Inga

Inga, om du läser det här =)
hitta en sida på nätet där det stod att maizenamjöl numera heter maizena majsstärkelse så jag testa och kakorna smaka precis som vanligt. så nu vet vi det =)


tisdag

kolakakorna ligger i frysen och bregottkakorna står i ugnen, gud va duktig jag är =)
är faktiskt första gången jag bakar kakor, det är ju nästan pinsamt. hannes ska inte behöva ha en mamma som köper billiga kakor på willys.. nä, här ska vi ha frysen full med smaskiga kakor och bullar! ;)
på hannes kalas ska allt vara hemmagjort.. känns så tråkigt att köpa kakor och bullar, mycke roligare om man har gjort själv. bullar har vi ju redan gjort och kakorna är som sagt snart klara.. sen ska jag försöka mej på kärleksmums och hallonmuffins oxå. tårtorna däremot tänker vi köpa, det vågar jag mej inte på :P

nog tjatat om kakor och bullar.. idag har vi varit på stan med mamma och brorsan. fika på kulan och köpte lite kläder till hannes på lindex, ett par byxor och två bodysar.
har nog inte gjort så mycke mer.. pelle har satt upp taklister i sovrummet och släpat på pellets, hade beställt fyra pall som kom idag så nu är hälften inne iaf. känns lite dum att jag sitter här inne och latar mej när han får slita med dom där säckarna men jag kan ju inte hjälpa till. eller kan och kan, det känns lite onödigt att lyfta så tungt när jag är gravid.
förra året va jag höggravid så då fick han oxå fixa det där själv, får hoppas jag kan hjälpa till nästa år. kan garantera att jag inte kommer va gravid då iaf :P

har tyvärr inga batterier i kameran, därför det inte blir några bilder på min lilla bulle. skulle köpa på stan idag men naturligtvis så glömde jag det. ska fixa det imorrn!




 


måndag

hannes var snäll och gav oss sovmorgon till halv åtta imorse, det händer inte spec ofta.
vore faktiskt skönt om han kunde sova lite längre och hoppa över sin sovstund som han brukar ha mellan åtta och nio. blir lite lättare att planera saker då, nu hinner vi inte göra spec mycke på förmiddan eftersom han först sover till nio, äter lunch kl elva och sen somnar igen vid tolv. börjar ju bli stor nu så snart kanske det räcker att bara sova middag =)

halv nio idag kom nellie och caroline hit, då blev det en promenad till öppna förskolan direkt. tycker det blir roligare att gå dit för varje gång.. hannes har kul och man lär känna lite folk =)
efter sångstunden halv elva gick vi hem för att äta lunch. va faktiskt pelle som stod vid spisen idag, blev potatis och fiskpinnar som stod färdigt när vi kom hem =)
efter maten lekte hannes och nellie en stund innan dom somna, hannes i sin säng och nellie i carolines knä =)

på eftermiddan kom morfar och inga hit och hälsa på en stund. lekte lite med hannes och sen blev det såklart lite fika =)

imorrn ska vi ner på stan med mamma. måste till banken och prata lite om tobakshörnans konto, jag blir tokig på det där snart. ska tydligen vara väldigt svårt att bara bli av med den där jäkla affärn! känns som den kommer förfölja mej resten av livet.
men så illa ska det väl inte behöva va =)
ska kolla runt lite i affärerna oxå och se om jag hittar nåt fint till hannes, han behöver en fin tröja till sitt kalas =)

söndag

hannes sover så jag borde egentligen passa på att plocka lite i köket men jag orkar verkligen inte.. så jag sitter kvar här och bloggar lite ist =)
pelle och hans pappa ska fortsätta med tapeterna vid elva så vi får väl se vad jag och hannes ska hitta på. tänkte åka till nora och gå på marknad med vi hoppar nog över det.. är inte lika kul om pelle inte kan följa med.
blir nog en långpromenad med basse och lite fix här hemma ist. måste gå till affären en sväng oxå för hannes har beställt hemmagjord pizza till kvällsmat :P

pelle har köpt ett nytt tv-spel som han sitter och spelar nu. herregud, hur kan det där va kul?
rider runt på en häst och leker cowboy.. skjuter rådjur och kaniner.
vissa växer tydligen aldrig upp :P

nä, nu ska jag plocka undan lite i köket innan bullebus vaknar =)


tapeter

tapetseringen går framåt för gubbarna =)
ser faktiskt ut som det kommer bli riktigt bra.. skriver faktiskt eftersom det är första gången pelle tapetserar så jag hade faktiskt inte spec höga förväntningar :P
hannes vill tydligen göra som pappa, han ryckte nyss bort en bit tapet i vardagsrummet ;) men jag håller med honom, det behöver renoveras här oxå =)

nu ska hannes snart få lite mellanmål sen ska vi skjutsa syrran till en kompis och sen handla på kronhallen. blir tacos ikväll, mums! inte ofta jag lyckas tjata till mej det =)



har nyss beställt en hylla från ellos som vi ska ha i hallen, så nu är det bara spegel, skohylla och byrå kvar =)


lördag

halv sju imorse tog jag med hannes och basse på en promenad till bagarns brödbod för att köpa frallor. pelle låg såklart kvar och sov en stund till =)
va riktigt skönt ute, såg knappt en enda människa påväg nere till stan.
när vi kom hem blev det frukost och sen lekte vi en stund innan hannes somna.

