onsdag

det här har varit en riktigt lugn dag.. kände igår att det börja klia i halsen och när jag vakna imorrse kunde jag knappt svälja, så vi har nästan varit inne hela dan.. gått en liten sväng till konsum bara.
hannes har inte ätit upp maten nångång idag så jag vet inte om han oxå är lite dålig. han har varit lite gnällig och det hör ju inte till vanligheterna att han lämnar gröt, så lite hängig är han nog.

känner mej iaf lite bättre nu, har druckit varm mjölk med honung och det kommer nog bli iaf en kopp till innan läggdags =)
pelle är uppe med hannes nu, verkar inte som det går så bra.. vet att jag inte borde gå upp och lägga honom själv för det måste ju funka för pelle oxå, men det är så svårt att låta bli.
ska nog gå upp och kolla hur det går iaf =)


måndag

igår va jag, pelle, hannes och syrran i bråten och kollade på fotboll. första matchen vi va på men det kommer säkert bli fler.. bråten vann iaf med 3-0 =)
efter matchen åkte vi förbi Mc Donlad´s och köpte mc flurry sen åkte vi hem och grilla.

idag började vi dagen med en promenad.. eller ja, kl 10 gick vi ut =)
va varmare än jag trodde så vi gick in på konsum fröding och köpte en isglass och lite vatten sen gick vi till parken och vila lite. hannes gilla isglass och vatten med körsbärssmak slank oxå ner =)
när glasen va slut lekte vi lite i lekparken.. hannes tyckte det va jättekul att åka rutschkana, han skratta innan vi ens hade åkt ner =)
innan vi gick hem fick basse springa runt lite i parken.. undra om hon kände igen sej. när vi bodde på dahlgrensvägen gick vi dit varje dag så hon fick springa lös.. på vintern gick vi alltid dit och kasta snöboll =)

efter lunch gick vi en promenad till lidl och köpte morötter och fisksås. när pelle kom hem från jobbet åkte jag till willys och storhandla med mamma och syrran. vill inte använda våran bil i onödan eftersom det är nåt fel på den.. så jag passa på att följa med när dom ändå skulle dit.

kunde inte motstå glassbilen förut så nu har jag precis mosat i mej en hollywoodstrut ;)


lördag

idag va hannes snäll mot sina föräldrar.. han vakna kl sex och fick välling sen somna han om och sov till kl åtta, det tackar vi för =)
på förmiddan åkte vi till coop och köpte en spade, en solhatt till hannes och lite mat till ikväll. när vi kom hem blev det en snabblunch sen gick vi ut i trädgården och brottades med rötter och stenar. måste erkänna att det va jobbigare än jag trodde.. va helt slut efter nån timme.
efter allt jobb har vi bara varit inne och tagit det lugnt.. betalat räkningar och lekt med hannes =)

nu väntar vi på att hannes ska bli trött så att vi kan tända grillen.. blir färskpotatis, sill och grillat. mums!
lite senare ska vi äta cheez chruncherz och kolla på farsan =)


fredag

jaha, då va snart denna midsommarafton slut.. inte långt kvar till nästa :P
klippte gräset med den nya gräsklipparen i förmiddags, både jag och pelle ville testköra så vi klippte hälften var =) den funka bra så nu kan jag klippa gräset själv när inte pelle är hemma.. måste ju ha nån som underhåller hannes under tiden men det blir nog inga större problem.

