torsdag

har nyss varit ute på en liten promenad med basse, skönt med lite frisk luft.
får lite dåligt samvete när jag inte har så mycke tid för basse, blir ju tyvärr så vissa dagar och spec nu när hannes är sjuk.
idag är han iaf lite bättre, han hade ingen feber imorse men han är hes och äter väldigt dåligt. vällingen han fick när han vakna ville han inte ens smaka på så under dagen har han bara fått i sej en dl välling, lite mat, vaniljglass, ett rån med ost och smör, lite fruktpuré och ett digestivekex. som tur är har han druckit massa saft och vatten och han drack upp alla välling han fick innan han skulle sova. får hoppas att han har lite bättre aptit imorrn! blir ju så orolig när han inte vill äta men på BVC säger dom att det inte är nån fara så länge han dricker ordentligt.

pelle är ledig imorrn oxå så vi har tänkt gå ut och äta lunch på kinarestaurangen. mamma kommer hit och tar hand om hannes under tiden om han inte blir sämre, då stannar vi hemma ist.


 


onsdag

i natt vaknade jag av att hannes va ledsen, tog upp honom och förstod direkt varför han va ledsen. stackarn va kokhet =/ så nu är lilla bullen sjuk igen, borde det inte räcka snart? är tredje gången på en månad han är sjuk. tycker så synd om honom.
tog febern på honom vid halv fem och den visa 40,2.. inte konstigt att han är trött och gnällig! tidigare på dagen hade han 39,6.
nu ligger han och sover men jag har svårt att tro att han sover hela natten, han vaknar säkert om några timmar när alvedonen börjar gå ur kroppen.
pelle har inte fått spec mycke gjort med väggen eftersom hannes har sovit större delen av dagen. men han är ledig imorrn oxå så vi får se om han hinner med lite mer då.. beror väl på hur lilla bullen mår.

har varit hos BM idag, hon konstatera att magen växer som den ska :P SF-måttet är just nu 31cm. jösses!
proverna såg bra ut och hjärtljuden lät precis som dom ska. nu är det en månad kvar tills jag ska dit nästa gång och sen är det dags att börja gå varannan vecka. kan inte fatta att det bara är 10 veckor kvar tills hannes ska bli storebror =)





tisdag

strhandla på maxi stod på schemat idag.. mamma fick följa med och hjälpa till. blir lätt lite rörigt när jag ska handla mycke eftersom hannes ibland får för sej att han ska försöka riva ner saker från varenda hylla =)
brukar sluta med att jag glömmer hälften eftersom jag har fullt upp med att hålla koll på den lilla busen.
idag glömde jag bara två saker, buljong och fryspåsar. men jag glömmer alltid nåt..
när vi gick till bilen va jag 1453kr fattigare, det kändes inte spec bra. men nu har vi fyllt på med mat, blöjor, tvättmedel, välling, tvål, hushållspapper och allt annat som är bra att ha =)

efter lunch kom caroline och nellie hit och hälsade på en stund, blev lek och lite fika =)

imorrn har pelle tagit ledigt från jobbet, han ska bygga klart väggen på övervåningen. jag ska till barnmorskan på förmiddan sen får vi se vad jag och hannes hittar på, synd att öppna förskolan är stängd.




måndag

började dagen med en tur till öppna förskolan. va full rulle där idag, har aldrig varit så mycke folk där förut när vi har varit där =)
blev nästan lite rädd att hannes skulle bli mosad eftersom det va så många äldre barn där som lekte ganska våldsamt. våga inte släppa honom med blicken en sekund =) men han hade roligt iaf och det är ju huvudsaken.

efter lunch åkte vi ner till stan för att fika med jenny. hon blev lite sen så vi hann shoppa lite på lindex och leka lite på biblioteket innan vi träffades på kulan.
hannes va riktigt snäll när vi fika.. han "pratar" ju så att det hörs på hela kulan men sålänge han är glad är jag nöjd =) hade med ett dubbelt rån med smör och så köpte jag en bit sockerkaka till honom så han hade fullt upp med att mosa i sej allt gott.