nu har vi precis satt upp väggtexten. det gick faktiskt bra, tillslut.
trodde pelle skulle få ett utbrott innan vi va klara men han lyckades hålla sej hyfsat lugn iaf =)



är lite grejer kvar innan hallen är klar.. bla skohylla och nån byrå. måste ha lite plats där vi kan lägga vantar och sånt. en spegel ska vi köpa oxå men vi har inte hittat nån än, men det gör vi väl nångång =)


fredag

blev en tur till stan idag.. åkte först till skolgärdet där vi kolla lite på leklådan och sen va vi inne på Ö&B och köpte servetter och lite annat till hannes kalas.
åkte sen till H&M där vi köpte en mössa till hannes, börjar bli lite för kallt för keps nu när vi är ute och går tidigt. han måste ju hålla sej varm om öronen =)
köpte oxå ett par skor till honom på Bergqvists skor oxå, blev ett par vita och gröna från puma.





imorrn tänkte jag ta med hannes och basse på en morgonpromenad när vi vaknar, ska gå till bagarns brödbod och köpa frallor =) så nu hoppas vi att det inte blir regn så vi blir lika blöta som förra helgen.
vid elva kommer pelles pappa hit så då ska tapeterna upp, får väl se vad jag och hannes hittar på.. får väl ge oss ut på en promenad eller nåt =)




torsdag

idag kom vi äntligen iväg till öppna förskolan. pelle tyckte det va helt ok men han har kommit fram till att han aldrig ska omskola sej till dagisfröken ;)
när vi kom hem va hannes så trött att han inte orka äta nån mat.. han somna nästan i tallriken så det blev en flaska välling i sängen ist. inte den bästa lunchen kanske men nångång skadar väl inte. han somna iaf på två sekunder sen sov han en och en halv timme =)
så mycker mer har vi inte gjort idag.. grejat lite här hemma och pelle har hämtat tapeterna, på lördag ska dom upp =)

måste ju självklart skriva GRATTIS till nelliebus som fyller ett år idag!
dom börjar bli stora nu dom små pluttarna, känns som vi nyss satt på föräldragruppen med våra stora magar =)









GRATTIS busunge ;)


onsdag

har haft lite att pyssla med idag oxå.. pelle har slipat i sovrummet så nu är det äntligen klart för tapetsering, eller taket ska iof målas oxå men det går fort =)
på lördag kommer pelles pappa hit och ska va moraliskt stöd när pelle ska tapetsera för första gången. men det går säkert bra, är easy up så det borde inte bli några problem.

storhandlat har vi gjort oxå så nu finns det mat ett tag. även om det ser lite ut när man kommer hem, tycker jag iaf. känns som man plockar på sej hur mycke som helst i affären sen kommer man hem och då känns det inte alls lika mycke längre. och varje gång blir jag lika förvånad över hur dyrt det är att handla mat =)
när vi kom hem va det dags för hannes att sova så pelle passa på att sätta upp nån list i taket i sovrummet och jag gjorde köttfärsbiffar.
lite senare kom syrran hit och hälsa på en sväng, va visning i huset så hon fick inte va hemma.
nu är pelle uppe och lägger hannes, va jättetrött idag lilla plutten så det borde gå fort. nu ska jag köra igång en tvätt och sen ta en dusch.. sen blir det fångarna på fortet och time out =)








tisdag

blev tyvärr inget besök på öppna förskolan idag.. hade så mycke annat att fixa med så vi hann inte.
i förmiddags turades vi om att slipa i sovrummet och leka med hannes.. slipningen va inte spec rolig men det hade jag faktiskt inte räknat med heller =)
pelle har nyss spacklat en gång till så imorrn ska vi slipa igen och sen är de dags för tapeter. på tal om tapeter så har vi faktiskt beställt det idag, kommer imorrn eller på torsdag. vi lyckades faktiskt komma överrens till slut, kors i taket! =) fick bli en liten kompromiss, måste väl lära mej att jag inte alltid kan få som jag vill :P

har varit hos BM och på BVC idag oxå.
allt verkar vara bra med den lilla bebisen.. hjärtljuden lät bra och SF-måttet är 26. 2cm mer än med hannes i samma vecka så lite större är allt magen.
hannes va duktig på BVC som vanligt.. även om han inte hade lust att visa allt han kan. hon försökte få honom att slå ihop två klossar, det hade han inte alls lust med. han kasta iväg dom såfort hon gav dom till honom =)
att han kan vinka ville han inte heller visa.. han va helt enkelt inte på humör för att visa upp sina kunskaper idag :P det enda han hade lust att visa var att han kan ta emot russin med båda händerna och sen stoppa i munnen ;)
han följer både vikt och längdkurvan bra, 9100g och 74cm.


