat stod på schemat. det va så väntat, riktigt roligt och riktigt jobbigt!


lilla bullen <3


stora bullen <3


onsdag

hade jätteont i huvudet när jag vakna idag så vi låg kvar i sängen till halv nio. som tur va mådde jag lite bättre efter frukost och mys i soffan med hannes =)
har städat idag oxå.. dammat, dammsugit och torkat golv. så nu är det fint på skyttelvägen 9.
efter städningen blev det en promenad och när vi kom hem va det dags för lunch och sen fixa jag kvällsmaten.. blev "kyckling och risgrejs" och jäklar va gott det va =)

la på lite extra motstånd på indooren idag och det kändes kan jag lova! trodde på riktigt att jag skulle dö när det va två låtar kvar. benen skaka och svetten rann, så ska det va!
imorrn blir det combat med caroline, då jäkla ska vi sparka och slå allt vi har! :P

är dags för hannes 6-månaders kontroll imorrn oxå. ska som vanligt bli kul och se va han väger och hur lång han har blivit. sist vägde han 7090g och va 64,5cm.
jag chansar på att han nu väger 7600g och är 66cm, pelle tror att han väger 7630g och är 67,5 cm =)


världens bästa bulle <3

trött bebis

hannes va jättetrött idag så det blev välling och läggdags redan halv sju. han brukar somna lite efter sju annars så lite tidigare än vanligt blev det allt.
tycker det är skönt att han somnar och vaknar tidigare nu.. förut kunde han ligga och sova till nio och då gjorde ju jag oxå det, blir seg när man sover så länge. idag väckte han mej fem över sju så det va bara att stiga upp och fixa välling och sen mysa i soffan framför vakna med the voice =)

blev spenatsoppa till kvällsmat idag, jäklar va gott det va! testa ett recept som caroline har på sin blogg, hur enkelt som helst och superduper mumsigt :P till soppan åt vi färska frallor och ägghalvor. gottigt!
äter ju nästan samma mat jämt så det är kul att testa lite nytt ibland..

imorrn är det dags för indoor igen. får träna själv för mamma är sjuk och caroline kunde inte, men det går bra ändå! har ju ändå inte tid att prata under passet =)
annars vet jag inte riktigt vad som händer imorrn.. blir nog en promenad och sen blir det väl matlagning som vanligt. tänkte laga nån kycklinggrej med ris.. lägga ris i en form, på med kyckling, nån god sås och lite riven ost. kan pelle slänga in den i ugnen när jag tränar så är maten klar när jag kommer hem, perfekt =)

nu är klockan halv åtta, halv åtta hos mej :P




tisdag

hade tänkt att det här skulle bli en riktig vilodag, ingen promenad och ingen träning.. men så blev det inte riktigt. hade ingen lust att sitta inne när det va så fint väder så det blev en långpromenad på två timmar ist =) gick bort mot karlberg, runt nobelhallen, genom stan, in på willys och handla lite och sen hem. prata med mamma i mobilen en timme så jag gick inte lika fort som jag brukar göra, va faktiskt riktigt skönt med en lugn och behaglig promenad =)

nu har vi nyss ätit lunch, jag åt grönsakssoppa och hannes åt kallops =)
har precis kört igång diskmaskinen och tvättmaskinen så nu ska vi leka lite innan det är dags att hänga tvätt och plocka disk.

som vanligt läste vi posten innan vi åt lunch =)








måndag

idag gick vid upp vid halv åtta och käka frukost sen vid kvart i nio åkte vi in till degerfors för att hälsa på caroline och nellie. basse fick följa med och leka med båtsman =)
gick en promenad direkt när vi kom fram, basse tyckte att det va jobbigt! vet inte riktigt va det va med henne.. hon brukar ju aldrig bli trött men hon tyckte nog bara att promenaden va tråkig för när vi kom in fick hon ny energi =) hon å båtsman sprang runt som galningar men efter en stund tröttna dom.. båtsman gick och la sej i sin bur och basse somna på en filt i vardagsrummet :P