efter jobbet åkte pelle till örebro och hämtade vagnen som vi har köpt till hannes. är så trött på vagnen vi har nu, den är så klumpig. eftersom vi snart ska hämta syskonvagnen kändes det inte aktuellt att lägga 2600 på en hel ny emmaljunga scooter så det fick bli en begagnad den här gången.
den får duga helt enkelt :P





söndag

gjorde faktiskt ett fynd idag oxå, ett bamse-babygym till bebisen =)
såg annonsen på blocket imorse och jag hade sån tur att det va kvar så det va bara att åka och hämta. har letat lite på blocket ett tag eftersom jag ville ha ett nytt babygym och idag hitta jag äntligen ett här i stan.


hannes godkänner köpet :P

har slipat och målat spegeln idag oxå så nu har vi äntligen en spegel i hallen igen. slipper jag stressa som en galning varje morgon när jag ska sminka mej. hannes vill ju inte sitta själv när jag gör mej iordning så han följer alltid med in på toaletten och varje gång ser det ut som en bomb har slagit ner där inne. nu kan han sitta i hallen och leka samidigt som han har full koll på vad jag gör :P




lite färg gör stor skillnad =)

har varit och hälsat på caroline och nellie idag oxå. fika lite och hämta overallen och åkpåsen som dom va så snälla och köpte med från ullared, jättefina båda två så jag är supernöjd =)
när hannes och nellie fått leka en stund åkte vi till Pekås och handla. hade lovat pelle att jag inte skulle komma hem med godis, hur tror ni det gick? caroline tvinga mej att köpa en påse lösgodis ;)

har varit dålig på att lägga ut bilder på magen så här får ni en.


den är inte spec liten och det är ändå 10 veckor kvar. jösses!



lördag

idag började vi dagen med en loppisrunda. kan väl inte påstå att pelle hoppade av glädje men han följde iaf med =) gjorde ett riktigt fynd på loppisen vid strå, en stor spegel med träram för 100kr. imorrn ska den slipas och målas vit sen kommer den passa perfekt i hallen. köpte även ett par jättefina hängselbyxor till hannes för 15kr och en sockerkaksform för 10kr. kan inte vara annat än nöjd :P

är även nöjd med mina ramar från perfect home som sofie va här och lämnade förut.
har nyss suttit och letat igenom alla kort så nu är den svarta ramen som ska stå i hallen klar, blev så fint =)








fredag

gick och la oss lite innan tio men nu sitter jag här igen.. börjar bli svårt att ligga bekvämt nu, magen är för stor =) fick för mej att jag skulle väga mej tidigare idag, har inte gjort det på flera veckor så jag tänkte att det kunde va "intressant" att se vad som har hänt.. höll på att ramla av vågen när jag fick se siffrorna, +12kg. 12kg?! herregud, det va faktiskt mer än jag trodde.
iof kanske det inte är så konstigt med tanke på hur mycke jag äter.. jag har en förmåga att tänka "äsch, lite godis kan jag äta. jag kommer ju ändå bli tjock" det är precis så man inte ska tänka när man är gravid, om man inte vill se ut om en gigantisk vattenmelon.
men men, jag får väl banta när bebisen är ute. är ju ganska säker på att det här är sista gången jag är gravid så det kanske är lika bra att passa på att mosa i sej allt gottigt ;)

idag har jag umgåts lite med mamma.. vi har handlat på kronhallen, köpt mössa och vantar tills hannes på lilla w och tvättat fönster =)
städa lite och hänga en tvätt hann jag oxå med innan pelle kom hem från jobbet.

Lundmyr of Sweden mössa och napp med text "Gullunge"
en sån här mössa fick hannes från Lilla W.

imorrn vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. pelle ska fortsätta med väggen på övervåningen så jag och hannes får väl klara oss själva större delen av dagen. tråkigt men det måste ju bli klart.

nu ska jag nog försöka sova lite, gonatt.



