måndag

sitter och tittar på mitt favoritprogram familjen annorlunda och tänkte jag skulle passa på att blogga lite i pausen.

i natt sov vi alla fyra i samma sovrum, det gjorde vi natten till igår oxå :P
hannes vaknar ju alltid på natten så nu har vi tagit in honom till våran säng eftersom linus sover i sin egen säng, än så längre iaf. tror inte det dröjer innan vi delar säng alla fyra :P så mysigt så!

när vi gjort oss klara imorse gick vi en promenad till öppna förskolan, annars har vi inte gjort så mycke idag förutom att städa och rensat bland kläder. vet inte riktigt vad jag ska göra med alla kläder som linus har växt ur.. är en hel del =)

imorrn vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, blir väl en promenad och massa lek =)

lördag

ingen sovmorgon idag heller, upp och hoppa kl sex som vanligt =)
när vi gjort oss iordning och ätit frukost gav vi oss ut på en långpromenad, gick först till pelles jobb och sen lyckades jag tvinga med mej pelle ner till stan. hannes behövde nya tröjor och det hittade jag på lindex, på rea faktiskt.. tre st för 179kr. perfekt!

när vi kom hem stanna jag och hannes kvar ute och kastade snöbollar på "garageporten", vilket han tyckte va väldigt roligt =) 
vid lunch åkte vi hem till pelles mamma för att äta lite mat. hon hade gjort lika god mat som alltid! undra om hon kan misslyckas i köket? jag tror inte det =) fick även med oss varsin matlåda hem som säkert skulle räcka till en hel familj. haha :P

nu sitter jag här med linus och kollar på melodifestivalen, hannes sover och pelle där uppe och kollar på nåt tråkigt faktaprogram.. säkert om valar eller krabbor (tråkmåns). och han klagar på melodifesitvalen :P

 


fredag

idag tog vi med oss mamma och morfar till storstaden degerfors =)
köpte ett par jeans till hannes och en body och två dreggellappar till linus på Lekerstugan. va egentligen ute efter tröjor till hannes men jag hitta ingen så det blev som sagt lite annat ist.
när vi shoppat klart fika vi på konditoriet vid torget, hannes mosa i sej festis och en hallonmuffins men jag tog faktiskt bara bubbelvatten. är ju vägning imorrn =)
morfar envisades med att bjuda på fikat och lämna ett bidrag till hannes byxor, och som inte det vore nog fick jag inte skjutsa hem honom heller utan han skulle gå från lasarettet :P
envis som få men vi tackar för fikat och bidraget =)

hannes va så trött så han somna i bilen när vi nästan va hemma. naturligtvis vakna han när vi kom hem så mamma gav honom mat när jag mata linus och sen försökte jag lägga honom men det ville han absolut inte.
när mamma skulle gå till jobbet följde vi med för jag trodde att han skulle somna i vagnen men det gjorde han inte heller. ibland blir det inte alls som jag har tänkt :P
stackarn har varit trött hela eftermiddan och kvart i sex orka han inte mer utan somna i pelles knä framför tvn =)

torsdag

blev en dag hemma idag oxå eftersom öppna förskolan har stängt pga sportlov, men på måndag ska vi dit och leka igen =)
pelle fick väcka mej och linus imorse, igen! han somnar vid tio på kvällarna och sen sover han tills pelle väcker oss vid kvart i sju =) hannes däremot hade vaknat kl fem så då va det bara för pelle att stiga upp för att fixa välling och slå på barnprogram :P

vet inte riktigt vad vi har gjort idag.. städat och lekt =) dagarna går så sjukt fort.
på eftermiddan gick vi iaf en långpromenad. va så skönt ute att jag gick lite längre än jag hade tänkt, hela 90min va vi ute =)
när vi kom hem sov linus i vagnen så jag slog på barnprogram och gav hannes fika så jag fick lite tid att förbereda kvällsmaten. går lite fortare när jag får vara ifred =)