dääär är lampan ;)






måndag

idag va det äntligen premiär på öppna förskolan efter sommaruppehållet. va riktigt kul att gå dit igen, hannes slängde sej på alla roliga leksaker =)
märks att han är äldre nu.. förut kunde jag sätta honom på ett ställe så satt han där och lekte en bra stund, det går inte riktigt längre. nu smiter han iväg direkt så det går inte att vända ryggen till en sekund.. dessutom ville han springa runt med lära-gå-vagnen nästan hela tiden så det gällde att va med så han inte körde öven nån stackars bebis =)
imorrn ska vi gå dit igår och då ska även pelle följa med och leka. blir roligt! tror att han mest ser fram emot sångstunden :P

har varit och kolla på tapeter idag oxå.. det gick sådär. finns ju ganska mycke att välja på och vi har inte direkt samma smak. pelle hade tänkt att han skulle börja tapetsera på ons men tror han får lägga ner det eftersom vi inte ens har lyckats hitta nåt som båda vill ha =)
vet inte riktigt hur vi ska lyckas komma överrens.. trodde vi hade tänkt ungefär lika men så va det inte alls. nu är det bara att stå på sej tills han tröttnar och säger att jag får bestämma ;)

har varit ute på en promenad idag oxå. jag har faktiskt varit duktig ett bra tag nu och gått minst en timme varje dag. vissa dagar har det faktiskt blivit två promenader, heja mej! :P





fortfarande söndag..

blev en promenad när pelle åkte till sin farfars stuga för att hugga ved. kom på att jag va sugen på plättar så vi gick hem till mamma och hämta hennes plättlagg.
att jag aldrig lär mej! plättar och pannkakor är verkligen inte min grej, jag blir tokig! slutade med att pelle fick ta över.. annars hade jag väl kastat ut smeten genom fönstret.
jag trodde att hannes skulle älska plättar med sylt och grädde, det gjorde han inte. så fort han fick in en bit i munnen tog han ut den och kasta på golvet.. han tyckte verkligen att det va äckligt. såg ut ungefär som när han smaka på mina frikadeller :P
så där fick vi för den ansträngningen, otacksamma lilla pojke =)
självklart blev han förbannad eftersom han va hungrig men blev serverad äcklig mat så det va bara att skynda fram med en av hans favoriter, smörgås med leverpastej. då sken han som en sol igen =)

efter maten blev det ett bad för lilla bullen, han hade leverpastej överallt.. på kläderna, i hela ansiktet och i håret. när han va ren igen lekte vi en stund innan det va dags att sova, han somna på en gång. förstår iof att han va trött.. han har bara sovit en gång idag, mellan nio och elva. han brukar ju alltid sova en stund efter lunch men det blev inte så idag eftersom sovstunden på förmiddan blev längre än vanligt.







kladdgrisen ;)

imorrn ska pelle besikta bilen så jag tror att jag och hannes ska gå till öppna förskolan en stund på förmiddan. har ju inte varit där på länge eftersom det har varit stängt under sommarn, så det kan nog bli kul för honom att komma dit och leka lite =)
pelle har lovat att han ska följa med dit nån dag till veckan. han jobbar ju alltid annars så han kan ju aldrig följa med, kan va kul för honom att se va det är för ställe vi är på om dagarna när han jobbar och sliter =)


söndag

hannes vakna kl sex idag som vanligt.. va tänkt att jag skulle ha sovmorgon eftersom pelle hade det igår men jag va inte spec trött så jag tvingade med familjen ut på en morgonpromenad ist =)
vi gick hemifrån lite innan sju och var hemma strax efter åtta. va riktigt skönt ute, perfekt väder för en promenad. hannes satt i sin vagn och mös under en filt =)
när vi kom hem blev det mannagrynsgröt till fruskost, sjut va gott det är! hannes gillar inte gröt så han fick smörgås med leverpastej, mjölk och kokt ägg ist.

nu sitter pelle och spelar tv-spel och hannes sover, därför hamna jag här.
basse ligger förresten oxå och sover, hon knalla på rätt bra under promenaden, även om det gick lite segt den sista biten. hon fick en rejäl frukost när vi kom hem så nu ligger hon däckad på mattan =)

vid tolv ska pelle till sin farfars stuga och hugga ved så jag vet inte riktigt vad jag och hannes ska hitta på efter lunch. får väl ge oss ut på en promenad eller nåt =)
blir så tråkigt att bara sitta här hemma men det finns ju inte så mycke annat att göra. kanske får ge oss iväg till nån lekpark och leka lite om vädret tillåter.
just ja, klippa gräs ska jag göra idag oxå. jaaa va roligt! =/


bilden har jag snott från google, sån där fin duk har vi inte hemma :P





lördag

dagen började med att jag och hannes hoppade pigga och glada ur sängen kl sex och pelle fick sovmorgon =)
lite efter halv sju tog vi med oss basse och gav oss ut på en promenad. gick till bagarn´s brödbod och köpte färska frallor, mums! gick faktiskt förbi mamma och robban och lämnade en påse oxå, ibland är jag allt bra snäll ;)
när vi va vid kulturskolan övergick vädret från duggregn till regn så det va bara att skynda hem.. väl hemma såg det ut som jag och basse hade tagit ett dopp medans hannes va varm och torr. hann satt och mös under regnskyddet med keps så han hade bara några droppar på näsan. han va förresten lite blöt på ena armen oxå, men det beror på att han hela tiden envisas med att sträcka upp armen i luften och säga Ä dä? lilla gullebullen ;)