caroline bjöd på bröd som hon baka när vi va där, jättegott va det! hurtbulle kallas det tydligen, måste jag testa nångång =) smidigt och gott, perfekt!
vid tio i fem kommer hon hit och hämtar upp mej, syrran och elinor för då ska vi till träningslagret och köra pump. känner mej inte spec laddad för träning idag, känns som jag håller på att bli förkyld. men jag hoppas det känns bättre när vi kommer dit, det brukar ju göra det =)

glömde tyvärr kameran hemma så det blir inga bilder på hannes och nellie idag. får bli nästa gång =)



söndag

idag är ingen vanlig dag för det är hannes 6-månaders dag hurra hurra hurra =)
han har blivit så stor lilla plutten! alla säger jämt att tiden går så fort och det stämmer ju faktiskt, känns som han föddes nyss min lilla bulle =)

självklart så fick han paket idag min lilla älskling, ett av mej och pelle och ett av mormor =)













han fick en mobiltelefon av oss och en nalle av mormor, verkar som han gilla sina presenter =)

har varit på barnvagnen och kollat lite på ny bilbarnstol till hannes idag men dom hade inte så många så jag tror det är bättre vi åker till babyproffsen i örebro, får lite mer hjälpa där än man får här.
jysk har vi varit på oxå, köpte en låda till hannes leksaker =)

klockan fem va det dags för indoor walking på träningslagret igen, riktigt jobbigt va det! 
trodde jag skulle svimma under dom två sista låtarna =)
när jag kom hem beställde vi mat från onlinepizza.se, pelle hade fått för sej att vi skulle testa det :P jag tog en räksallad men det va faktiskt ingen höjdare. smaka absolut ingenting.. så sallad från Milano rekommenderas ej!

imorrn ska vi hälsa på caroline och nellie.. åker dit direkt efter frukost och ger oss ut på en morgonpromenad, så nu hoppas vi på fint väder =)

lördag

nån som trodde att lördag är lika med sovmorron? inte i det här huset. halv sju slog lilla bullen upp sina ögon =)
så det va bara och knalla ner till köket och fixa en flaska välling till gullebullen. när flaskan va tom låg vi kvar i sängen en stund och kolla på båten elias och postis per, ganska roliga barnprogram faktiskt :P

pelle har varit till willys och handlat lite, jag orkade inte följa med så jag och hannes stanna hemma och lekte med pruttomobilen.. han är så duktig så! han åkte från vardagsrummet tills köksbordet helt själv.
tanken va att vi skulle gå en promenad när pelle kom hem men hannes somna i soffan så vi får vänta tills efter lunch ist. blir nog en långpromenad idag, måste ju passa på när solen är framme!

ikväll ska vi hem till pappa och äta plankstek, gott gott! jag får såklart kyckling isf kött, kommer snart se ut som en kyckling :P tur att jag aldrig tröttnar på det, skulle kunna äta det varje dag!
gissa vad jag åt till kvällsmat igår.. kyckling såklart :P

för övrigt så har jag sjukt ont i armarna! hej träningsvärk :P
vakna inatt av att jag inte visste vart jag skulle ta vägen för att det gjorde så jäkla ont. träningsvärk är en ganska konstig känsla, det gör så fruktansvärt ont men ändå så är det skönt.
imorrn är det dags för indoor igen, behöver jag säga att jag längtar? =)


fredag

hannes sov tolv timmar i natt oxå, han är så duktig min lilla bulle! somnar vid halv åtta å sen sover han till lite efter sju, perfekt! =) efter frukost blev det en promenad med basse och sen lekte vi lite innan det va dags för hannes förmiddagsgröt.
vid halv elva gav vi oss ut på en långpromenad med mamma.. tror vi gick runt halva stan :P va inne på Ö&B en sväng och sen handla vi lite på Willys. kl ett va jag hemma så det blev en rejäl långpromenad =)