onsdag

måste ju börja med att gratulera caroline, rickard och storasyster nellie till lilla novalie som föddes igår =)
så roligt med en till liten bebis!
blev faktiskt liiite avundsjuk igår när jag tänkte på att caroline låg där på BB och gosade med en nyfödd bebis. dags för nr tre snart kanske ;)

idag har vi varit på Maxi och storhandlat. syrran fick följa med och hjälpa till =)
brukar funka bra när jag handlar själv men det är lite svårt att få plats med all mat eftersom linus och bilstolen tar upp en stor del av vagnen :P
köpte bondgårdskex till hannes som han mumsa i sej när han sovit midddag.. när han hade fikat klart gav vi oss ut på en promenad. va faktiskt riktigt skönt ute!
så mycke annat har vi inte hunnit med idag.. lekt och kollat på barnprogram såklart men det gör vi ju varje dag :P

Brago bondgårdskex



söndag

min lilla plutt vände sej från mage till rygg idag. han är så duktig!
la honom på mage i babygymmet och både jag och pelle stod och tittade på honom när han helt plötsligt snurrade runt och hamnade på rygg =)
sa till mamma för nån dag sen att han borde försöka vända sej snart och det gjorde han ju oxå.

efter lunch åkte jag, hannes, linus, mamma och syrran hem till morfar och inga en stund. pelle försökte inte direkt dölja sin glädje över att bli av med oss ett par timmar, han va lite seg efter gårdagen =)
morfar slog på lite dansbandsmusik i vardagsrummet så hannes visade upp sina danskunskaper. han är så söt lilla bullen! blivande artist kanske? :P

imorrn ska vi till banken och öppna sparkonton till linus. måste börja den här månaden så det blir rättvist, måste ju bli samma antal månader som vi hittils har sparat till hannes =)

lördag

idag har mamma och syrran varit här och bakat bullar så nu har vi fyllt på frysen =)
äter ju inte själva men det kan ju va bra att ha nåt att bjuda på när vi får besök.

pelles mamma och anders har varit här och hälsat på en stund oxå. hade med jättegott bröd från kronhallen, vet inte om det va spec GI-vänligt men gott va det iaf =)

nu är pelle hos micke och badar badtunna så jag och syrran sitter och kollar på QX-galan. syrran skulle hämta pelle kl tio men han ringde för en stund sen och fråga om det gick bra att han stanna till elva ist :P
´
dags för vägning idag igen och det gick betydligt bättre än förra veckan, -1,3kg. wohoo!
har faktiskt fuskat lite idag, syrran köpte mat på Mc Donalds när hon hade skjutsat pelle till micke. jag åt Mc chicken med mini-morötter och cola light. inte spec nyttigt kanske men nån gång skadar väl inte =)



fredag

lovade ju att jag skulle lägga ut lite bilder från dom senaste dagarna så här kommer ett gäng!








som ni ser så blev det lite skillnad när moster tog fram saxen :P












världens bästa <3


avslutar med en bild på min kära sambo. han är som han är ;)

torsdag

så va det torsdag igen.. gud va dagarna går fort!
igår va vi hemma hela dagen jag och pluttarna, tanken va att jag skulle storstäda men det blev inte riktigt så. hade tänkt att jag skulle städa köket och torka golvet när hannes sov middag men precis när han hade somnat vakna linus så jag satte mej med honom i soffan och kollade på tv ist =)
vid ett kom snälla sofie hit med en ram som jag har köpt av henne. köpte en likadan på hennes perfect home party för ett tag sen och nu ville jag ha en till. tyvärr så har den utgått ur sortimentet men jag hade sån tur att sofie hade en hemma som jag fick köpa =) det tackar vi för!

