lördag

idag fick vi faktiskt sovmorgon till halv åtta, det händer inte ofta. iof så vakna hannes kl fem först så pelle gav honom välling då och jag va uppe med linus och gav honom mat lite innan sex. skönt att vi fick somna om en stund innan det va dags att gå upp.
när vi hade ätit frukost och gjort oss iordning gick vi en promenad ner till stan, köpte näsdroppar och minifom till linus på apoteket. när vi kom hem va det dags för lunch och sen åkte vi hem till pappa en stund, pelle hjälpte honom att köra bort en soffa som han sålde igår.

när vi kom hem va hannes jättetrött och gnällig, han ville inte äta utan satt bara i soffan och såg ledsen ut. tog febern på honom och den visade 38,5. stackars lilla bullen!
märkte ingenting tidigare på dagen utan han blev bara dålig helt plötsligt. får hoppas att han mår bättre imorrn! vore ju inte kul om vi blir sjuka nu eftersom pelle börjar jobba på måndag. då blir det nog lite jobbigt att va hemma själv med båda två =)


fredag

dags att uppdatera lite igen..
igår va vi på öppna förskolan och sen va jag på efterkontroll hos BM. på eftermiddan kom mamma, robban och pelles mamma hit och fikade eftersom det faktiskt va pelles födelsedag igår. hela 29 år blev han :P

idag gick vi en promenad på förmiddan, gick ner mot sjön och runt vid folkhögskolan så efter en timme och 30 minuter va vi hemma igen =)
vid lunch kom jenny hit och hälsade på, hon köpte med sallad från salladsbaren så vi käka och sen satt vi mest och babblade om lite allt möjligt =) riktigt trevligt!






tisdag

passar på att blogga lite när det för en gång skull är lugnt här =) pelle och hannes är i pelles farfars stuga för att hämta ved och linus sover.
jag har nyss plockat undan lite, dammsugit, hängt en tvätt, städat toaletten och plockat i diskmaskinen. hinner mycke när man får vara ifred =)

gick en promenad på förmiddan idag, annars har vi bara tagit det lugnt här hemma.
ikväll blir det sallad från salladsbaren till kvällsmat.. nam nam ;)

måndag

idag har vi varit på öppna förskolan på förmiddan. hannes har ju inte varit där på länge så han tyckte verkligen att det va jätteroligt! han härja runt och lekte med varenda leksak :P
när vi kom hem va det dags för lunch och sen somna hannes som en stock. lilla bullen va helt slut =)

på eftermiddan gick vi en promenad hem till morfar och inga med mamma. hannes levde rövare där oxå så han kommer nog sova gott i natt =)
linus somna i vagnen när vi gick hem lite efter fem och han sover fortfarande. tycker han borde vakna snart eftersom han inte har ätit på ett tag.. kanske får väcka honom snart, vill ju inte att han ska va pigg i natt =)

har varit lite dåligt med bilder dom senaste dagarna, beror på att jag inte har några batterier i kameran. ska köpa imorrn, om jag kommer ihåg ;)

söndag

det här har varit en riktigt bra och nyttig söndag..
kl tio gav vi oss ut på en promenad, skulle gå till nöjesbutiken och köpa bingolotter och sen hem men både hannes och linus somnade i vagnarna så vi gick en rejäl omväg ner mot sjön. en timme och 30min va vi ute, perfekt!
när vi kom hem va det dags för lunch och sen städa jag lite i köket innan det va dags att ta tag i all tvätt. sortera och plocka rätt bland hannes och linus kläder så nu är det fint i deras lådor =)
packa ner en hel del kläder i storlek 56 eftersom linus växer så det knakar.. byxorna har han redan växt ut och det dröjer nog inte innan det är dags att byta till 62 på bodysar oxå.
fick ett ryck och böt sängkläder i alla sängar oxå, fick såklart lite hjälp av hannes =)

nu sitter vi och väntar på bingolotto och äter morötter. storvinst idag kanske? ;)


lördag

så va det lördag igen och dags för vägning. vågen visa -1,3kg. wohoo :P
efter frukosten tog jag med mej linus hem till pappa.. han har sålt huset så jag, mamma och syrran va där och rensa lite på vinden.
pelle och hannes åkte hem till pelles mamma och hälsade på under tiden.

hoppade över våran traditionella promenad idag så jag gick en sväng med linus efter kvällsmaten ist. tycker det är lite läskigt att va ute själv när det är mörkt.. va helt slut när jag kom hem eftersom jag gick så fort =) 


fredag

idag har jag varit själv hemma med hannes och linus för första gången. har ju såklart varit det nån timme eller så förut men inte lika länge som idag. pelle är ju egentligen föräldraledig men han fick hoppa in och jobba lite extra.
när linus somna i vagnen efter frukosten passa jag och hannes på att baka kärleksmums =) pelle fyller år nästa vecka så det måste ju finnas nåt gott till kalaset.. ska försöka baka något mer men jag har inte bestämmt vad än. lovar att det va tortyr att baka kärleksmums eftersom det är bland det bästa jag vet! hade sån lust att bara mosa i mej hela plåten men det gjorde jag inte =) (ok, jag åt faktiskt en sked smet)

när pelle kom hem sov båda pluttarna så vi passa på att äta lunch i lugn och ro för en gång skull =)
när båda hade vaknat och fått lite mellanmål gav vi oss ut på en promenad.

