lördag

idag har vi varit på björkborns herrgård och tittat på majbrasan.
det va faktiskt inte spec roligt, kallt och sorgligt. den här händelsen har påverkat mej otroligt mycke!
vissa saker får mej verkligen att tänka till.. man kanske inte ska gnälla på att huset är ostädat, att pengarna inte räcker till någon onödig pryl eller att det är dåligt väder.
när något verkligen händer så betyder ju inte dom där jäkla småsakerna ett skit!

jag kan verkligen inte sluta tänka på elinor och hennes familj.
visste inte vad jag skulle säga när jag träffade hennes idag, därför sa jag ingenting utan gav henne bara en kram. det finns ju tyvärr ingenting man kan göra, bara visa att man bryr sej.


......

idag går alla mina tankar till elinor och hennes familj <3
ibland är livet orättvist, så fruktansvärt orättvist.

fredag

inte ofta jag sitter här helt ensam vid den här tiden. pelle har jourledigt idag så resten av familjen tar tydligen sovmorgon =)
idag ska vi åka till barnvganen och hämta ut våra nya vagnar, har beställt en varsin emmaljunga scooter till hannes och linus. säljer man får man köpa nytt :P
efter lunch ska pelle åka in till örebro och ha nån avslutningsgrej med jobbet så jag och grabbarna får klara oss själva resten av dagen. är första gången jag ska lägga dom för natten själv men det går nog bra.. dom brukar ju vara snälla =)


två såna här har vi beställt, tycker den är grymt snygg! =)

onsdag

igår gav vi oss ut på en promenad efter frukosten, tänkte försöka hitta nån bra lekpark i närheten men det finns tyvärr ingen.
gick iaf och tänkte på hur fint många har det i sina trädgårdar och hur fult det är i våran trädgård. när jag kom hem tog jag fram spaden och grävde upp den hemska växten som stod på framsidan, den va verkligen gräslig!
pappa fick komma hit med några säckar jord och efter lunch kom mamma och syrran hit. mamma fick följa med och köpa blommor och syrran fick va barnvakt under tiden =)
köpte 18 st violer som vi planterade och sen dekorerades hela "rabatten" med stenar som vi hittade i trädgården =) blev faktiskt riktigt fint!
hannes va såklart med och hjälpte till hela tiden.. han grävde med sin lilla spade, placerade ut stenar och vattnade med sin mugg :P tror faktiskt han är riktigt stolt över vårat verk.. han stod och tittade på blommorna förut och sa ojojoj! ;)

idag har vi varit på maxi och handlat, städat lite och gått en promenad.

imorrn är det äntligen dags att gå till öppna förskolan igen! hannes har nog längtat efter sina kompisar =)

Emmaljunga scooter

Någon som är intresserad av en Emmaljunga scooter -07 i färgen lime?

Den är i användt men fullt fungerande skick (finns några fläckar)
Regnskydd från Tullsa och fotsack i samma färg som vagnen ingår.



Ring, smsa eller mejla!
070-450 15 40
[email protected]

helgen

har varit lite dåligt med uppdatering i helgen men vi har haft fullt upp så jag har inte haft tid att sitta framför datorn. har ju varit så fint väder oxå så då ska man inte sitta inne!
har iaf haft en väldigt trevlig och mysig påsk!

i lördags började vi dagen med en promenad sen åkte vi till skolgärdet och handlade lite. köpte bla ett par nya joggingskor på team sportia.. hittade ett par på rea för 800, hade kostar 1200 förut så nu är det bara att ge sej ut och springa =)
på kvällen va det kalas hemma hos farmor och farfar med god mat och trevligt sällskap. min faster och två av mina kusiner från göteborg var här och hälsade på.
hannes höll verkligen på att riva hela deras lägenhet. kan säga att den är allt annat än barnsäker! massa prydnadssaker i precis lagom höjd för lilla busungen  =)

i går kom mamma och robban hit på förmiddan, lekte med hannes i trädgården och sen blev det grillat till lunch. på eftermiddan åkte vi till pappa och caroline i degerfors. hannes levde rövare där oxå.. gick till en lekpark i närheten så jag och syrran åkte nog rutschkana 50 gånger innan han tröttna :P
blev bjudna på grillad lax och massa annat gott. till efterrätt blev det cheesecake med daim som jag och syrran hade gjort, mums! jag skulle nog kunna leva på det..