torsdag

hade tänkt att vi skulle gå till öppna förskolan idag och leka lite men hannes vaknade med feber så vi får hålla oss inne. usch va tråkigt det är!
är iaf skönt att veta att febern beror på sprutan han fick igår så förhoppningsvis är han pigg och glad imorrn =)

våran internet sluta fungera igår så i förmiddags ringde jag tele2 för att höra vad som va fel. kan garantera att det är sista gången jag ringer och gör en felanmälan när det gäller något tekniskt. gud va dum jag kände mej! hörde verkligen hur irriterad killen jag prata med blev för att jag inte fatta nåt =) men jag förstår tyvärr inte "dataspråk" och jag har ingen aning om hur många telefonjack vi har i huset, hur lång sladden mellan modemet och telefonjacket är (jag har inget ögonmått), om vi har fler sladdar till telefonjacket hemma eller om vi har teknisk utrustning i närheten av modemet. gud vilka frågor.. när han bad mej koppla om modemet med hjälp av sladden till telefonen höll jag på att få panik. fick ju tom ringa till pelle för att fråga vilket företag vi har abonnemanget hos.. så nej, jag är inte spec insatt..
men det funkar ;) hur det gick till kan jag tyvärr inte svara på..

onsdag

idag har vi haft besök av caroline och nellie.. barnen har lekt och vi har bara suttit i soffan och pratat, precis lagomt ansträngande :P
skicka med caroline lite pengar så hon kan köpa med en åkpåse och en overall till hannes från ullared. dom åker dit imorrn och ska va där tills på lördag.. om jag är avundsjuk? nä, absolut inte! det är väl inge roligt att springa runt och shoppa i tre dagar. daaaa! jag vill oxå :)

har varit på bvc med hannes idag oxå.. han hade inte gått upp riktigt lika mycke som han borde så han ska vägas igen i december. hon kommer ju ändå hit och tittar till bebisen när han har kommit så då ska hon väga hannes samtidigt.. nästa kontroll på bvc för är när han är 18 månader.
han fick 1-års sprutan idag oxå, stackars lilla plutten! men det gick faktiskt bra, han blev lite ledsen efter den andra sprutan men det gick över ganska fort när han fick ett russin ;)


mmmm.. korvsås;)



tisdag

idag började vi dagen med en promenad kl åtta, regnade lite när vi gick men det gick bra ändå. tur att det finns regnskydd till vagnen =)
promenaden tog lite mer än en timme så det va inte bara basse som va trött när vi kom hem, jag va helt slut.
när vi kom hem lekte vi tills det va dags för lunch och när hannes sov middag passa jag på att göra en fiskgratäng. när han vaknat sortera vi tvätt och efter den hedliga kl två bananen blev det en promenad till willys.
fick med en rabattcheck i deras raklamblad igår som jag va tvungen att utnyttja.. köp två paket pampers, få 55kr rabatt :P
precis innan vi kom ner till stan blev hannes jättegnällig så jag fick köpa en påse sempers riskakor för att han skulle hålla sej lugn på hemvägen. så fort han ätit upp en börja han gnälla för att han ville ha mer, orka inte bråka med honom så fem st mosa han i sej innan vi va hemma :P


bra att ha ibland ;)

imorrn kanske caroline och nellie kommer hit. beror lite på hur lilla nellie mår, hon va tydligen lite förkyld idag.
kl fyra ska vi till BVC, är dags för 1-års spruta. usch va jag tycker det är jobbigt! han blir ju så ledsen min lilla plutt. det värsta är ju att dom ger två stycken, när ena gråtatacken är över är det dags för nästa =/

måndag

blev en tur till öppna förskolan idag, har inte varit där på två veckor eftersom hannes har varit sjuk. sist vi va där kröp han bara runt, idag knalla han runt för fullt på sina knubbiga små ben ;) mammas bebis börjar bli stor!

ska väl lägga ut lite bilder från kalasen som jag har lovat. har inte tagit bilder på alla presenter, det orkar jag faktiskt inte =) han fick en hel del.. leksaker, kläder, pengar, presentkort, en pall, en sparbössa och lite annat smått och gott :P

kalaset i lördags: (min släkt)



















kalaset i söndags: (pelles släkt)


















söndag

den här helgen har gått sjukt fort! känns inte som vi har hunnit med annat än kalasen =)
tårtan räckte idag oxå, halva kvar.. precis som igår.
men det kommer jag ha glömmt till nästa kalas, kommer va lika nervös för att det inte ska räcka då oxå.

