advent

nu är även denna helg slut, eller snart iaf.
igår va jag å pelle i örebro efter jobbet. handla lite grejer på ikea.. bla lite tavlor, lampor å en katsrull. pelle har tjatat om att han vill ha en jättestor tavla i utbyggnaden där vi ska ha det nya bordet. han hitta en på ikea, den va hur stor som hellst, motivet va från en stad typ å i mitten av tavlan stod en stor stolpe å en röd cykel. den va verkligen ful! 
så den blev det inte.. förstår inte hur han kunde tycka att den va fin =)
jag ville egentligen inte ha en så stor tavla men pelle blev så lessen när han inte fick sin fula tavla med den röda cykeln, så jag va snäll å gick med på en annan stor tavla. den va ganska fin iaf =)
leta oxå efter en bänk som vi skulle ha som matplats åt katterna i köket. nu har dom haft sina skålar på bänken vid micron å det blir inte så bra. har ju ingen plats å laga mat på =)
hitta ingen på ikea men tillslut hitta vi en på jysk.. så nu har dom en egen bänk i köket. lagom hög så att basse inte kan tjuvsmaka av maten :P


Louie å Heffe på sin nya bänk =)

efter örebro skjutsa jag mamma å robban till nån fest. passa på å tog med inka hem en stund =) va ute på en promenad lite senare på kvällen å sen skjutsa jag hem henne.

idag fick jag en present av pelle i min julstrumpa. fick en jättefin godispåse från jamjam. mums mums =) pelle fick en slitz tidning å två triss av mej :P
har alltid fått en present av mamma varje advent, den traditionen får inte brytas =) fick en adventspresent av mamma lite senare idag.. blir ju lite jobbigt om hon ska åka hit mitt i natten å lägga den i strumpan. fick iaf en jättefin ljuslykta med en tomte.
har ändrat öppettiderna i affärn nu när det är advent. har öppet 13-17 isf 10-14. skönt å få sova men ändå trist å komma hem så sent. men men =)
idag va vi nere på stan å kolla på steffo, hon bjöd på pepparkakor på kappahl å sen va det presentation av alla kandidater på torget.


steffo bjöd på pepparkakor.

ska bli spännande å se vem som blir lucia. hoppas ju självklart att det blir steffo =)
men det är en person som inte får vinna! har lust å skriva vem men det tänker jag inte göra. är iaf ingen i våran familj som har sprungit runt å tjatat på att folk ska rösta. folk ska väl rösta för att dom vill, inte för att dom bli tvingade. hoppas verkligen inte att hon vinner.

nu spelar vi bingolotto, vinner inget som vanligt =) men det är kul å kolla iaf.
sen är det sanningens ögonblick :P


mums!

kollar på "Leilas jul" nu, hon gör julgodis. mums mums!
ser så himla gott ut! vill smaka på allt =)
ska försöka övertala pelle om att vi ska göra lite julgodis.. problemet är väl att jag kommer gluffsa i mej allt på en gång. men jag ska försöka spara lite iaf =)

idag börja jag jobba vid 12, aldrig fel att få sova lite =)
hade tänkt att jag skulle gå ner på stan en sväng innan jag börja men jag hade ingen lust. skulle ha köpt julgardiner men det kan pelle göra imorrn ist. ska bli kul å se va han hittar.. men det blir nog bra =)
igår köpte jag två stora vita stjärnor som vi ska ha i fönstren, blir nog fint. är så mysigt med alla ljus när det är mörkt ute.

nu måste jag kolla klart på allt godis :P

ledig =)

idag har jag varit ledig, hela dan faktiskt! hur skönt som hellst =)
har bara varit nere i affärn å hjälpt mamma växla pengar, gick dit med inka. fick hon en liten promenad oxå.
annars har jag bara varit hemma, lagat lite mat å kollat på tv. gjorde den där kycklingwooken som vi åt hos jenny, blev hur gott som hellst :P mums mums!

när pelle kom hem åt vi mat å sen åkte vi till jysk å köpte en matsalsgrupp. jättefin va den =)
ska göra om lite i utbyggnaden.. ska ta bort databordet å allt annat som är där å ha det som lite finare matsalsdel. kommer nog bli riktigt bra. ska köpa en ny lampa å lite annat grejs =)

nu är det färgan! får ju inte missa jennys ragg ;)

söndag

mitt senaste inlägg blev tydligen inte publicerat.. skumt! hoppas det kom med nu iaf.