idag har vi varit hos pelles mamma och ätit lunch, det va gott som alltid! efter maten gick vi ut i trädgården och satt en stund i solen. anders tog med sej hannes in till deras granne och hälsade på, bor tydligen en liten oskar där som är lika gammal som hannes =)
efter en stund tog pelles mamma fram ett golfsett i plast så hannes passade även på att gå en liten golfrunda i trädgården ;)

som sagt, vi har haft en väldigt bra helg! hannes har lekt som aldrig förr, idag va han så trött att han somnade i soffan vid halv sju =)
lilla linus han bara hänger med, han är så sjukt snäll lillbullen!

för en stund sen va det en tjej och kille här och köpte våran emmaljunga vagn. det tog verkligen emot att sälja den! jag har varit så nöjd med den vagnen och den är så himla fin. 
det tyckte nog dom oxå för dom slog till på en gång =)
man ska ju inte fästa sej vid materiella ting men ibland är det svårt att låta bli! första vagnen betyder ju något spec. eller ja, det beror ju på vem man frågar.. pelle kan ju inte förstå hur man kan tycka om en vagn. tur att jag inte började gråta när dom packade in vagnen i bilen för då hade han väl skrattat ihjäl sej =)













 

fredag

känns skönt att det bara är fredag idag.. känns som lördag eftersom pelle har varit ledig men det är det ju inte! idag har vi varit på Maxi i Kristinehamn och handlat lite. blev faktiskt besviken när vi kom dit, tyckte inte alls det blev lika bra som det har varit förut.
innan vi åkte hem åt vi en liten lunch i deras café, jag åt en smörgås och pelle och hannes tog en varsin korv =)
på vägen hem somnade båda bebisarna så vi passade på att åka en sväng till granngården och elgiganten. inte ofta pelle springer i affärer och jag sitter kvar i bilen =)

hela eftermiddagen har spenderats i trädgården, vi har eldat kvistar och lekt med hannes. linus sov skönt i sin vagn under tiden.
efter allt slit var vi värda en riktigt god kvällsmat.. blev grillad kycklingfilé, wokgrönsaker och jordnötssås. mums!

imorrn blir det nog ett besök på skolgärdet igen, ska till team sportia och kolla på nya löparskor =) på kvällen blir det kalas/påskmiddag hos farmor och farfar.

GLAD PÅSK på er!


onsdag

igår va jag på Mr James och käkade med tjejena. va riktigt trevligt och maten va riktigt god! åt sallad med räkor och kyckling, mums!
när vi ätit klart gick resten av gänget på bio men jag fick snällt åka hem för att lägga linus. vet inte om jag har skrivit om det förut men av någon anledning så vill inte linus va hos pelle på kvällarna. han vrålar som en galning tills jag kommer och tar över.
så det första jag hörde igår när jag kom innanför dörren va en ledsen linus, vilket inte alls är roligt. får såklart jättedåligt samvete när han är ledsen!
nu har vi pratat om att gå ut och äta nästa vecka igen och då får nog linus följa med =)

idag har syrran varit här nästan hela dagen och lekt med hannes och linus.
på eftermiddagen kom morfar och inga hit och fikade eftersom dom tyvärr va sjuka i helgen när jag hade kalas. tack för presenten!
när dom åkt hem gick vi en promenad till Lidl för att handla lite till kvällsmaten. hannes gick själv till konsum men sen snubbla han två gånger och blev jätteledsen så han blev nog lite trött stackarn. är ju en lång promenad för hans små ben! han protestera inte när satte honom i vagnen så han tyckte nog att det räckte med motion för idag =)

kollade på sveriges mästerkock förut och tack och lov för att Louise vann. hade nog slängt ut tvn genom fönstret om den där jäkla snorungen hade vunnit. usch vilken människa!

måndag













underbar dag med mina underbara bebisar.