hannes fick fina presenter och tårta idag oxå så han somna lika nöjd som igår. min lilla skatt.
vet att jag lovade att jag skulle lägga upp bilder från kalasen idag men jag orkar inte idag heller. det får bli imorrn ist, då ska ni få se fina bilder på hannes när han mosar tårta ;)

imorrn blir det kanske ett besök på öppna förskolan. det beror lite på hur jag mår, hostar en hel del och det känns inte så kul att sitta där och hosta på alla barn.. så vi får se hur det blir.
handla lite ska vi iaf göra, nu har vi inte så mycke annat än tårta och kakor i kylen.




så söta ;)

lördag

då va första kalaset avklarat =)
idag har min släkt varit här och imorrn är det dags för alla på pelles sida. är ju så många så tyvärr kan vi inte bjuda alla på samma gång..
kan ju säga att jag har oroat mej för tårtan i onödan, tror knappt hälften gick åt. nån som vill komma på fika? :P
hannes fick jättefina presenter och självklart fick han mumsa på en egen tårtbit så jag tror att han är nöjd med sitt första kalas =)
orkar inte lägga upp alla bilder nu, får bli imorrn ist.

imorrn är det som sagt kalas igen men innan det ska vi såklart gå iväg och rösta.
har funderat en hel del på vad jag ska rösta på men nu har jag bestämt mej, får bli som jag tänkte från början =)



fredag

idag har jag städat lite inför kalasen i helgen.. det sista får jag ta imorrn, men det hinns ju med eftersom folket inte kommer förns kl tre.
syrran kom hit och hjälpa till lite, blir lite lättre att dammsuga när nån annan underhåller hannes =)
har oxå varit på kronhallen en sväng och handlat lite, att jag aldrig lär mej att jag inte ska åka dit på fredagar! tror hela karlskoga va där idag. får panik på allt folk.

hannes har slagit nytt rekord igen, fem steg har han tagit idag =) han är så duktig min lilla plutt!
han tog även några steg så pelle fick se att jag faktiskt inte ljuger när jag säger att han kan gå :P




basse SKA äta ben :P




torsdag

idag har vi varit på öppna förskolan i degerfors med caroline och nellie, hannes tyckte det va roligt att komma ut och leka lite =) kl tio va det sångstund och efter det följde vi med caroline och nellie hem och käka lunch, blev fiskpinnar och potatis. mums!
efter maten somna dom små och när dom vaknat blev det lek och mellanmål innan vi åkte hem.

idag slog hannes nytt rekord.. han gick tre steg =) det går sakta men säkert framåt!
tror inte det kommer dröja innan han knallar iväg på riktigt nu, verkar som han har börjat förstå hur han ska göra.. han är bara lite feg :P

imorrn ska vi va hemma och städa inför helgen, måste ju va fint när vi ska ha kalas.

 
när jag såg den här bilden börja jag tänka på en bild som är tagen på mej när jag va liten.
han är faktiskt lite lik sin mamma ;)

onsdag

idag har vi varit i Dalkarlsberg och hälsat på jenny. tyvärr va inte hannes på sitt bästa humör så det blev fika och en promenad sen gav jag upp och åkte hem =)
han va ledsen hela vägen hem.. fick stanna och ta upp honom en stund för att han skulle lugna sej lite. min lilla plutt! när vi kom hem kröp han runt och lekte och va hur glad som helst, han kanske bara längtade hem =)
va iaf kul att komma hemifrån en stund, har ju suttit här ett antal dagar nu. basse tyckte nog oxå att det va roligt att få träffa billie igen, blir ju tyvärr inte så ofta sen jenny flytta.

imorrn blir det sångstund i degerfors med caroline och nellie =)


1 år!

idag fyller våran lilla älskling 1 år! det har naturligtvis firats med paket och tårta =)

























jag tror att hannes är nöjd med sin dag =) i helgen blir det fler kalas och mer tårta =)

måndag

äntligen verkar det som hannes är frisk, han har varit helt feberfri hela dagen och han är hur pigg som helst.. så nu hoppas vi på att det inte kommer tillbaks igen.
ringde BVC imorse och hon sa att jag skulle va lite uppmärksam eftersom han har varit feberfri några dagar och sen fått feber igen, men eftersom han inte hade feber imorse skulle vi avvakta och ringda vårdcentralen om han blir dålig ikväll igen.