vid halv två åkte vi hem till pelles mamma.. käka god mat och gick till hembygdsgården och kollade på midsommarfirandet. 
hannes brukar alltid sova en stund på eftermiddan nu för tiden, vid tre-halv fyra. idag somna han i mitt knä vid sex.. satt kvar hos pelles mamma tills han hade vaknat så lite innan sju åkte vi hem. behöver jag säga att han inte va spec trött när han skulle sova? blev sen välling idag, tror han somna kvart i nio =)
tyvärr tror jag inte det gör att han sover längre imorrn, han är nog pigg och glad vid halv sex som han brukar vara nu för tiden.. min lilla gosebulle ;)










torsdag

blev en tur till örebro idag när pelle kom hem från jobbet. åkte till stadium outlet först för pelle skulle kolla på skor, "tyvärr" hitta han inga så han köpte ett par till mej ist =)
åkte sen till lager 157, vilken besvikelse! hade väntat mej att det skulle finnas en massa barnkläder men dom hade ju ingenting till bullen =/
blev ett besök på chilli oxå, tanken va att vi bara skulle kolla lite men det sluta med att vi beställde en soffa som kommer i slutet av juli =) har ju inte hittat nån förut men den här va jättefin och får faktiskt plats i vårat konstiga vardagsrum så vi kunde inte låta bli! eller vi och vi, såna där beslut överlämnar jag åt pelle eftersom det är han som tjänar pengar ;)
avslutade det hela på ikea där vi fikade och köpte lite småsaker.

påvägen hem började bilen varna att den måste lämnas in på verkstan, gud va kul!
kändes rikitigt bra den här månaden eftersom pelle fick en bra lön och jag fick ut lite mer än jag brukar få.. nu känns det inte lika roligt längre!
tror det är 5:e gången den där bilen går sönder.. pelle köpte den för 2 år sen, här snackar vi otur!



onsdag

idag har vi haft besök av caroline och nellie. hannes va tyvärr inte på lekhumör så han ville hellre sitta i mammas knä än att leka med nellie =)'
tog fram poolen igår så bebisarna fick bada lite.. va inte så smidigt att fylla den men lite vatten lyckades vi få i iaf. annars har vi käkat lunch, solat och bara haft det skönt.







imorrn jobbar pelle bara till lunch så på eftermiddan ska vi åka in till örebro och kolla runt lite. ska till skopunkten, chilli, lager 157 och en till affär men vilken det är får ni inte veta ;)

förresten så är åkgräsklipparen borta nu.. la ut annonsen på blocket igår kväll, efter en timme hade det ringt fyra personer. så imorrn ska pelle åka och hämta den nya han har köpt =)

tisdag

idag har jag och hannes varit ute nästan hela dagen.. jag har tagit bort trädet och buskarna på garageuppfarten och hannes har suttit på en filt och lekt. det gick faktiskt ganska bra.. fick avbryta arbetet lite då och då för att hålla honom sällskap en stund =)
har inte hunnit med så mycke mer idag.. plockat lite i köket och gått en promenad till konsum.
tror jag ska hoppa in i duschen snart för jag känner mej inte spec fräsch, har jord under naglarna och luktar ogräs ;)

imorrn kommer caroline och nellie hit. har tagit fram hannes pool så busungarna får bada lite =)

nån som behöver en åkgräsklippare förresten?


3500kr, som hittat!


måndag

idag har jag, hannes, mamma och syrran varit i lunedet med öppna förskolan. började i kyrkan där vi sjöng några sånger och sen gick vi upp till lekplatsen där det va korvgrillning och lite lekar för barnen.
efter en stund kom pippi långstrump och karlsson på taket och hälsade på =) hannes va inte spec intresserad, däremot blev han lite nyfiken när brandbilen kom.. tyckte väl att den lät spännande.
vi avslutade det hela med mjukglass och ett besök hos djuren =)


















söndag

pelle kom faktiskt hem vid halv elva igår, kors i taket! men spec nykter va han inte.. la sej i soffan och där fick han ligga =)
jag kunde inte sluta kolla på sändningarna från bröllopsfesten så jag gick och la mej vid ett men jag kunde inte somna! vid halv två vakna hannes så jag flytta över honom till min säng, skulle tro att vi somna vid två. kl fem va det bara att hoppa ur sängen och göra välling till bullen för då tyckte han att vi hade sovit alldeles för länge.
lyckades få honom att ligga kvar en stund så vi gick upp lite innan sex, sen dess har vi lekt och kollat på tv =) pelle ligger fortfarande och sover.. kommer han säkert göra ett bra tag till.

idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, måste handla lite men annars kommer det nog inte hända så mycke på skyttelvägen 9. jag får väl underhålla bullen när pelle ligger i soffan och tycker synd om sej själv ;)


lördag

igår umgicks jag med min kära syster hela dan.. handla på lidl och kronhallen innan vi åkte hem till pappa för att förbereda lite för kvällen. tanken va att vi skulle hjälpas åt med tårtan men det va inte så lätt eftersom hannes hängde i mina byxor hela tiden :P verkar som han är inne i en "mammaperiod" nu, han kryper efter mej hela tiden och vill att jag ska lyfta upp honom. vilket jag såklart gör ;)
på kvällen igår va det dags att fira lilla steffo, åt grillat och tårta =)

idag va det min tur att ha sovmorron, blev precis som sist.. skulle bara blunda lite när pelle och hannes gick upp, vakna kvart i tio. skönt!
har faktiskt inte gjort så mycke idag.. varit på cykel och motor och kollat på gräsklippare, gått en promenad och kollat på bröllopet såklart =)
lite efter fem skjutsa jag pelle till danne, dom skulle dricka öl och kolla på fotboll. sen skulle resten av gänget ut men pelle skulle inte med, det tror jag vad jag vill på! skulle bli väldigt förvånad om han väljer att knalla hemåt när som andra går till harrys eller nåt.. =) det sa han sist han va hemma hos danne oxå, det va den gången han kom hem och va så jäkla full att jag fick hjälpa honom av med kläderna innan han däcka i soffan :P

nu ska jag fortsätta kolla på bröllopsstudion! tänker fira med chips och cola ;)
förresten, ni som tycker att all uppståndelse är fånig. gå och lägg er!





torsdag

idag har mamma varit här och lekt lite med hannes så jag passa på att klippa gräset. låna pappas gräsklippare eftersom jag inte har en aning om hur pelles funkar =)
brukar ta 45-60 min när pelle klipper med åkgräsklipparen.. tog 60 min för mej med en vanlig. alltså är det ingen idé att tönta runt på den där så nu försöker jag få pelle att sälja eländet och köpa en vanlig =)
då kan ju jag klippa på dagarna bara nån underhåller hannes under tiden.

när gräsmattan va fin åt vi kycklingkorv i bröd till lunch och sen åkte vi till kronhallen för mamma skulle handla. innan vi åkte hem köpte mamma blommor som vi plantera på mormors grav, hon skulle ha fyllt 71 år idag.

när pelle kom hem tog det ca 20 min innan hans mobil ringde så han fick åka till degerfors järnverk och jobba lite igen =/ hade ingen lust att bara sitta här och glo så vi gick en liten promenad till pappa och drack ett glas saft :P







onsdag

idag är ingen vanlig dag för det är steffos födelsedag hurra hurra hurra!!!
tänk att den lilla fjortisen fyller 18 år! Grattis min kära syster! =)


visst är hon söt lilla steffo?! ;)
kommer antagligen mörda mej pga denna bild men jag hitta den på datorn och kunde inte låta bli. den låg kvar sen hon lånade min kamera :P


idag har jag grejat lite här hemma, har alltså varit inne trotts det fina vädret.
har sorterat alla kläder som hannes har växt ur, det va en hel del. känns lite tråkigt att lägga undan vissa favoritplagg men det kommer ju nya ;)
nu ligger lilla bullen och sover igen så jag sitter och väntar på att han ska vakna så vi kan gå en promenad.