pelle kom hem lite tidigare idag så vi gick hem till pappa en sväng och drack lite kaffe.. eller ja,  tanken va att pelle skulle dricka kaffe, ist blev det en irish coffee och två glas vin =) så kan det gå!
när vi kom hem laga vi lite mat och sen har jag kollat på let´s dance och pelle har spelat tv-spel. han har tröttnat på let´s dance men jag vägrar missa det. är ju snart final =)

nu är det solsidan, sjukt bra program :P







torsdag

idag hoppade jag faktiskt över den dagliga promenaden, hade ingen lust att ge mej ut så vi tog lite ledigt =)
ist har jag fixat lite här hemma.. hängt tvätt, lagat köttfärsbiffar och bakat bullar. kors i taket! första gången jag har bakat bullar själv :P smakade faktiskt inte själv eftersom jag har godis och fika förbud, men syrran och pelle sa att dom va goda så jag får väl lita på det.

har kört combat med caroline idag oxå, det va riktigt kul så det kommer jag absolut fortsätta med.
tänker hålla mej till träning fyra gånger i veckan..
måndag: pump
onsdag: indoor
torsdag: combat
söndag: indoor

just nu är träningen så rolig så jag skulle lätt kunna träna fem gånger i veckan, men det funkar ju inte riktigt. vet att jag snart kommer tröttna om jag tränar för mycke och så har jag ju en liten bebis som jag måste ta hand om =)



onsdag

känns ordentligt i mina ben nu.. kommer knappt kunna gå imorrn =)
har faktiskt varit riktigt duktig med både träning och promenader den senaste tiden, så det är väl inte konstigt att det känns lite i benen. 
gick riktigt bra på indooren idag, pelle skratta när jag kom hem eftersom jag såg ut som en tomat i ansiktet. trött som tusan va jag =) imorrn blir det combat med mamma och robban, är faktiskt lite nervös.. va väldigt längesen jag va på det och det är ju lite rörigt med hopp och sparkar hit och dit.
men det går nog bra, efter några gånger är vi proffs ;)

på tal om något helt annat än träning. hannes har blivit jätteduktig med maten, han äter som en liten häst =)
grönsakspuréerna gilla han inte alls men nu har vi lagt till kött, pasta och ris och det gillar han. idag fick han spagetti med köttfärssås, det försvann fort ner i den lilla magen =) 
har oxå testat kyckling med ris & grönsaker och pasta & grönsaker, det va tydligen oxå riktigt gott.
naturligtvis så får han efterrätt efter varje lunch oxå, fruktpuré såklart vilket han älskar. han blir helt galen när han får första skeden =)
just nu ser hans "matschema" ut ungefär såhär:

frukost 07.00: välling
mellanmål 09: gröt
lunch 12.00: burkmat och fruktpuré
mellanmål 14.00: lite ersättning
middag 17.00: gröt
kvällsmål 19.30: ersättning

tiderna och antal mål varierar beroende på när han vaknar, vaknar han sent brukar jag hoppa över gröten på förmiddan och ge honom lunch tidigare. 
så det blir lite som det blir, det viktigaste är ju att bullen är mätt och nöjd.. vissa dagar klarar han sej längre mellan målen och andra dagar vill han ha mat lite oftare. vi gör som han vill helt enkelt =)





 

powerwalk

hannes slog nog rekord idag, han sov middag i 1,5 timme. duktig bebis =)
när han tillslut vaknade åkte vi ner till willys för att handla lite.. jag skulle bara ha frukt, grönsaker och blöjor. när jag plockade upp på bandet såg jag att jag nog hade handlat lite mer, 633kr gick kalaset på.. jag börjar bli som min farfar =)
lite senare på eftermiddan gick vi en promenad hem till pappa och lämnade äggkartonger. pelle kom förbi när han gick från jobbet så det blev lite kaffe innan vi gick hem.. gubben tog fram dammsugare! det som är så jäkla gott. åt jag nån? nä, det gjorde jag inte :P

när hannes hade somnat och jag hade kollat klart på halv åtta hos mej gav jag mej ut på en powerwalk, helt ensam! tror inte jag har varit ute och gått själv sen vi fick hannes. brukar ju alltid ha med honom eller basse.. eller båda =)
va iaf riktigt skönt ute men jag måste erkänna att jag faktiskt va lite rädd eftersom det va så mörkt. nästa gång ska jag nog ge mej ut lite tidigare.
när jag kom hem mötte jag syrran och robin i kvarteret, dom va påväg hem från pappa så dom hade ägg med till oss.. och en stor bit kladdkaka som syrran hade bakat. tack för den, kladdkaka är ju mums! åt jag nåt? nä, det gjorde jag inte. så pelle fick äta upp hela biten själv, vilket han naturligtvis inte hade nåt emot :P