har fått riktigt mycke gjort idag.. lagat lasagne, tvättat, hängt tvätt, sorterat tvätt, dammsugit sovrummet, bytt sängkläder, städat toaletten och dammsugit köket, vardagsrummet och hallen =)
måste ju va fint imorrn när hannes fyller år :P
ikväll är det exakt ett år sen värkarna satte igång.. kommer ihåg att jag blev förvånad för att det gjorde så jäkla ont på en gång =)
ibland tror jag att jag är galen som tänker utsätta mej för en till förlossning snart :P
kommer ihåg att jag låg på förlossningen och lovade mej själv att aldrig gå igenom det här igen! det gick ju bra ;) men det är ju sant som alla säger, man glömmer bort hur ont det gjorde så fort lilla bebisen är ute. även om det inte är spec skönt efteråt heller :P
men hannes är ju värd all smärta som finns!




söndag

idag har vi bara varit hemma och tagit hand om våran lilla sjukling. verkade som han va bättre idag men framåt kvällen blev han sämre igen =/
ska ringa BVC imorrn och fråga lite om det bara är att vänta tills febern går ner eller om dom tror att det kan vara nåt annat än bara en förkylning.
har suttit och läst lite om vad man ska göra när barn har feber, ska tydligen ha på lite kläder, ta av filtar och täcken, se till att det är svalt i rummet och badda med en sval handduk.
tycker det är jättesvårt att veta vad man ska göra eftersom man vet själv att man ena stunden svettas och nästa fryser när man har feber.
är jätterädd för att han ska få feberkramp. ronny berätta att pelle fick det när han va liten eftersom dom hade på honom för mycke kläder när han va sjuk.. usch va hemskt! 

nu ska jag hänga en tvätt och sen är det nog dags att sova. gonatt.
 

perfect home

tre ramar beställde jag på sofies perfect home party, hade faktiskt lite tur i utlottningen så jag vann 20% rabatt på den ena =) kunde ha handlat mycke mer men kontot säger tyärr ifrån =/
va skönt det skulle va att alltid ha pengar på kontot så att man kunde handla det där lilla extra lite oftare. iof så handlar man säkert mycke onödigt varje månad så skulle man tänka sej lite mer för skulle nog pengarna räcka lite längre. dem här månaden fick jag ju mindre än jag brukar oxå eftersom jag hade glömt ansöka om föräldrapenning, men vi har ju klarat oss ändå så man ska väl inte klaga.

hade tänkt att vi skulle gå korpen promenaden imorrn men det blir ju tyvärr inget eftersom hannes är sjuk. får hålla oss inne och mysa ist =)
pelle ska fixa och greja som vanligt.. nu ska han börja på nästa projekt.. ska bygga en vägg i "hallen" på övervåningen, ska bli en liten myshörna där. 
tror det kommer bli riktigt bra, kan hannes och hans bror sitta där och kolla på film sen =)
börjar hända en hel del här hemma nu, skulle så gärna vilja göra om köket men det får vänta eftersom det kommer kosta en del. känns onödigt att bara måla väggarna eftersom det ändå inte komma bli spec snyggt, är så mycke som behöver göras.






stackars basse, hon har det inte lätt. blir hon inte jagad av hannes så är det pelle som bråkar med henne :P






lördag

min stackars lilla älskling är sjuk igen =/
han va gnällig imorse när vi vakna och efter frukost blev han jättevarm så vi tog febern och den visa 38,9. stackars liten! han fick alvedon och sen somna han i mitt knä e stund. när han vakna var han lite piggare så alvedonen hjälpte ju iaf. nu ligger han i sin säng och sover igen, har sovit lite mer än en timme. får hoppas att han mår lite bättre när han vaknar.