söndag

igår va det alltså den 16:e april vilket betyder att jag blev lite äldre och lite klokare =)
dagen spenderades här hemma med kalas för släkten.. hade bestämt mej för att jag faktiskt skulle få äta precis vad jag ville på min födelsedag så det slank ner en kärleksmums, paj med vaniljglass och en räkrulle. nam! :P ska väl erkänna att jag har fuskat idag oxå men jag orkar inte va duktig jämt.
nya tag imorrn! =)

idag är det söndag och som vanligt gick vi korpenpromenaden som idag startade vid Ica Maxi. syrran följde faktiskt med oxå, kors i taket att hon va vaken så tidigt =)
efter promenaden åkte vi hem och fixade lite lunch innan det va dags för hannes och linus att sova middag. när dom vaknade åkte vi till tivolit som va på nobel i helgen.
hannes sprang runt som en galning bland alla karuseller! han fick åka en sån där barnkarusell med hästar som åker runt runt i lagom fart :P stod såklart med och höll i honom hela tiden. när åkturen va slut ville han inte lämna hästen, han ville stanna kvar och åka igen.. =)
självklart fick han köpa en ballong oxå, det måste man ju göra när man är på tivoli. han valde ett blått flygplan som han stolt vandrade omkring med ;)
det spelades väldigt hög musik vid några av karusellerna så han passade även på att visa upp sina danskunskaper =) han är så duktig, mitt lilla hjärta!



fredag

äntligen helg och jag mår faktiskt mycke bättre idag! lite öm i kroppen och lite ont i halsen men värre än då är det inte. nu ska vi bara hålla tummarna för att ingen annan i familjen blir sjuk. hannes har varit lite hängig idag men han har härjat runt precis som vanligt så vi får hoppas att det bara är en lite förkylning på g.
idag har vi inte gjort spec mycke.. lekt, städat lite och kollat på barnprogram =)
är så tråkigt när vi inte kan gå ut som vi brukar.. dagarna blir så långa när vi bara sitter inne. får hoppas att alla är friska till veckan så att dagarna kan rulla på som vanligt =)


torsdag

va trött jag blir. vakna imorse och kunde knappt svälja, det kliade och brände i hela halsen. så jäkla typiskt nu när jag har börjat komma igång med träningen.
blev alltså ingen morgonpromenad och ingen löprunda. surt!
stackars hannes fick inte komma iväg till öppna förskolan heller så nu kommer han inte träffa sina kompisar på länge eftersom det är stängt nästa vecka pga sportlov.

ist har vi varit här hemma och tagit det lugnt. syrran kom hit och hälsade på så vi gick faktiskt ut i trädgården och lekte en stund, passade även på att rensa på altanen. tur att det finns ipren =)
ska väl erkänna att jag har mosat kladdkaka oxå (tack syrran :P) så morgondagens invägning kommer nog inte gå spec bra, känner mej svullen i hela magen =/

fick ett sms från saxin idag att bildkartan va färdig så pelle fick åka och hämta den efter jobbet. nu ska vi bara komma överrens om vilka bilder vi ska göra förstoringar på, vilket inte kommer bli lätt! vi har inte beställt hannes dopkort än så det kommer inte bli en billig historia. sjukt att det är så dyrt!

nu ska jag kolla klart på Lyxfällan och sen ska jag sova. håll tummarna för att jag inte blir sämre under natten, känns tyvärr som det =/




mina hjärtan, skulle inte klara mej en dag utan dom.
inte pelle heller såklart men han får inte va med på bild ;)



onsdag

började dagen med en promenad idag oxå, lika skönt som vanligt!
hannes fick för sej att han skulle ha med sej sin snutte under promenaden, försökte ta den ifrån honom när vi skulle gå men det fick jag inte så han fick följa med idag.
när vi kom till dalen vid stora rondellen fick hannes knalla runt lite på egen hand vilken han tyckte va väldigt spännande. han plockade pinnar som han sen tog med sej hem =)

hade tänkt att vi skulle gå ut i trädgården efter lunch men vädret va inte spec bra och jag börjar få lite ont i halsen så vi stanna kvar här inne och greja lite ist.
är så skönt att allt funkar så bra när jag är själv på dagarna, dom är så snälla mina små bullar. har börjat lägga linus i sin säng så han får sova middag samtidigt som hannes och det funkar hur bra som helst.