tisdag

blev en tidig morgon idag.. kl fem tyckte bullen att det va dags att stiga upp. har varit lite jobbigt med hans sömn dom senaste dagarna, han somnar redan kl sex på kvällarna, sen vaknar han vid två och är jättepigg.. ligger vaken en bra stund innan han somnar om och vaknar vid halv sex.
behöver jag säga att jag är ganska trött? =)
har försökt få honom att sova en stund lite senare på eftermiddan för att han ska hålla sej vaken lite längre på kvällen men det går inge bra.. kan ju inte tvinga honom att sova när han inte vill så som det ser ut nu är det upp och hoppa tidigt som gäller :P

idag har vi varit på öppna förskolan en stund, va nog lite mer än en vecka sen vi va där.. dom tyckte att hannes har blivit vild :P
när vi kom hem va det dags för lunch och sen en liten middagslur för hannes, jag passa på och fixa disken eftersom det är omöjligt när hannes är vaken.. han klättrar bara på diskmaskinen.
när hannes vakna gjorde vi en kladdkaka som jag och pelle ska mumsa på ikväll och sen blev det en promenad.

lekt med lära-gå-vagnen har vi gjort oxå. han har blivit så duktig min lilla bulle!






måndag

idag har vi varit i degerfors och hälsat på caroline och nellie. basse fick följa med och leka med båtsman =)
vi satt på altanen hela dagen, va lite konstigt väder men det gick bra ändå. hannes och nellie lekte och vi satt mest och prata eller jaga dom små monstren som försökte rymma ibland..
till lunch åt vi fiskpinnar och potatis, gott!

tror nästan att caroline gav hannes en redbull i smyg för han va helt vild när vi kom hem! han for runt som en galning och försökte gömma sej för basse.. såfort han såg henne börja han gapskratta och klättra på mej så jag höll på att ramla. vet inte va det va med honom, måste ha fått en knäpp för sådär han har aldrig gjort förut :P










söndag

igår hade pelle sovmorron, jag och hannes gick upp kvart över sex. kolla på Postis Per och sen sov vi en stund i soffan innan hannes fick sin gröt. efter gröten gav vi oss ut på en promenad med basse, jäklar va kallt det va! hade nog behövt vantar. avslutade promenaden på konsum där vi köpte juice och frallor =)
pelle gick upp lite innan tio, då blev det frukost och sen lekte vi med hannes. annars gjorde vi inte så mycke igår.. handla på maxi och laga tacopaj till kvällsmat =)

idag va det min tur att ha sovmorron. när hannes och pelle gick upp vid sex tänkte jag att jag bara skulle ligga kvar och blunda en stund, jag vakna kvart i tio!
tror det va min längsta sovmorron på nio månader, så det kanske behövdes :P
ska nog inte göra spec mycke idag heller.. har städat lite och ska nog ta tag i tvätten snart. i eftermiddag blir det nog en promenad och sen blir det grillat till kvällsmat.


fredag

inte ofta jag sitter själv hemma en fredag kväll, ganska skönt faktiskt =) eller hannes är ju oxå hemma men han sover. pelle är kvar på kims studentfest så han lär inte komma hem än på ett bra tag. hannes va så trött så vi åkte hem lite innan sju, skönare för honom att få sova i sin egen säng. dessutom hade jag ingen lust att sitta nykter bland en massa fulla människor :P
har blivit så van vid att vara nykter och köra nu så jag tänker inte ens på det längre.. har inte varit full sen december 2008 ;) efter det har jag druckit vin en gång med det va bara några glas så det räknas knappt.
kanske skulle ta och bli medlem i nåt nykterhetsförbund :P

vet inte riktigt vad vi ska hitta på i helgen.. känner jag pelle rätt så kommer inte han va spec pigg imorrn. hörde talas om att det skulle drickas whiskey på studentfesten så jag och bullen får nog leka själva imorrn =)
måste sortera bland bullens kläder nån dag i helgen, han har växt ur så mycke nu att jag inte har nån koll på vad han har för kläder längre.
tyvärr blev ju vädret som väntat så han kunde inte ha sina shorts och sin solhatt som jag hade tänkt från början. fick blir lite varmare kläder ist, men det blev bra det oxå =)



finns inte ord för hur mycke jag älskar min lilla bulle!