     

  
 




tisdag

blev inge baysim igår, va tydligen sista gången förra veckan. tur att caroline tog reda på det så vi slapp åka dit å få reda på det. hade ju varit lite onödigt..
eftersom vi inte hade något annat för oss så kom caroline å nellie hit å hälsa på en stund, gick en promenad å sen följde dom med in en sväng så bebisarna fick leka lite. eller ja, nellie försökte leka med hannes =)

lite senare igår va jag på träningslagret med syrran å elinor å körde pump, va lika roligt som förra gången =) har inte lika ont idag som jag hade sist å det tackar jag för..
riktigt jobbigt va det iaf! träningsvärk är faktiskt inte ett bevis på att man har tränat ordentligt, träningsvärk får man när man anstränger muskler som man inte har ansträngt på länge. så det så! blir så irriterad när folk säger "har du ingen träningsvärk så har du inte tagit i ordentligt" det skulle bli ganska jobbigt för dom som tränar stenhårt sju dagar i veckan, har väldigt svårt å tro att dom går runt med träningsvärk jämt å ständigt.
(du tänker rätt mamma, detta skrev jag som en liten pik till robban) :P

idag har vi varit på baycafé igen, va inte lika mycke folk som sist men det va kul ändå. lite synd bara att dom som va där va flera månader yngre eller äldre än hannes så det fanns ingen som han direkt kunde leka med. får hoppas att nån av dom han lekte med förra veckan kommer nästa gång =)
hannes somna på vägen hem å sover fortfarande.. när han vaknar ska han äta mat å sen ska vi åka ner på stan å handla lite. försöker få tag på pelle för jag behöver lite matpengar men han svarar inte, han misstänker väl att det är pengar jag är ute efter :P











det är ganska lätt å se vem det är som vill leka å vem som inte vill =)


måndag

började dagen med en timmes promenad, riktigt skönt va det ute!
fick ju betämma väg själv idag oxå, det fick jag inte igår när pelle va med.. jag vill gå ner mot stan eller vid sjön å pelle vill gå runt i villakvarter å titta på hus =)
idag blev det iaf en tur genom stan.. stan hade ju inte öppnat än men det va ändå lite folk som rörde sej, många som gick en promenad i det fina vädret.

nu ska jag snart fixa lite mat tills ikväll å sen blir det babysim. är faktiskt ganska skönt att det är sista gången idag. får ju anmäla sej till fortsättningsgruppen nu men det ska vi inte göra. tycker att hela grejen med babysim känns lite oengagerat.. kan lika gärna åka till badhuset själva å plaska runt lite, det är nog roligare.

ikväll är det dags för pump igen, ska bli riktigt kul!
imorrn blir det ingen träning men på onsdag blir det indoor igen.










söndag

har nyss käkat lite lunch i form av soppa.. innan det har hela familjen varit ute på en promenad i det fina vädret. skönt att solen äntligen kommer på besök! allt känns så mycke lättare då..
annars har vi inte gjort så mycke idag, hängt lite tvätt å kollat på vasaloppet. nu sitter jag bara å väntar på att klockan ska gå så jag kan åka till träningslagret å köra indoor.