när vi kom hem va det dags för frukost men hannes va så trött så han fick en flaska välling isf smörgås. tog inte många minuter innan han somna, jobbigt att va uppe tidigt och köpa frallor =)
pelle och jag passa på att äta frukost framför tvn, vilket vi aldrig gör längre eftersom hannes har en förmåga att riva ner allt som finns på vardagsrumsbordet =)

när hannes vaknat blev det en tur till degerfors med mamma och syrran. pelle hade ingen lust att följa med så han fick stanna hemma och sätta upp gipsskivor ist.
köpte en plånbok, godis och strumpor till hannes. lite mer än igår iaf, precis som väntat.
resten av dagen har vi varit hemma och lekt.. hannes har som vanligt lekt terrorist och rivit ut allt han kommit åt :P han är så duktig så ;)¨




när hannes sov middag passa pelle på att mysa lite med tv-spel, saft och bullar.
ibland undrar jag om tjugo år är felräknade, han kanske bara är 8 ;)







fredag

idag började jag och hannes dagen med en tur på stan.. pelle hade lite att pyssla med här hemma så han fick inte följa med. kolla efter en jacka till hannes men hitta tyvärr ingen, fanns inte en enda höstjacka i hela stan! dåligt.
blev ett par byxor och en fleecetröja till honom ist och en tröja till pelle =)
när vi kom hem va det dags för lunch och sen sov hannes middag en timme innan vi åkte in till degerfors för att gå på marknad med rickard och nellie. caroline ligger ju på mallorca och steker så vi fick klara oss utan henne, det gick bra men det hade varit trevligt att ha nån vettig människa att prata med ;)
blev inte spec mycke handlat på markanden.. en hamburgare till pelle och ett par jeans till hannes från lekerstugan. men jag ska ju dit imorrn oxå så jag hittar säkert nåt mer :P

på tal om nåt helt annat så är jag väldigt irriterad på ellos just nu. betsällde två jackor och två tröjor till hannes den 11 augusti. skulle va 10-14 dagars leveranstid på allt.. när jag gick in dagen efter jag gjort beställningen stod det att den ena jackan va slut. igår kolla jag igen då stod det fortfarande 10-14 dagar på resten av kläderna. idag när jag gick in hade dom helt plötsligt ändrat till 10 september. det kan dom väl inte göra när det har gått 10 dagar som är tiden dom lovat från början!
därför tänker jag ta bort beställningen och handla här i stan ist. så det så!


kramas med nallen ;) som ni ser ligger det en hel del dvd-filmer på golvet.. den lilla terroristen älskar att öppna lådorna på tv-bänken och slänga ut varenda film =)



torsdag

igår gnällde jag för att det va varmt, idag gnäller jag för att det regnar.
hade tänkt gå en promenad innan lunch men så blev det inte eftersom vädret inte såg spec lovande ut. tänkte att vi skulle gå när hannes sovit middag ist men nu ser det ännu sämre ut..
usch va tråkigt! har nyss mosat i mej en bulle (läs två) och sitter och väntar på att hannes ska vakna så vi kan leka lite =)

pelles sista dag på jobbet idag, sen har han semester i två veckor. har sett fram emot det ett bra tag men det gör jag inte längre.. idag är han dum och jobbig.
men men, får hoppas han är snäll när han kommer hem i eftermiddag =)


tänk att han har varit så liten.. mitt lilla <3


onsdag

blev en tur till stan med mamma idag, jag behövde verkligen ett par nya mammabyxor. det va faktiskt inte spec roligt att leta byxor, kanske skulle fråga om dom inte kan öppna en ny avdelning med mammakläder för tjockisar? nu är det inte roligt alltså.. börjar känna mej sådär stor och klumpig som jag gjorde sist jag va gravid. inte spec konstigt kanske eftersom jag är i v25, men ändå. jag vill inte bli en boll igen!
men men, sluta iaf med att jag köpte ett par byxor och två linnen =)

hade tänkt att vi skulle gå till lilla W och hämta ut ett par byxor till hannes oxå som jag har beställt men det hann vi inte så det får pelle göra sen =)
va förresten inne på Hus nr4 (heter det så?) och hitta en jättefin klädhängare som skulle va jättefin i hallen, men tyvärr så passar den inte för våran lilla hall =/
så det blir att leta vidare.. vill ha en vit med svarta krokar.

nu ska jag fixa lite här innan hannes vaknar, han har lekt med kastruller och grytunderlägg igen så det ser ut som en bomb har slagit ner här :P






mm.. mammas korvstroganoff :)

tisdag

igår råkade jag säga att det verka som att pelle skulle slippa fler utryckningar den här veckan.. det skulle jag aldrig ha sagt. vid tre i natt ringde telefonen så han fick åka till coop i degerfors =)
tror jag låg vaken en timme innan jag kunde somna om igen så jag va inte spec pigg när hannes vakna vid halv sju.. men det va bara att stiga upp.
passa på att städa lite eftersom det ändå inte va nåt kul att se på tv, blir skillnad nästa vecka när vakna med the voice börjar igen ;)
när hannes somna vid nio måla jag hallen på övervåningen, hann med hälften innan han vakna. typiskt att han inte kunde sova lika länge som han brukar, men jag hämta hans matstol så han fick sitta och kolla på tills jag målat färdigt =)

nu ska jag passa på att laga kvällsmat när hannes sover, bäst att skynda sej innan han hinner vakna.