torsdag

dags att uppdatera lite kanske..
igår va jag och hannes i örebro hela dan med caroline och nellie. lyckades få med båda vagnarna i en bil, tog sin tid men det gick tillslut =)
behöver spara lite pengar nu så det enda jag köpte va ett par shorts och två pyjamaser till hannes. är mycke roligare att handla till honom än mej själv.. det enda jag fick med till mej och pelle va två toaborstar från ikea, fyra kr styck kosta dom. tror aldrig jag har handlat för bara åtta kronor på ikea förut :P
till lunch blev det kinabuffé på marieberg, riktigt gott va det! är en liten utmaning att försöka äta med två små busungar som bara försöker sno åt sej brickor och bestick. dom har väldigt långa armar för att va så små ;)

idag har vi varit på stan och sen gick vi hem till mamma en stund, dom höll på att förbereda inför stundenten så det va full rulle där.
synd att det ska bli dåligt väder imorrn, då kan ju inte bullen ha sina fina shorts på sej =) får det bli nåt annat.. här skiter vi i dom stackars studenterna som får stå och bli blöta i ösregn! bullens shorts är viktigare :P

kom precis på att det är fem år sen jag tog studenten.. fem år?!
jösses va tiden går! börjar ju för tusan bli gammal ;)




tisdag

idag har basse varit hos frisören, hon blev så fin så! va nog skönt att bli av med den där pälsen.
va elak jag kände mej när jag lämna henne.. dom vill helst inte att man stannar kvar under tiden dom klipper eftersom hundarna blir så jobbiga då..
hon skällde som en galning när vi åkte och när jag kom tillbaks för att hämta henne hörde jag henne direkt när jag klev ur bilen. stackars basse gillar inte att bli klippt, men det är nog skönt efteråt =)

har varit och hälsat på morfar och inga idag oxå.. åkte dit direkt när vi hade hämtat basse så hon fick visa upp sin nya frisyr :P
hannes va jättetrött när vi åkte hem, gick upp och la honom i sängen på en gång och han somna innan jag hann lägga ner honom. så han sover nog en stund skulle jag tro =)

imorrn ska vi till örebro med caroline och nellie. tyvärr har jag inga pengar att handla för men det blir en trevlig utflykt iaf =)


sommarfin basse =)


måndag

idag blev det ett besök på öppna förskolan.. va ändå på vårdcentralen så vi passa på att leka lite när vi ändå va så nära. tyvärr va det ingen där som hannes kunde leka med och ingen jag känner. börjar ju känna igen en del som brukar va där men idag va det bara främmande föräldrar och barn..
när hannes hade lekt en stund gick vi hem och käkade lunch, eller lunch och lunch. hannes åt fruktpuré och en smörgås. vissa dagar är han helt hopplös med maten.. han vägrar äta!
har frågat på bvc och hon har sagt att jag ge honom nåt han äter och sen prova samma mat lite längre fram. ska ju absolut inte tvinga små bebisar att äta!

efter maten åkte vi till kronhallen och handla lite.. har inte storhandlat på ett tag så det finns typ ingenting hemma. småhandlar bara det vi behöver, inte alls bra.
när vi kom hem satt vi i soffan en stund och kolla på tv. hannes somna i mitt knä så jag gick upp och la honom i sängen, där låg han från kl 14 till 15.30.. trött bebis =)
när han vakna fick han gröt och sen laga vi kvällsmat, eller jag laga mat och försökte samtidigt underhålla hannes .. vilket inte alltid är så lätt, försökte med både juice och kastruller :P








söndag

igår va vi på dop i stockholm. va jag, pelle, hannes, syrran och farmor som åkte dit.. hannes va jätteduktig trotts alla timmar i bilen. han sov nästan hela vägen så vi stanna bara en gång.
självklart passa han på att bajsa fyra gånger igår, det tror jag aldrig han har gjort förut =) när helene och tony öppnade lucas paket kände jag att det börja lukta och att jag va lite blöt på handen.. den lilla bullen hade bajsat så att det hade läckt igenom blöjan, bodyn och byxorna. som tur va hade jag med två ombyten så det va bara för pelle att springa till bilen och hämta nya kläder :P
hemresan gick bra den oxå.. han fick välling direkt när vi åkte så han somna på en gång. vakna väl efter en timme så då stanna vi vid godisstoppet och köpte godis, eftersom hannes ville röra lite på sej ;)