kvällarna går oxå bra, förut gav vi linus mat sista gången vid halv tio men nu får han sista målet vid halv åtta och sen sover han hela natten till halv sju ungefär. perfekt!
han måste va världens snällaste bebis! mot mej iaf, han är lite vrång mot pelle ;)

tisdag

startade dagen med en morgonpromenad vid halv åtta.. är så skönt att komma ut tidigt, känner mej mycket piggare när vi kommer hem =)
nä vi kom hem lekte vi en stund och sen satt hannes i soffan och kollade på barnprogram så att jag hann dammsuga och slänga i en tvätt innan det va dags för lunch.
när bebisarna sov middag passade jag på att förbereda kvällsmaten som idag blev blomkålsgratäng, kycklingköttbullar och sallad med fetaost. eftersom hannes inte ska gå på nån gi-diet fick han potatis och sås till köttbullarna ist.

när linus vaknat gav jag honom mat och sen satt vi i soffan och hade myspys tills storebror vaknade.
vid två kom mamma och syrran hit så vi gick bort till en lekpark för att hannes skulle få leka av sej lite. tror han tyckte det va roligt =)
precis innan pelle kom hem från jobbet kom hans mamma hit med kläder till hannes som hon köpt på lindex, det tackar vi för =) när hon hade åkt gav jag mej ut på en liten löprunda.. sprang samma väg som förra gången, 4.2km och jag trodde att jag skulle dö! fy tusan va jobbigt det va, men nu är det gjort :P






söndag

härligt väder idag! efter frukosten gjorde vi oss iordning och sen åkte vi ner till stan och gick korpenpromenaden. som vanligt kunde jag knappt en enda fråga =)
när vi kom hem förberedde jag kvällsmaten och sen åt vi lite lunch innan det va dags för hannes att sova middag. när han vaknade gick vi ut i trädgården och eldade upp massa kvistar. linus låg i vagnen och sov under tiden och hannes sprang runt och lekte med sina leksaker och hade picknick med saft, bulle och mariekex =)

lite senare på eftermiddagen gav jag mej ut på en liten springtur, har mätt upp en runda som är 4,2km. va helt slut när jag kom hem men det va faktiskt inte lika jobbigt som jag trodde.
nu ska jag försöka ge mej ut tre gånger i veckan.. tror jag behöver det! ska fortsätta med min lilla runda ett tag innan jag ger mej på längre sträckor. har en förmåga att överdriva det första jag gör men den här gången ska jag försöka ta det lugnt i början, annars kommer jag snart tröttna.

imorrn blir det ett besök på öppna förskolan som vanligt och på eftermiddagen blir det nog en långpromenad i det förhoppningsvis fina vädret =)

lördag

idag började vi dagen med en promenad efter frukost. va så skönt väder så när vi kom hem stanna vi kvar ute i trädgården och fixade lite.
va riktigt skönt ute, synd bara att det ska blåsa så.
efter lunch åkte vi till maxi och handlade och lite senare på eftermiddagen kom syrran hit och hälsade på.

imorrn ska vi gå korpenpromenad och sen ska vi elda upp kvistar och annat som ligger i trädgården och skräpar =)













härlig familjedag <3

på måndag blir det lösenord på bloggen så ni (familj och släkt) som vill ha det får säga till. 

Lösenord

som ni har märkt så har det varit lite dåligt med inlägg här den senaste tiden, det beror på att jag börjar tycka att den här bloggen känns ganska meningslös. jag skriver mest för att jag själv ska kunna gå tillbaks och läsa vad vi har gjort under dagarna och för att våra familjer ska kunna se vad vi har för oss.
har funderat på det här ett tag och i helgen bestämde jag mej för att jag bara ska ge lösenordet till mina och pelles familjer och släktingar. inga vänner och inga bekanta.

så nu vet ni varför det kommer bli lösenord på bloggen nån dag i veckan.
tack alla ni andra som har läst =)


1:a April

ni som brukar läsa min blogg kanske vet att jag vid nyår bestämde mej för att försöka gå ner 10kg till den första april. vägde mej imorse och jag har gått ner 10,3kg. wohoo! ;)
om man räknar från inskrivningen på BB den 1:a december har jag gått ner 19kg. det låter ju helt sjukt!
nu väger jag lika mycke som jag gjorde när jag blev gravid med linus, vilket är lite mer än jag vill väga så det är bara att fortsätta kämpa på.
vet inte riktigt hur mycke mer jag vill gå ner, får se när det känns bra men 5kg till ska iaf bort.

måste ju tala om att pelle oxå har varit duktig. han har gått ner 11kg sen nyår :P


RSS 2.0