äter mariekex och kollar på sjunde himlen ;)




måndag

så va det måndag igen, bara tre dagar kvar tills pelle får semester. det blir nog lagomt med två veckor.. pelle sa igår att det är nog ungefär så länge vi klarar av att gå hemma tillsammans och det stämmer nog =)
men det ska bli skönt att han ska va hemma ett tag, får jag och hannes lite sällskap.

idag har jag förresten fått en hjärtattack, eller nästa iaf.. hannes satt som vanligt i köket och kasta med kastruller när han helt plötsligt börja hosta. såg att han hade fått nåt i halsen så jag klappa honom i ryggen några gånger.. ut flyger en bit tomat och hela vällingfrukosten. han bara hosta lite sen fortsatte han leka.. jag trodde mitt hjärta skulle stanna! usch va rädd jag blev.
nu fick han ju ändå upp biten ganska fort, vågar inte ens tänka på vad som hade hänt om han inte hade fått det! nästa gång jag gör sallad ska jag kolla noga så det inte ligger nån bit tomat kvar på golvet!

va nyss inne på familjeliv och kollade min graviditetskalender.. är just nu i v24 (23+3) och har 115 dagar kvar till beräknad förlossning. hjälp! tiden går för fort..
om jag ska va helt ärlig så tror jag inte riktigt att jag har fattat att det snart kommer finnas en till liten bebis här, att hannes ska bli storebror.. min lilla lilla bulle =)
nu ligger han och sover middag så jag passar på att sitta vid datorn en stund, när han vaknar ska vi nog ge oss ut på en promenad. gick bara en liten runda med basse i förmiddags så en till promenad kan jag nog behöva ;)



söndag

idag har vi haft caroline, rickard och nellie här på söndagslunch. dom kom hit vid halv elva eftersom hannes och nellie brukar äta kl elva, så nästan direkt när dom kom hit gjorde vi egen pizza som vi sen mosa i oss tillsammans med pommes frites, bearnaisesås och sallad =)
hannes tyckte tydligen om pizza.. han åt två stora portioner :P


hannes tyckte att nellie behövde vila lite ;)

när familjen johansson/nyhlén hade åkt hem åkte vi till kronhallen och köpte välling som tog slut idag. hade totalt glömt bort att jag öppnat det sista paketet.. är så sällan jag behöver köpa välling eftersom det är 30liter i paketen jag brukar köpa, därför är det lätt att glömma.
efter kvällsmaten gav vi oss ut på en promenad och när vi kom hem lekte vi en stund innan det va dags för hannes att sova.


pappa får man slå ;)

baksmällan

vi lyckades faktiskt komma överrens om en film som båda tyckte va bra, kors i taket.
så om ni inte har sett den kan jag verkligen rekommendera baksmällan.



har nyss vunnit en auktion på en väggtext som vi ska ha i hallen. har letat ett tag och nu hitta jag äntligen en som jag ville ha. kan väl inte direkt påstå att pelle hoppade av lycka när jag visa den, tror han tycker att såna där texter är lite fåniga.. men jag fick iaf tillstånd att välja vilken jag ville =)

Family where life begins... Väggdekor,  väggtext, Väggord

så ser den ut.. nu är det bara att vänta på att den kommer på posten och sen hoppas att den går att sätta upp. har en känsla av att det inte är nåt för mej, kommer säkert krångla och då kommer jag bli galen. får hoppas att pelle har lite bättre tålamod och lyckas utan min hjälp =)



lördag

hannes vakna kvart över fem idag oxå, hoppas inte det blir en vana =)
som tur va somna han om igen när han fått välling och ny blöja, sen vakna han kl sju.
pelle har jour nu igen så vid åtta fick han åka till golfrestaurangen och jobba lite så jag, hannes och basse gav oss ut på en morgonpromenad. gick våran lilla runda till stan som tar ganska exakt en timme.
när vi kom hem lekte vi lite innan hannes somna, då passa jag på att klippa gräset och pelle spela tv-spel =)

nu håller pelle på att ta bort dörrarna på övervåningen.. han kom på att det är smart att göra det innan han målar eftersom vi ska köpa nya dörrar. låter som han håller på att riva stället där uppe, hoppas han inte bryter bort hela väggen =)
när han är klar ska vi åka till kronhallen och handla sen ska vi till nöjesbutiken och hyra film. jag ser ju gärna på sommarkrysset ikväll men pelle hoppar gärna över det.
ska bli intressant och se om vi hittar nån film.. några gånger har det slutat med att vi har gått därifrån utan film =) vi har så olika smak när det gäller filmer man kan ha.. jag hatar såna filmer som pelle vill se och han hatar såna filmer jag vill se. därför slutar det ofta med att det blir nån film som ingen av oss egentligen vill se :P