idag har vi varit ute till lunedet en sväng.. gick en liten promenad i det fina vädret. tänkte kolla på djuren men hannes va så trött så vi åkte hem ist. har varit på svenska hem och kollat på soffa men vi hittar ingen som passar.. har ju inte så mycke plats så många är tyvärr för stora. har börjat fundera på en hörnsoffa isf en med divan, tror det blir bättre.. känns som det blir fler sittplatser.

lite senare på eftermiddan va vi ute i trädgården en stund.. hannes jaga stackars basse som försökte komma undan för att få äta på sitt ben, det gick sådär :P
tror hon är ganska trött på hannes, eller jag vet att hon är det.. stackars lilla vovven! hon springer såfort hon ser honom men han bara skrattar och kryper efter =)



















fredag

hade egntligen tänkt gå en promenad nu men hannes somna för en stund sen så nu ligger han i sin säng och snarkar. vill gå ut och sätta mej i solen men jag vågar inte för då hör jag inte när han vaknar.. tänkte lägga honom i vagnen på altanen förut men den står här inne så jag orka inte krånga..
därför sitter jag här vid dator när det är så fint väder ute.

idag har vi städat, tvättat, bytt sängkläder och varit på stan en snabbis. köpte en vit body till hannes och en skjorta till pelle.
pelle kommer garantera tycka att det är onödigt med en ny skjorta men vi ska ju faktiskt på dop imorrn och känner jag honom rätt kommer han stå här imorrn och inte ha nånting att ta på sej.. så därför bestämmer jag vad han ska ha på sej, det blir mycke smidigare :P

ikväll ska vi grilla och sen antar jag att vi ska kolla på Talang, är ju final idag. ska plocka iordning allt vi ska ha med oss imorrn oxå, kommer ju va borta hela dan så det behövs en del.
hoppas att det går bra imorrn, kan ju bli jobbigt för hannes att sitta i bilen så många timmar. får hålla honom vaken innan vi åker så att han sover den första timmen iaf..




torsdag

idag har jag och hannes varit på stan med mamma och syrran, shoppa lite och käka glass på torget =) köpte en tunika till mej och två par shorts och två bodysar till bullen.
gillar lindex ta tre betala för två erbjudande som dom alltid har, finns alltid nåt fint till hannes.



pelle klippte gräset idag när han kom hem från jobbet, han ser faktiskt ganska fånig ut när han åker runt på den där gräsklipparen :P brukar klaga på att han ser så sur ut men han säger att man inte kan åka runt och flina när man klipper gräset.. lyckades isf ta ett kort på honom idag, vad han tyckte om det behöver jag väl knappast säga ;)



tisdag

idag va det meningen att basse skulle bli sommarfin, men tyvärr så ringde dom från hund och kattproffsen och berättade att deras klippmaskin gått sönder.. så vi fick en ny tid nästa vecka ist, stackars basse! får hon stå ut med sin päls en vecka till =/
satt ute i solen en stund i förmiddags men hannes va så trött att vi fick gå in igen. han somna i mitt knä halv elva och vakna tio i tolv.. ville inte flytta mej eftersom han sov så skönt men det blev ganska tråkigt att stirra in i väggen så länge =)

på eftermiddan blev det besök hos farmor och farfar.. fika och prata lite om dopet vi ska på i helgen. min kusin ska döpa sin lilla son lucas.
blir ju fullt i våran bil så stackars farfar får inte plats så nu får vi se om vi tar två bilar isf en. farfar kan ju inte köra så långt så isf får pelle va deras chaufför =)






RSS 2.0