hannes har förresten lärt sej att ta sej fram i sin lära-gå-stol. han når ner med ena foten så en liten bit kommer han allt, men det går inte fort =)
han måste nog växa några cm till innan han kan få riktigt fart på den där, då är det nog bäst å hålla sej undan.
sitter själv några sekunder gör han oxå, han har blivit så stor min lilla bulle! i natt drömde jag att han reste sej mot spisen å knalla iväg i köket.. dröjer väl inte innan han gör det :P






lördag

igår hade vi som sagt besök av våra vänner från degerfors.. åt en massa gott å kolla på let´s dance. lika trevligt som vanligt =) hannes lekte med nellie en stund sen blev han lite ledsen igen.. verkar nästan som han är lite rädd för lilla nellie =)

idag blev det en promenad ner till stan.. pelle skulle kolla på nåt spel på elgiganten, sen handla vi lite på netto å köpte två böcker till hannes på bokia.
när vi kom hem käka vi lite mat å sen blev det en sväng till coop. skulle egentligen inte handla nåt men jag tycker att det är så tråkigt å bara sitta hemma så jag tvinga med pelle ut på en liten tur. köpte en halsduk till hannes, ben till basse å lite godis =)

syrran å fredrik har varit här å fikat idag oxå.. fredrik hade köpt en fin body till hannes, tack så mycke =)



den här helgen har för övrigt gått åt skogen med min "bantning" 
godis å cheez ballz igår, godis å en bulle idag =/ inte bra, inte bra!
iof så är det väl inte så farligt å äta lite godis på helgen men det känns ändå inge bra.
så nu ska jag faktiskt skärpa mej.. åker till branäs med caroline, rickard å nellie den 25:e å innan det blir det inge godis, fika eller dricka.

imorrn blir det nog lugnt hela dan tills kl 17.00, då blir det indoor med mamma å robban.
på måndag blir det pump igen, gud va jag längtar! va så jäkla kul sist..





nu ska jag fortsätta heja på kalle moraeus & orsa spelmän! riktigt bra låt.


fredag

igår va vi som sagt på kalas hos brorsan.. han hade fått det riktigt fint i lägenheten!
han hade faktiskt lyckats riktigt bra med färger å så, är faktiskt lite imponerad =) tror han va ganska stolt själv, han gick runt där å tände ljus å greja :P
bjöd på smörgåstårta gjorde han oxå.. men han hade inte tänkt på att vi va åtta personer, han hade tallrikar å bestick till sex personer. som tur va så hade jag en gaffel i skötväskan som jag mosa banan med till hannes i tisdags.. så jag å pelle fick dela på den å en tallrik å pappa fick äta på en bit kartong :P haha!

inatt sov hannes duktigt igen, han somna halv nio å vakna halv sju =)
slog på tvn å kolla på vakna med the voice när han fått frukost, sen tog det inte lång tid innan han somna igen.
idag ska jag bara fixa lite här hemma å ikväll kommer caroline, rickard å nellie hit =)

nu ska jag käka frukost innan hannes vaknar!


torsdag

jösses, känns som jag har blivit överkörd av ett tåg! har ont i hela kroppen sen pumpen igår =)
benen är värst.. värker i hela låren, men så ska det va :P
dagens vägning ska vi inte ens tala om.. usch va hopplöst det känns nu!
men det är väl bara å kämpa vidare antar jag.

idag har jag städat lite här hemma.. det behövdes verkligen! nån som vet vart allt damm kommer ifrån? jag blir tokig! det går inte å få bort..
nu sitter jag å väntar på att hannes ska vakna så han kan få lite lunch sen blir det en långpromenad i det fina vädret. om mina ben orkar.. :P
ikväll ska vi hem till brorsan på kalas, han fyller 21 idag. Grattis Grattis =)
skulle vilja träna idag oxå men det hinner jag tyvärr inte.. synd att dom har stängt på lördagar för nu blir det ingen träning förns på söndag, då är det dags för indoor igen!






onsdag

idag startade jag å hannes dagen med att storhandla på willys.. 1064kr gick kalaset på!
jag får nästan lite panik när jag handlar för så mycke, men mat måste man ju ha.
när vi kom hem plocka jag in alla varor å sen slängde jag ihop en ungsstekt falukorv till pelle.. va riktigt längesen jag gjorde det. har nog inte lagat det sen jag flytta hit..