förresten, har ni inte smakat kycklingspetten dom säljer i charken på maxi måste ni göra det! sjukt goda är dom!
åt det till kvällsmat idag och jäklar va gott det va!
bad pelle köpa med en bodylotion när han va till affären, han kom hem med Nivea for men.. så nu sitter jag här och luktar gubbe ;)
tror inte det har hänt en enda gång att pelle har lyckats göra allt rätt när han han åkt till affären.. antingen glömmer han nåt eller så köper han fel :P


torsdag

idag har vi varit på willys och storhandlat. brukar ju alltid handla på kronhallen annars men eftersom dom hade spec pris på blöjor på willys den här veckan så åkte vi dit ist. det gör jag helst inte igen, vilken skitaffär det är!
det fanns varken ersättning eller blöjor till linus så det fick bli ett besök på kronhallen oxå.

när vi kom hem plocka vi in alla varor och sen va det dags för hannes att äta lunch. han fick faktiskt pizza idag, dom sålde ut mini-pizzor på kronhallen så vi köpte en till honom.
han mumsa och åt för fullt här.. han har börjat äta lite själv med gaffel nu, sked går inte eftersom han vänder den upp och ner när han ska stoppa in den i munnen. men med gaffel får han iaf i sej lite själv =)

nu ligger hannes och sover, när han vaknar ska vi ge oss ut på vår dagliga promenad =)

onsdag

idag tog jag med mej hannes och linus ner till stan för att fika med mamma och elisabeth.
duktig som jag är tog jag bara en juice men hannes fick en festis och en blåbärsmuffins =) är faktiskt inte spec sugen på sötsaker längre.. suget försvinner väl när man har varit utan ett tag.

efter lunch gav vi oss ut på en promenad, precis som vanligt =) blev en riktig långpromenad.. gick ner till sjön och sen en liten runda mot stan så det tog en timme och 30min innan vi va hemma igen. skönt!







tisdag

idag har vi varit på BVC med linus, åkte dit hela familjen så hannes fick leka lite i väntrummet =)
när vi vägde linus för två veckor sen vägde han 4590g, idag vägde han 5490g!
så man kan väl säga att han växer och mår bra min lilla knubbis ;)

efter lunch gick vi en promenad till pelles mamma och lämnade tyget till gardinerna som vi köpte igår.
fick ju som vanligt beslutsångest som jag alltid får när jag ska köpa nåt men det blir nog bra. vet inte varför jag alltid ska ha så svårt för att bestämma mej. kan gå i flera timmar efter att jag har köpt nåt och fundera på om jag verkligen valde rätt.. kanske skulle jag ha valt en annan färg? eller handlat i en annan äffar? kanske hade jag hittat samma sak billigare på ett annat ställe om jag hade väntat.. ja, jag är hopplös med andra ord! :P

världens bästa








söndag

linus har slagit sovrekord, han vakna bara en gång i natt. wohoo =)
hoppas att det fortsätter så.. är lite piggare på dagarna när jag slipper gå upp flera gånger per natt.

idag blev det en promenad direkt efter frukost. va inte spec roligt eftersom det är så jäkla halt! tur att man har en vagn att hålla sej i, annars hade vi nog slagit ihjäl oss.
på tal om slå ihjäl sej så ramla pelle ner för trappan igår.. han kom på att han va törstig när vi skulle lägga oss så han skulle gå ner och hämta ett glas vatten. hörde att det small till några gånger så jag kolla ner i trappen och där satt stackars per ;) jag försökte verkligen hålla mej för skratt men det gick inte!
det första jag fick ut mej va " men va gör du per?" dum fråga kanske ;) haha!
jaja, han överlevde ju iaf och jag skrattar fortfarande så tårarna rinner när jag tänker på det =)

pelles mamma har varit här en stund idag, hon ska sy gardiner till vardagsrummet och matsalen så nu slipper jag äntligen dom där tråkiga panelgardinerna!
ska nog önska mej en symaskin när jag fyller år så att jag kan lära mej att sy. är ju svårt att lära sej utan symaskin =)







lördag

igår tog vi fram linus babygym för att han skulle få leka lite. han va inte spec intresserad men det va en annan liten herre som verkade uppskatta den nya "leksaken" :P







idag började vi dagen med att gå på loppis och efter lunch va vi på kalas hos pelles farmor. jag tog faktiskt ingenting när det va dags för fika, inte ens ett glas saft.
va ju dags för vägning idag igen och jag blev inte spec nöjd.. -0,6kg.
har inte fuskat en enda gång så jag fattar inte varför jag inte har gått ner mer.. men men, får hoppas på ett bättre resultat nästa vecka =)



fredag

skönt att det är fredag igen! spelar ju egentligen ingen roll eftersom vi är hemma hela dagarna men det känns ändå bra när helgen kommer =)
idag har vi varit på stan och shoppat lite till hannes, han fick en mössa, ett par vantar och två pyjamasar. stackars linus fick ingenting men han är nog inte ledsen för det =)

just nu sitter jag i soffan med linus sovande på magen. hannes och pelle ligger på övervåningen och sover, när mina tre latmaskarna har vaknat ska vi ge oss ut på en promenad :P
har absolut ingen lust att gå idag men det är bara att ta sej i kragen och knalla iväg! kommer ju kännas bra när vi kommer hem.