ska köpa en riktigt stor godispåse tills ikväll oxå, det är jag värd efter promenad och gräsklippning ;)

hannes blir ju elva månader idag oxå, bara en månad kvar tills han fyller ett år! min lilla bulle <3



fredag

idag vakna hannes kvart över fem, liiite väl tidigt kanske =)
lite innan åtta blev han jättegnällig så han fick en dl välling sen somna han i sin säng och sov till kl tio. jag satte mej i soffan med datorn när han hade somnat och vakna 40 min senare med datorn i knät =)
efter lunch åkte vi till kronhallen för att handla lite, vilket vi absolut inte va ensamma om. får inte vara rädd för att synas när man är i affärn med lilla bullen, han tycker det är jättekul att sitta i kundvagnen så han sitter och pratar/skriker/skrattar nästan hela tiden :P det gör ju såklart att alla tittar på honom och tycker att han är gullig, vilket gör att han skriker och skrattar ännu mer =)
tur att han tycker att det är roligt iaf, vore ju lite värre om han skrek för att han va ledsen.

när vi kom hem somna hannes igen, han va tydligen väldigt trött idag. vid två kom pelle hem från jobbet men han börja ju som vanligt greja här hemma så jag tog med hannes och basse ut på en promenad.
det är så tråkigt när han kommer hem och börjar med nåt här hemma på en gång, men det är ju så han måste göra för att det ska bli nånting gjort. tur att han har semester snart =)

imorrn ska vi greja lite här hemma.. pelle ska måla och jag antar att det blir jag som får klippa gräset =)
men det gör inget, känns som det inte finns så mycke annat jag kan göra än att städa, handla, laga mat, tvätta och klippa gräset. sånt där annat som jag inte förstår mej på överlåter jag till pelle =)
just nu känner jag mej verkligen som en riktig hemmafru.. tar hand om barnet och hemmet när gubben jobbar :P


han börjar bli stor nu lilla plutten, elva månader imorrn.

torsdag

idag började vi dagen med en promenad på förmiddan.. gick en sväng runt stan som tar ganska exakt en timme. stackars basse va helt slut när vi kom hem =)
har varit på kalas i stugan idag oxå, Inga fyllde år igår och det firades med smörgåstårta och tårta med smultron. gott va det =)

när vi kom hem från stugan vid fem va hannes jättetrött.. lekte en stund innan han fick plaska en stund i sin balja. sen blev det välling och sängen för lilla bullen som somna på två röda.
han har blivit så duktig när vi ska lägga honom. han ligger i sin säng och dricker välling sen brukar jag lyfta upp honom och mysa en stund, brukar bara ta några minuter så sover han =)
skulle aldrig få för mej att lägga honom i sängen och låta honom skrika tills han somnar. har väldigt svårt att tro att det finns något barn som mår bra av det.
läste en artikel om det i en tidning, va nån barnpsykolog som skrev att det är det sämsta man kan göra med ett litet barn.. jag kan bara hålla med.
alla gör som dom vill men jag har alltid varit emot alla konstiga "metoder" och det kommer jag alltid att vara. hannes sover gott ändå =)



<3

VÄRLDENS BÄSTA BULLE ;)


onsdag

idag har vi bakat bullar på skyttelvägen 9!
vi börja vid 11 och va klara vid tre tror jag.. va plåtar med bullar i hela köket =)
så nu har vi så det räcker att tag, fick dela på 185st.


















bullmagen blev mjölig ;)

tisdag

idag har vi varit örebro så nu är syskonvagnen beställd =)
blev en svart babytravel så nu är det bara att vänta på att den ska hämtas.
va inne på toys r us oxå och köpte en blå bobby car som hannes ska få av oss när han fyller år. är svårt att komma på vad man ska köpa men den tror jag att han kommer gilla =)
sen blir det säkert några fler paket, kläder och lite annat roligt.

imorrn kommer mamma och syrran hit på förmiddan, det är dags att baka bullar. ska dela upp så vi får några påsar var och sen ska det räcka till hannes kalas oxå, så imorrn kommer jag ha bullar i hela köket =)
är inte långt kvar tills han fyller ett år nu, min lilla plutt! och igår va det 4 månader kvar till BF. jösses, tiden går fort när man har roligt!
känns så himla bra att hannes slipper börja på dagis snart, ska bli skönt att ha honom hemma ett tag till. kommer säkert bli tufft att va själv med två små men det klarar jag lätt =)
det är ju så jag vill ha det så det kommer bli kanon.