efter lunch åkte vi in till degerfors å hälsa på caroline å nellie. gick först en promenad å sen åt vi kladdkaka som caroline hade gjort på kesella å dinkelmjöl. riktigt gott!
hannes å nellie lekte lite i soffan.. eller ja, nellie försökte leka med hannes men han va inte så intresserad. nellie försökte fånga hans uppmärksamhet genom att nypa honom i örat, det funka inge vidare =) han blev ledsen å ville hellre sitta i mammas knä :P haha!
får hoppas att hannes är på bättre humör på fredagkväll när dom kommer hit så dom får leka lite då =)

har varit på träningslagret å kört pump idag oxå. gud va kul det va! just nu tycker jag att all träning är rolig å jag vill testa så många pass som möjligt.. men jag vet att om jag börjar träna som en galning varje dag kommer jag snart tröttna, så tre-fyra gånger i veckan får det bli. vill inte lämna pelle själv med hannes varje kväll..


gammal bild på pluttisarna =)
 

fusk

blev en tur till brorsans lägenhet förut.. köpte med kanelgifflar å ballerina kladdkaka. bra gjort magda, bra gjort!
men men, gjort är gjort. gott va det iaf!
just nu känner jag mej extremt pluffsig så imorrn blir det nya tag, ska på pump med syrran.

tog lite bilder i lägenheten, som ni ser är det inte klart än.. tanken är att han ska va inflyttad å klar på torsdag.




hannes tog en tupplur




köket


mamma i vardagsrummet (lägg märke till hennes fina outfit :P )


hahaha! kommentar överflödig.


aa just det :P

tisdag

idag tog jag äntligen mod till mej å gick på babycafé på baggängen. måste erkänna att jag faktiskt va lite nervös innan vi gick in, hade ju ingen aning om va det va för folk där.
är iaf glad att vi gick dit för det va faktiskt kul.. alla va trevliga å hannes hade jättekul med alla leksaker =)
tur att hannes är en så snäll bebis, han lätta upp stämningen lite i början genom att skratta åt alla som titta på honom.. dom fråga om han alltid är så glad å det är han ju faktiskt =)
sångstunden gilla han oxå.. han skratta å hoppa på sina små ben. jag däremot kände mej lite dum eftersom jag inte kunde alla sånger. bä bä vita lamm å imse vimse spindel kan jag ju såklart men det va några andra som jag inte kände igen. men men, jag försökte hänga med iaf =)

nu ligger hannes å sover i vagnen, han va helt slut när vi skulle gå hem. när han vaknar ska han få lite mat å sen vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. kanske går å hälsar på mamma en sväng, hon är å städar i brorsans lägenhet.
pelle är på nån utbildning idag så han kommer nog hem lite senare än vanligt.. får försöka komma på vad vi ska äta så det är klart när man kommer hem. usch va tråkigt det är med mat! jag har så dålig fantasi..
privat kock kanske skulle va nåt? ja tack =)


måndag

har nyss varit ute på en mini-promenad. vände efter en stund för det va så jäkla jobbigt väder.. basse tyckte inte att det va spec kul för det fastna massa snö under hennes tassar, så vi gav helt enkelt upp.
gud va jag längtar till våren nu! ska bli så skönt när man bara kan gå ut utan att behöva brottas med den här jäkla snön.

hannes slog rekord inatt, han sov tolv timmar utan att vakna!
jag vakna vid halv åtta av att pelle sprang runt som en galning å leta efter sina nycklar, blev väldigt förvånad när jag insåg att bullen fortfarande sov..
va tvungen å kolla så att han fortfarande levde men det gjorde han ju såklart. jag gick ner å plocka i diskmaskinen sen satt jag å vänta på att hannes skulle vakna..
fick vänta en timme innan den lilla latmasken börja vakna till liv =) nu är det bara å hoppas att han fortsätter sova såhär duktigt, min lilla gullebulle ;)

jag hitta pelles nycklar förresten, dom låg i min jacka :P


en mätt å förvånad bebis :)

RSS 2.0