trevlig helg på er!

ersättning

linus har precis samma problem med magen som hannes hade när han var liten, vilket inte alls är roligt.
till hannes hjälpte det med sempers magdroppar och minifom men linus har inte blivit helt bra trotts alla droppar, det har blivit bättre men han har varit väldigt ledsen på kvällarna pga alla gaser.
idag ringde jag till liselotte på bvc igen och hon tyckte att jag skulle testa att byta ersättning till NAN, har haft Babysemp förut.
han fick första målet vid halv elva och har efter det varit en helt annan bebis! han har sovit flera timmar och det har gått tre timmar mellan målen isf två =)
nu håller vi verkligen tummarna för att det inte bara är tillfälligt utan att han äntligen börjar bli bättre i magen, min lilla pluttbebis!




tisdag

antar att jag inte är ensam om att vara trött på det här jäkla vädret. är inte lika roligt att ge sej ut på promenad när det är is överallt men det går.
när hannes och linus har vaknat är det dags att ge sej ut igen.. har blivit tradition med en promenad kl två =)

fick nyss ett ryck och rensa i skafferiet, det behövdes verkligen! såg ut som en bomb hade slagit ner där inne men nu är det fint igen =)






söndag

promenaden igår gick sådär.. pelle och hannes fick vända efter en liten bit pga det jäkla vädret. innan vi gick ut såg det ut som regn men det va ju hagel! va tvungna att ha regnskydd på vagnarna så hannes va tvungen att luta sej framåt för att se nåt och då fick han hagel i ansiktet =/ stackars liten.
jag och linus fortsatte iaf promenaden och jag va helt slut när jag kom hem. va väldigt dåligt plogat så det va riktigt jobbigt att gå med vagnen.

idag har pelle varit duktig och bärt in två pallar pellets så nu sitter han och spelar tv-spel =)
hannes och linus ligger och sover, när dom har vaknat och fått lite mat ska vi ge oss ut på en promenad.
ikväll blir det sallad från salladsbaren till kvällsmat och så ska vi försöka vinna lite på bingolotto =)


lördag

här händer det inte mycke.. sitter inte vid datorn spec ofta nu för tiden, tar tid att ta hand om två små pluttisar =)
dagarna går så fort när man har nåt att göra hela tiden.

idag har vi varit på maxi och handlat och i eftermiddag ska vi ge oss ut på en promenad.
minst en timme varje dag är det som gäller nu, behövs om kilona ska försvinna. på tal om det va det dags för vägning idag. första veckan är avklarad om vågen visa -2kg. wohoo =)













måndag

sitter här i soffan helt ensam, känns ganska konstigt..
pelle har tagit med sej hannes för att hälsa på sin pappa på jobbet och linus ligger i vagnen och sover. tror han skulle kunna sova i vagnen hur länge som helst.. vi gav oss ut på en promenad med basse halv två och han somna på en gång så han har sovit en bra stund nu =)

nu ska jag läsa lite reklam och vänta på att hannes kommer hem. det är så tyst här utan min lilla bulle ;)

söndag

idag startade vi dagen med färskt bröd, fick en bakmaskin i julklapp av ronny och nina.
pelle gjorde nån variant med rågmjöl och frön =) är faktiskt han som sköter brödbaket, han gör inget annat än tjatar om sin bakmaskin och olika bröd hit och dit :P
ska till maxi sen och köpa lite olika mjölsorter så han kan göra ett GI-bröd jag hitta recept på.

efter frukosten kolla vi lite på nyhetsmorgon innan vi gav oss ut på en timmes promenad.
ska nog ge mej ut ikväll igen när hannes har somnat, är ändå inge bra på tv och jag behöver röra på fläsket :P


lördag

jösses vilken natt! våra grannar har tydligen inte fattat att man inte får skjuta raketer i villakvarter. vet att det är nyår men man behöver inte bete sej hur som helst för det.. trodde seriöst att vårat hus skulle flyga i luften. måste ha varit världens största raketer för jäklar va det small! hannes kunde inte sova i sitt rum eftersom han vakna av allt liv så vi fick dela säng alla fyra.
tur att det bara är nyår en gång om året!

idag har vi kollat på bröderna karlsson, den va faktiskt riktigt bra =)
har varit ute på en timmes promenad oxå hela familjen, linus fick testa emmaljungavagnen för första gången =) har använt syskonvagnen förut men det är faktiskt smidigare att ha en varsin.
syskonvagnen kommer ju ändå användas flitigt sen när jag är själv.








en trött bebis som blir en månad idag =)

RSS 2.0