på kvällen fick vi besök av jenny, mickan, ia och annki. vi käka mat från dilan och prata en massa skit som vanligt :P
linus fick två jättesöta gossedjur av tjejerna =)

idag blev det inget besök på öppna förskolan, jag hade tid hos BM kl 10 så det passa inte riktigt.
fick leka här hemma ist och efter lunch gick vi en promenad med basse.
är så sjukt trött på denna förbannade snö och kyla! längtar till våren så man kan gå ut utan att behöva klä på sej en massa ytterkäder. allt blir så krångligt på vintern..

imorrn ska jag försöka lägga upp lite bilder. tar sån tid på den här datorn och den andra ligger i lådan så den orkar jag inte hämta just nu =)





måndag

idag fick vi med oss mamma till öppna förskolan.. eller tanten som vi oxå kallar henne :P
hannes va inte riktigt lika vild idag som han brukar vara, han har lärt sej vart det finns kex och kakor så han va mer intresserad av att äta. han brukar bara få ett litet mellanmål när vi är där men idag mosa han i sej rån, pepparkaka och en banan =)

på eftermiddan kom syrran hit med sina frisörgrejer så nu är hannes fin i håret. han såg nästan ut som en tjej förut eftersom hans hår va så långt i nacken =)
han ser mycke äldret ut nu när han har en mer ordentlig frisyr, han är så fin min stora pojke!
trodde det skulle vara hopplöst att kippa honom men det gick faktiskt bra.. saft och en nougatboll fick honom att sitta still i några minuter =)

ska väl erkänna att jag har fuskat idag.. har varit sugen på kladdkaka så länge så idag baka jag faktiskt en. måste ju ha nåt gott när det är alla hjärtans dag ;) för att jag inte äta mer än en bit fick syrran ta med sej resterna hem!

köpes

någon som har en tripp-trapp stol till salu?
hör av er isf! 070-450 15 40


söndag

idag har vi grejat lite här hemma.. städat, tvättat och bytt sängkläder.
när hannes sov middag gick jag en liten promenad med basse och usch va kallt det va! hatar verkligen det här vädert.. känns som det räcker med snö och kyla!

på eftermiddan åkte vi till coop en sväng bara för att ha nåt att göra =)
innan vi åkte hem hälsa vi på mamma och robban en stund. hannes busa runt som vanigt, enda gången han satt still va när han mosa i sej två bitar sockerkaka och ett mariekex :P

förresten så glömde jag ju skriva hur vägningen gick igår.. kan väl säga att det gick åt skogen!
+0,1 kg. inte alls roligt men det är väl bara att ta nya tag den här veckan! 

lördag

igår hade vi en riktig mysdag här hemma.. linus va på bra humör och sov ganska mycke så jag och hannes fick tid att leka och städa =)
på eftermiddan gick vi ut en stund, trotts det tråkiga vädret. hannes hjälpte mej att skotta bort en massa snö och linus sov i sin vagn.. han somna kl två och vakna halv sex =)
när pelle kom hem laga vi mat till hannes och sen lekte vi lite och kollade på barnprogram.

nu är pelle och hjälper pappa att bära möbler.. sitter och väntar på att han ska komma hem så jag kan ge mej ut på en promenad med basse och linus. hannes sover middag så han får stanna hemma =)

fredag

morgonmys.






torsdag

är helt slut efter en förmiddag på öppna förskolan! linus va vaken nästan hela tiden vi va där så det va fullt upp =)
hannes springer ju runt som en tok och större delen va tiden klättra han i rutschkanan.. är livrädd för att han ska ramla ner eftersom han inte har förstått att man ska sitta ner när man åker, han försöker springa ner. samtidigt vill jag hålla koll på linus så ingen kastar nåt på honom när han sitter där i bilstolen. 
förut gick jag dit för att jag oxå tyckte att det va roligt, nu är det inte lika roligt längre eftersom jag inte hinner prata med folk som jag gjorde förut. men jag går dit för hannes skull, han måste ju få leka med sina kompisar =)

nu ligger både hannes och linus och sover så jag passar på att varva ner lite framför datorn. hade tänkt att vi skulle gå en promenad när dom vaknat men vi struntar nog i det, är inge roligt väder så vi stannar inne och leker ist.