tror det är en sån jag har köpt. såg att det finns en annan blå oxå som det står Polis på, så nu blev jag osäker.
men men, blå är det iaf =)


duktig

idag måste jag faktiskt säga att jag har varit riktigt duktig. har tvättat, sorterat tvätt, skurat badrummen, städat i tvättstugan/duschrummet, städat sovrummet, bytt sängkläder, plockat undan i vardagsrummet och köket, lagat mat och dammsugit hela huset (tom källarn som jag brukar slarva med)
hannes sov 90 min i förmiddags så jag hann en hel del då och sen hjälptes vi åt med resten =)
annars har vi lekt och gått en promenad. tyvärr så börja det regna som tusan under promenaden så det va bara att dra på regnskyddet och skynda hem.. hannes satt och kika ut genom luckan på regnskyddet så han va blöt i hela ansiket när vi kom hem, men det verka inte bekymra honom =)

imorrn ska vi till örebro med mamma.. ska till babyproffsen och beställa barnvagn =)
blir en svart babytravel dublin. har ändrat mej tusen gången när det gäller vilken vagn vi ska ha men nu har jag äntligen bestämmt mej. först bestämde jag mej för emmaljunga, sen ville jag ha en teutonia men nu blir det en babytravel =)
jag tror den blir bäst.. nackdelen är att man inte kan ha sittdelen mot sej men det blir nog bra ändå. hannes vill ju inte sitta och glo på mej längre =)
pelle är inte direkt insatt i ämnet syskonvagn.. han är så trött på mitt tjat att jag får bestämma bara det inte bli för dyrt :P


kan ju inte direkt påstå att den är snygg, emmaljungan är mycke finare. men men, det gäller väl att tänka praktiskt. det är ju inte utseendet som räknas ;)

måndag

så va det måndag igen.. bara två veckor kvar tills pelle har semester =)
från början va tanken att han inte skulle ha nån semester utan spara veckorna och ta ut som i december/januari ist när bebisen kommer, men det blir lite tråkigt att jobba hela tiden så han ska ta ut två veckor iaf.
han har ju ändå tre veckor kvar och sen kommer han nog ta två veckor pappaledigt oxå så han blir hemma ett tag innan och efter jul. blir nog bra det, skönt att slippa va själv med två små den första tiden =)

idag ska jag försöka fixa lite här hemma.. har precis kört igång en tvättmaskin och nu ska jag passa på att sortera lite tvätt innan hannes vaknar.
sen ska vi städa sovrummet och toaletten på övervåningen, gud va kul! ;)






lördag

idag har vi varit på kalas i bråten, pelles syster nellan fyllde 16 år.
gud va mätt jag va när vi åkte hem, som vanligt va det en hel del fika på deras kalas =)
hannes va nog oxå ganska mätt.. han åt mariekex, majskrokar, lite delicatoboll och tårta. han blev helt galen när han fick tårta.. börja skrika efter mer innan han knappt hunnit svälja. tror han tyckte det va gott :P

käka tacos till kvällsmat när hannes hade somnat, äntligen! får nästan aldrig tacos eftersom pelle har tröttnat på det.
nu kollar vi på sommarkrysset och äter ostbågar. gud, kommer rulla fram efter denna dag!

fredag

nu är det sista målat i hallen, passa på att måla toadörren och listerna idag när hannes sov vid åtta. han somnar nästan alltid exakt kl åtta sen sover han en timme ungefär =)
han äter förresten mycke bättre nu.. tror jag försökte mosa i honom för mycke mat förut. gröt till mellanmål blev nog lite för mycke, han hann nog inte bli hungrig eftersom det blev så tätt mellan målen. så nu hoppas vi över gröten, han vill ändå inte ha det längre =)
så såhär äter bullen nu: (för er som undrar :P)

ca 06.00
välling
ca 08.00 smörgås och mjölk
ca 11.00 lunch och fruktpuré till efterrätt
ca 14.00 banan
ca 17.00 kvällsmat
ca 19.00 välling

pelle sluta vid lunch idag sen har han roat sej med att sätta spots i trappen, blev faktiskt riktigt bra. måste erkänna att jag va skeptisk först :P
hannes och jag tog en promenad ner till stan eftersom vi bara känner oss ivägen när pelle grejar =)
handla på willys och köpte present till pelles syster. som vanligt kunde jag inte låta bli att gå in på lindex.. va halva reapriset så jag hitta en pyjamas och två par strumpor till bebisen för 44,50 =)
tyvärr så fanns det inget till hannes, iof så behöver han inga nya kläder men det måste ju va rättvist. får köpa nåt till honom nästa gång vi är på stan =)

på tal om bebisen så har vi äntligen kommit överrens om ett namn, han ska heta Linus =)
som det känns nu iaf, kan ju hända att man ändrar sej när han är född.. men det gjorde vi ju inte med hannes så det blir nog en liten Linus =)






pussel är kul. och gott :)



torsdag

har nyss mosat i mej en halv delicatoboll och sitter och väntar på att klockan ska bli nio så att CSI börjar. undra om man kanske skulle ta sej en mars glass innan det börjar :P
jag är verkligen sugen på sötsaker jämt! inte alls bra med tanke på att jag såg ut som en boll i slutet av förra graviditeten, vill inte veta hur det kommer sluta den här gången. iof rör jag på mej mer nu.. när jag va gravid med hannes satt jag bara i affärn och mosa i mej godis sen åkte jag hem och la mej i soffan, orka inte riktigt göra något annat efter att ha jobbat 10 timmar. när är jag ju iaf ute och går långpromenad varje dag, får hoppas det hjälper lite iaf :P

idag har vi städat, handlat, gått två promenader och lagat mat. gjorde en moussaka, det har jag aldrig gjort förut. hade ingen lust att göra två så jag gjorde en stor med quornfärs, blev faktiskt riktigt gott =)

mot frysen, mars glassen väntar ;)






onsdag

idag åkte jag och hannes in till karlstad för att hälsa på mamma och pappa i bomsta. nu lät det som dom är där tillsammans, det är dom inte =) mamma och robban har hyrt stuga så mamma och syrran va där och pappa och caroline va i husvagnen.
va faktiskt så varmt att vi va på stranden en stund.




