ska hämta upp syrran halv fem då ska vi på perfect home party hos sofie så pelle och hannes får klara sej själv en stund. går nog bra =)
förresten så var pelle och pappa och hämtade frysen förut. så nu har vi en stor frys i källaren, skönt med lite mer plats! här ska bakas ;)




fredag

idag har jag och hannes varit och hälsat på caroline och nellie en stund. va skönt att komma ut lite och prata med nån annan än pelle ;) hannes tyckte nog oxå det va kul att få leka lite.
på vägen hem stanna vi och handla lite och sen va vi inne på bageriet och beställde tårtor till kalasen så nu slipper jag fundera mer på det. har varit kaos i min hjärna angående dessa jäkla tårtor.. alla har olika antal bitar och väldigt olika priser. men nu är det alltså beställt så nu kan min hjärna och pelles öron vila lite ;)

imorrn ska jag och syrran på perfect home party hos sofie, ska bli kul och se om vi hittar nåt fint =)
tanken va att mamma skulle följa med men hon va tvungen att byta skift på jobbet så hon hinner tyvärr inte.
pelle ska sätta upp golvlister i sovrummet och sen ska han till bråten och kolla på ett frysskåp som vi kanske ska köpa. ringde på en annons i onsdags på ett frysskåp som vi skulle få hämta i helgen eftersom hon som sålde det inte hade fått sin nya frys än. igår skicka hon sms och skrev att hennes man hade sålt frysen till nån annan. tack för den! sätter man ut en annons kan man väl hålla koll så inte båda säljer till olika personer.
så nu får vi hoppas att den som säljer frysen pelle ska kolla på imorrn är lite mer seriös =)






torsdag

idag har jag varit på stan med mamma en sväng, va nog på tiden att jag kom ut lite.. höll på att bli tokig av att bara sitta här hemma!
pelle är hemma från jobbet och ska vara det imorrn oxå men jag och hannes ska nog försöka hitta på nåt. han är frisk nu så det är dags att han kommer ut och får lite luft =)
synd att öppna förskolan inte har öppet imorrn, tycker det är lite dåligt att det bara är öppet tre dagar i veckan. kunde väl ha öppet några timmar på förmiddan iaf.


den här köpte jag på stan idag. pelle tyckte att den va fånig, jag tycker att han är fånig ;)


har nyss beställt hissgardiner från textilonnet. ska bli spännande att se hur det blir, måtten som fanns stämmer inte riktigt med våra fönster men skulle det se konstigt ut får mamma hjälpa mej att sy om dom lite, tog 140 så det är ju bara att sprätta upp och sy en ny söm om dom är allt för breda.


min lilla mysbebis <3



bakat

nu ligger kärleksmumsen i frysen och väntar på att det ska bli kalas =)
är faktiskt lite imponerad av att jag har bakat så mycke.. eller ja, för er som brukar baka är det väl ingenting men för mej är det mycke =)
pelle fråga om jag ser det här kalaset som årets höjdpunkt.. antar att han tycker att jag tjatar en del om tårtor, servetter och massa annat viktigt :P
tror oxå han tyckte att inbjudningskorten jag beställde på internet va lite överkurs, men är det barnkalas så är det =)



har nyss suttit och kollat på gardiner, vill ha vita hissgardiner till köket och sovrummet. hitta en sida där det fanns jättefina men måtten stämmer inte riktigt med fönsten.
mamma vill oxå ha nya så imorrn ska vi ner på stan och kolla på tyg. problemet är bara att vi inte har nån symaskin.. mammas är trasig så hon tänkte lämna in den på lagning men han som lagar symaskiner har tydligen flyttat butiken till karlstad. men det löser sej nog =)
skulle faktiskt vilja lära mej att sy så pelle tycker att jag ska gå en sykurs, finns det såna?
tyckte det va skittöntigt med syslöjd när jag gick i skolan, det ångrar jag lite nu. kan inte ens sy en duk =)

nu ska jag ta en dusch, sen är det dags att sova. gonatt!

onsdag

I natt tog hannes igen lite sömn från igår =)
han somna halv sju igår, vakna kl fem och fick välling sen somna han om igen och vakna halv åtta.
märktes direkt när han vakna att han va mycke piggare än igår.. kröp runt i våran säng och va på riktigt bra humör =) tog febern och den visa 37,5.
pelle är hemma från jobbet idag oxå, stackarn är förkyld. får väl tycka lite synd om honom oxå :P

idag har jag tänkt att jag ska baka kärleksmums till hannes kalas. kan lite gärna passa på nu när pelle är hemma och kan underhålla hannes.
när jag har gjort det är nästan allt klart, bara sockerkaka kvar men det tänkte jag baka samma dag som kalasen är. tårta ska vi ju beställa oxå men det kan jag ju inte göra än.