onsdag

idag började vi dagen med att handla på kronhallen, väldigt lite folk där eftersom vi va där så tidigt. brukar ju alltid va fullt med folk annars så det va skönt att handla utan att känna sej stressad för en gångs skull =)
när vi kom hem sov linus fortfarande så jag och hannes plockade in alla varor sen passa vi på att rita lite.



hade tänkt att linus skulle vakna så att jag kunde ge honom mat och sen göra lunch till hannes men han va tydligen väldigt trött så jag gav hannes mat och sen la jag honom så han fick sova middag.
fick tom äta mat själv innan lilla plutten vaknade och va hungrig. när han ätit klart myste vi lite i soffan och sen låg han en stund i sitt babygym och skrattade åt katten jansson =)



när hannes vakna fick han en banan och sen tog vi med basse ut på en promenad. när vi kom hem sov linus så skönt i vagnen så vi stanna kvar ute och lekte en stund.









när vi kom in va det dags för lite mellanmål. gav hannes ett rån och sen bredde jag en hård smörgås med kalles randiga åt mej. utan att tänka mej för slickade jag av kniven efteråt.. såg att hannes tittade på mej och sen började han skrika och peka på kniven. tillslut gav jag den till honom eftersom han blev helt vansinnig när han inte fick den.. han tog kniven, "bredde" med den på sitt rån, stoppade den i munnen och sa nam! så satt han en bra stund, "bredde" på rånet och stoppa kniven i munnen :P inte det bästa att lära honom kanske..

när pelle kom hem laga vi pizzafisk, mums! efter maten fick hannes och linus bada och sen satt vi i soffan alla fyra och kollade på tv tills hannes skulle lägga sej =)




tisdag

vid tio idag tog vi bilen ner till stan för en liten shoppingtur med mamma. hannes ville inte sitta i vagnen så han fick springa runt i affärerna själv vilket han tyckte va jätteroligt =)
han är hopplös den där lilla filuren! han ska pilla på precis allting och han är ju så jäkla snabb så man hinner ju inte med när han får fart på sina små ben =)
köpte två par byxor och tre tröjor till hannes. linus fick nöja sej med två paket blöjor =) va en rabattcheck med i willysbladet igår så den va jag ju tvungen att utnyttja :P
på tal om blöjor.. igår kväll när jag skulle byta blöja på linus upptäckte jag att pelle hade satt på honom en av hannes blöjor. kan ju tycka att han borde ha märkt att den va lite stor men tydligen inte.. jag slutar aldrig att förvånas ;)

när vi kom hem fick hannes lite mat och nu sover han middag. linus somna i bilen när vi åkte till stan och sover fortfarande så han vaknar nog vilken minut som helst.


min lilla pajas <3


min lilla knubbis <3


måndag

idag åkte vi till öppna förskolan direkt när vi hade ätit frukost och gjort oss iordning. är mycke att hålla reda på när vi ska iväg men jag börjar få koll på läget =) gäller bara att planera!
hannes lekte och hade roligt som vanligt och linus sov hela tiden.
när vi kom hem va det dags att äta lunch och sen passa jag på att plocka lite här hemma när pluttarna sov middag.
vid två va det dags för mellanmål och sen gick vi en promenad med basse. kom hem samtidigt som pelle så då va det bara att laga mat och sen sortera vi tvätt innan det va dags för hannes att lägga sej för natten.
så nu vet ni hur våran dag har sett ut =)

imorrn ska vi ner på stan med mamma, ska köpa lite nya kläder till hannes.
senare på dagen kommer jenny, Ia, Mickan och Annki hit och hälsar på.. ska äta lite mat och prata en massa strunt =) ska bli kul!