magen växer ;)

tisdag

wohoo! äntligen är hallen klar! pelle har målat väggarna två gånger idag så nu är allt vitt och fint. han är så duktig så ;)
till helgen ska vi nog måla taket och väggarna vid trappen så det blir vitt där oxå. ser lite konstigt ut nu när det helt plötsligt byter färg vid fönstret, men det kommer bli fint när det är klart =)
blir nog lite svårt att måla där eftersom det är ganska högt upp till taket, men det går nog med lite vilja.
ena väggen i hallen är typ lite bucklig och den blev skitfin när den blev vit, så nu ska det målas vitt i vardagsrummet oxå. kommer bli lika snyggt där =)
stör mej ännu mer på köket nu när man ser skillnaden från hallen.. taket ser så mycke bättre ut vitt än träfärgat! är ganska mycke som behöver göras i köket så det får vi ta lite längre fram.. tanken är iaf att vi ska måla, byta bänkskivor, diskbänk och kakel.

idag har vi varit i degerfors och hälsat på familjen johansson/nyhlén. det va lika trevligt som vanligt!
synd bara att hannes är så rädd för nellie.. hon slänger sej fram och vill kramas men han bara skriker och vill till mamma =)

tyvärr har jag inga bilder på hannes och nellie eftersom jag glömde ta fram kameran trotts att jag hade den i skötväskan, klant!





måndag

idag kom syrran hit klockan nio, kors i taket! en timme tidigare än vi hade bestämt =)
hon kom hit för att leka med hannes så att jag kunde måla trappen en sista gång.. nu har vi målat fyra gånger så nu får det allt räcka.
pelle sluta vid lunch så han har hunnit med att måla taket och panelen två gånger oxå, skönt att det händer lite grejer här! imorrn ska taket målas igen och sen är det dags för väggarna.
ska köpa en ny spegel som ska sitta på mitten av väggen vi hade spelgar på förut, sen ska jag försöka hitta några fina korgar att sätta upp bredvid spegeln som vi kan ha vantar och annat i.
skulle egentligen vilja ha en byrå oxå men det får inte riktigt plats.. finns ingen vägg att ställa den mot.

när hallen är klar så ska sovrummet göras klart och sen är det dags för vardagsrummet. ska bara måla vitt så att det ser lite fräschare ut, nu är det ju nån tråkig väldigt ljusbrun färg.
har ju inte tänkt bo kvar här allt för länge så det blir inga större projekt.. men lite färg gör stor skillnad =)




ja, min sambo är 28 år. även om det kan va svårt att tro ibland ;)

idag har hannes knallat runt med sin lära-gå-vagn =) förut har han stått kvar men skjutit fram vagnen så att han nästan har slagit näsan i golvet och sen gått framåt. men nu har han förstått att han ska skjuta på och gå samtidigt så han har gått fram och tillbaka mellan vardagsrummet och köket flera gånger =)
han står själv långa stunder nu oxå så det kanske inte dröjer innan han knallar iväg på egen hand.
lilla bullen börjar bli stor <3


 




söndag

är på lite bättre humör idag.. så jag ska försöka va lite mer positiv än jag va igår =)

hannes och jag har nyss ätit lunch, min duktiga lilla älskling åt en halv burk! inte dåligt för att va han.. som sagt så har mitt matglada monster försvunnit och ist har jag fått en kräsen liten myra. han är verkligen helt hopplös, vet inte varför han inte vill äta lika mycke som förut. igår drack han upp all välling innan han somna, första gången på tre dagar.. dagarna innan drack han bara hälften.
natten till igår vakna han kl tre och va jätteledsen.. tänkte att han kanske va hungrig så jag gjorde iordning en flaska välling och det försvann på två sekunder! så dags att äta då =)
det enda man kan va säker på att han alltid äter är korv, smörgås och banan. han äter ju självklart mat oxå men bara om han får sitta och plocka med nåt samtidigt.. som korv eller smörgåsbitar. så han får göra det =)
jag är glad så länge han äter.

pelle är och träffar jocke nu, när han kommer hem ska trappen målas igen. pelle måla en gång igår och en gång idag så vi får se om det räcker med en gång till. jag tror tyvärr inte det, blir nog en fjärde gång.
efter det ska vi åka och handla lite och sen har jag bestämt att vi ska fika. pelle och hannes har ju namnsdag idag så vi måste köpa en liten present till hannes oxå. pelle får ingen för jag fick inget av honom när jag hade namnsdag :P









när trappen är klar ska hela hallen målas vit, kommer nog bli bra.



RSS 2.0