såna här ska det bli, fast med strössel =)



segt

vilken seg dag det här har varit, allt blir så tråkigt när man inte "får" gå ut.
har inte varit utanför dörren förutom en liten promenad till konsum.
pelle har varit hemma från jobbet idag eftersom han är förkyld och har ont i halsen, han trodde att han skulle kunna gå iväg imorrn men så blir det nog inte.
hannes är fortfarande förkyld och har feber, tycker så synd om honom. han har sovit fyra gånger idag, men bara 20-30min varje gång. vet ju själv att det inte är då lätt att sova när snoret bara rinner..
nu har han nyss druckit välling så nu ligger han i sin säng och sover. får hoppas att han får sova hela natten så att han är lite piggare imorrn.


är man sjuk får man dricka hur mycke saft man vill =)

tisdag

den här natten var inte spec rolig.. hannes har legat mellan oss och snorat hela natten. stackars liten!
kändes som jag låg bredvid en snurrande kamin.
vid halv två tog vi febern och gav honom en alvedon, då sov han ett par timmar innan han vakna igen och fick lite välling.

nu ligger han och sover igen. hoppas han är lite piggare när han vaknar.


måndag

blev ingen besök på öppna förskolan efter frukost som jag hade tänkt. hannes va inte på sitt bästa humör så vi stanna hemma så han fick sova lite ist.
vid halv elva kom caroline och nellie hit en stund, dom hade varit på öppna förskolan och skulle till carolines mammas affär så dom stanna till här och värmde sina matlådor :P

hannes verka må bättre efter lunch så vi gick bort till öppna förskolan då ist, vilket antagligen inte va så smart. stanna inte så länge eftersom han inte verka va på humör för att leka.
när vi kom hem lekte han en stund när jag börja med maten men det dröjde inte länge innan han börja gnälla och dra i mina byxor, så det va bara att laga mat med ena armen och ha lilla bullen på den andra. inte spec smidigt men det gick =)

senare på eftermiddan har det runnit massa snor ut hans lilla näsa, stackarn!
tog febern på honom och den visa 37,9 så det är väl precis på gränsen. nu ligger han iaf och sover så vi får väl se hur det går under natten.. hoppas han får sova och slipper bli sämre.
imorrn ska vi stanna inne och mysa hela dagen så lilla plutten blir frisk igen =)


hannes fick en säl av mormor igår, han har döpt henne till Siv =)


söndag

idag har jag, hannes och basse varit hos mamma nästa hela dagen. pelle har lagt golv i sovrummet så nu kan vi snart flytta in =) blev jättefint! är bara golvlister och lite smågrejer kvar.

syrran va oxå hemma hos mamma.. hon va på statt igår och orka tydligen inte gå hela vägen hem till pappa. den lilla skitungen låg och sov när vi kom vid halv elva, va längesen man fick sova så länge ;)
när hon vaknat till liv och vi hade ätit lite baka vi kärleksmums och sockerkaka.
fick med några bitar hem som vi ska mumsa på om en liten stund =)

hannes somna redan kl sex idag.. han har varit jättetrött dom senaste dagarna, fast han har sovit två gånger per dag som han brukar göra.
kanske beror på att han härjar så.. han har blivit ett litet monster :P
när han hade druckit kvällsvällingen idag ställde han sej upp i sängen och ville att jag skulle lyfta upp honom. han vill alltid kramas en stund innan han somnar =)
när jag tog upp honom la han armarna runt min hals, gnugga sin näsa mot min och sen börja han skratta så han fick hicka.. min lilla mysbebis ;)
sen skratta han en bra stund innan han la huvudet på min axel och somna.. tror han va lite övertrött =)

imorrn förmiddag ska vi gå till öppna förskolan och leka lite.. kommer nog va full rulle där, det brukar det vara på måndagar =)



igår fick pelle för sej att basse skulle bada :P


lördag

hade tänkt att jag skulle ta med hannes och basse på en promenad till bagarns brödbod och köpa frallor imorse, men jag ångra mej när jag fick se att det nästan va minusgrader ute. har inte plockat fram vantar och sånt än men det börjar nog bli dags att göra det..
eftersom jag va så sugen på frallor fick jag skrapa rutorna på bilen och ta den ist. skrapa rutorna nu? sjukt! =/
efter frukosten blev det ett morgonbad för hannes =)