söndag

jaha, då va ännu en helg över. idag har vi städat och rensat undan lite grejer här hemma, sjukt hur mycke saker man har! har lust att köra hit en kontainer och bara slänga allt!
på eftermiddan har pelles pappas familj varit här och hälsat på. blev lite kalas i efterskott eftersom pelle fyllde år förra veckan.

imorrn ska jag nog ta med hannes och linus till öppna förskolan. hannes behöver leka av sej lite annars river han huset för oss =)

lördag

idag hade vi garageloppis hos pappa för att bli av med lite skräp, kom faktiskt mer folk än jag trodde.. blir ju inte så mycke pengar eftersom allt va så billigt för att vi skulle bli av med grejerna, men lite fick vi allt ihop =)
hannes var med och hjälpte till dom första två timmarna men sen blev han så trött så han fick åka hem till pelle och linus och sova middag.
pelle fick alltså klara sej själv med båda två några timmar.. det hade gått bra men han vill tydligen inte göra om det igen :P

lite senare på dagen kom brorsan och hans kompis bror hit och hälsa på en stund. när dom hade åkt va det dags för hannes att äta kvällsmat, blev korv och pommes.. en av hans favoriter =)
efter maten bada vi bebisarna och sen satt vi i soffan och kolla på barnprogram innan det va dags för hannes att sova.

förresten, vågen visa -0,9kg idag. det trodde jag faktiskt inte för den där jäkla magsjukan förstörde allt för några dagar! åt ju ingenting på två dagar och när jag väl blev sugen på mat igen så va jag sugen på precis allting! har inte ätit så mycke onyttigt men inte alls lika strikt efter GI som jag har gjort den senaste månaden. men nu jäklar är det ordning och reda som gäller om jag ska lyckas bli av med alla kilon.

sitter och kollar på melodifestivalen.. on my own är min favorit ikväll!

 

fredag

första dagarna själv med hannes och linus är avklarade och vi har överlevt alla tre =) visst är det lite tufft ibland men det går!
idag jobba pelle bara till lunch sen har vi varit hos pappa och rensat igen. är helt sjukt hur mycke grejer mina föräldrar har sparat! hela vinden var full med massa kartonger och det mesta är bara skräp. vet inte hur mycke vi har slängt, har nästan inte sparat några av mina gamla saker. tur att inte mamma fick bestämma vad som skulle sparas, då hade vi fått hyra ett antal förråd för att få plats med allt skräp :P







svar

såg att jag har fått en anonym kommentar där någon undrar vilken BM jag går hos. svarar här eftersom jag inte vet vem som har frågat =)
jag går hos Ulrika på Baggängen. utan tvekan världens bästa barnmorska!

tisdag

som jag skrev i mitt senaste inlägg så blev hannes dålig i lördags. senare på kvällen vaknade han och var ledsen så jag tog med honom ner till vardagsrummet där han fick sitta i mitt knä och dricka lite saft. tog inte lång tid innan han kräktes ner både sej själv och mej. stackars lilla bullen =/
när vi försökte lägga honom igen kräktes han en gång till innan han lyckades somna.

morgonen efter vakna jag och hade ont i magen.. förstod direkt att det va magsjukan och det dröjde inte länge innan jag fick springa in på toaletten och kräkas.
sen kräktes jag hela dagen! låg däckad i soffan och orkade inte röra mej.. trodde nästan att jag skulle dö. kan inte komma ihåg att jag har varit så sjuk nångång..
som tur va gick det över senare på kvällen men på natten va det pelles tur att springa skytteltrafik till toaletten.
hannes kräktes en gång till natten mellan söndag och måndag men annars har han varit pigg.
tack och lov att linus har klarat sej! (peppar peppar) va livrädd för att han skulle bli smittad..

nu hoppas jag att detta är över och att alla är ordentligt friska för det här är bland det värsta jag har varit med om!
har lite ont i magen men jag hoppas det beror på att jag inte har ätit så mycke dom senaste dagarna.

imorrn ska pelle jobba så nu får jag och bullarna klara oss själva =)

RSS 2.0