när hannes sovit middag åkte vi hem till familjen johansson/nyhlén. hade ju ett litet "kalas" för hannes och nellie =) blev grillat till lunch och hallonpaj till efterrätt. gott!
hannes fick en tröja och en bultbräda av nellie, så nu har han nåt att slå på =)









fick ett väldigt tråkigt besked idag oxå. en stund efter att vi kommit hem ringde pappa och berättade att polisen hade ringt för att nån hade hittat en av hans katter överkörd på E18 =/
usch, stackars lilla Snobben :(

fredag

så va pelles sista semesterdag snart slut.. på måndag börjar han jobba igen så jag och hannes får klara oss själva. kommer nog bli konstigt, har vant mej vid att ha honom hemma trots att han bara har varit ledig två veckor =)
idag har han grejat här hemma som vanligt, målat på övervåningen och lagat pelletspannan. jag och hannes har lekt och varit ute på promenad, precis som vanligt =) hannes gjorde nåt som han inte har gjort på flera månader, han somnade i vagnen! skulle gå till lidl och handla lite men eftersom han somna på vägen dit blev det en liten längre promenad än jag hade tänkt.. antog att han skulle vakna om vi gick in i affären så jag knalla runt tills han vakna igen. gick hemifrån tolv och va hemma strax innan två, så det får man väl ändå kalla långpromenad :P

har varit hos syrran och tvättat håret idag oxå =) hon har praktik på salongen som ligger vid lasarettet och hon hade inget att göra på eftermiddan så jag passa på att få håret tvättat och lockat =)
jag gör ju nästan aldrig nåt med mitt hår längre.. vi kom fram till att hon senast hon locka mitt hår va november 2008 :P har ju alltid håret uppsatt nu eftersom hannes sliter av det annars =)

imorrn ska vi hem till caroline, rickard och nellie. ska ha ett litet kalas för busungarna så det blir grillat och hallonpaj.. gott! har aldrig gjort hallonpaj förut men det borde väl inte va spec svårt. har fått ett recept av caroline så det borde jag fixa :P

på tal om nåt annat så börjar min mage märkas mer och mer. idag har jag haft riktigt ont.. hoppas verkligen inte att det är foglossning, det vore ju inte spec trevligt.
bebisen verkar iaf må bra där inne, han för ett himla liv.. spec på nätterna. börjar bli lite svårt att sova nu eftersom han härjar runt så ;)
känns helt sjukt att det bara är tre månader kvar tills vi har en till liten bebis här!


v 27 ;)


torsdag

blev ingen sångstund i degerfors idag, nellie har blivit förkyld så caroline tyckte det va bättre att vänta till nästa vecka. vet ju själv hur mycke man stör sej när det är barn på öppna förskolan som springer runt och snorar och nyser.
ist blev det ett besök på baggängens öppna förskola, fick faktiskt med oss pelle idag oxå. inte dåligt =)
när vi kom dit vid nio va det ingen annan där så hannes fick leka lite själv innan det börja komma lite mer folk runt halv tio.
efter sångstunden halv elva gick vi hem och käka lunch och nu ligger hannes och sover i sin säng. tog inte spec lång tid innan han somna =)
när han har vaknat ska vi åka iväg och kolla på golv till sovrummet och hallen på övervåningen. blir nog en sväng till kronhallen oxå, alltid är det nåt som behöver handlas =)



onsdag

idag har vi haft besök av caroline och nellie.. dom kom hit ganska tidigt på förmiddan så hannes och nellie hann leka lite innan det va dags för lunch.
efter lunch va det dags att sova middag och när dom vaknat gick vi en promenad till Lilla W, köpte en jättefin jacka till hannes =)
när vi kom hem va det dags för mellanmål och sen blev det lite lek igen.

hannes har nyss badat så nu sitter han på golvet i pyjamas och leker lite innan läggdags =)


bild från Lillaw.se

imorrn ska vi till öppna förskolan i degerfors med caroline och nellie, sångstund står på schemat =)

RSS 2.0