sitter å väntar på att klockan ska bli lite mer så att jag kan åka till jobbet. har ingen lust å komma dit för tidigt. iof så skulle jag kanske gå ut å börja skrapa rutorna men det är så kallt. jag vill inte!
pelle är i stråhallen å spela tennis med sin pappa å några andra gubbar. inte dåligt att han går upp så tidigt för å motionera, jag är chockad :P

igår jobba jag till två, sen va jag hemma hos mamma å hämta inka. vi skulle ändå gå en lite längre promenad med basse så då fick hon följa med =)
på kvällen va det tjejkväll hos jenny, hon laga jättegod mat! kycklingwook å nudlar. sen satt vi mest å babbla, va meningen att vi skulle kolla på film men så blev det inte. brukar inte bli det, har ju så mycket å prata om =) va mickan, ia, anki å en kompis till dom som heter diana som va där. va trevligt =)

idag ska vi laga mat efter jobbet, som vanligt på söndagar =) blir nog kycklingwook. haha! ska försöka härma jennys recept =) lite senare ska vi hem till pelles pappa å äta mat. får basse träffa urax å tibben igen :P blir nog livat värre!

sitter å lyssnar på "fields of gold" nu, den är så sjukt bra! har jag iof alltid tyckt men det va längesen jag hörde den. men nu har jag upptäckt den igen tack vara robin b. han är ju iof inte så tokig han heller ;)

hoppas lilla pelle inte dör på tennisplanen!! :) <3


Utkast: a ingen ...

a ingen rolig dag på jobbet idag. har varit helt snurrig i bollen! räknat fel å krånglat med allt möjligt. inte bra! =)
skönt att jag fick gå hem lite tidigare iaf, även om det inte blev så tidigt som det va tänkt. va så mycket å göra så jag kom inte ifrån förns vid halv sex.
åkte hem å hämta pelle å sen åkte vi till ok å köpte salt. inte salt man äter utan sånt man lägger på trappen för att inte slå ihjäl sej =) efter det åkte vi till sibylla. jag vet, vi är två riktiga latmaskar. kommer rulla fram snart, men det gör inget! vi är så söta ändå ;)
imorrn är det fredag =) skönt! jobbar iof hela helgen men det är ju inte lika många timmar som på vardagar. när jag slutar imorrn kommer steffo hit å äter mat. hon har bjudit sej själv :P sen blir det nog idol.

snart är det du är vad du äter =)


kallt!

pellets brännaren funkar fortfarande inte, trodde jag skulle dö när jag duscha förut! fy tusan va kallt det va.
ska komma nån imorrn som ska försöka fixa det där, hoppas verkligen att han lyckas.
annars flyttar jag, kan pelle bo i sitt jäkla hus själv =)
är jämt kallt här inne.. pelle brukar dra ner värmen bara för att han tycker att det är så mysigt å elda i kaminen. jäkla nöt! håller ju på å dö när jag kommer hem!
kanske ska köpa en kamin å ställa i skjulet. kan pelle sitta där ute å elda med sin ved =)
vi lever ju inte på stenåldern precis.. finns ju bättre grejer än ved :P

imorrn börjar jag jobba klockan två, skönt med sovmorron! blir väl iof väckt av den där gubben som ska fixa varmvatten åt mej =)
sist jag hade sovmorron ringde det på dörren vid åtta. va två killar som skulle byta elmätare. gud va  bra att pelle hade talat om det för mej =) kan inte ha sett klok ut när jag öppna dörren.. va ju knappt vaken å håret va ju inte direkt fixat.
undra varför dom kolla så konstigt på mej? :P
jaja, får va glad att jag hitta elmätaren tillslut iaf =)
har inte sådär jättebra koll på vart allt finns i det här huset.. har ju bara bott här i sju månader =)
i lördags bad pelle mej hämta skurhinken.. hade ingen aning om vart den va. visste inte ens att han hade en sån där grej som man drar runt på golvet.

som ni säkert förstår så städar jag inte spec ofta.. har nog dammsugit två gånger sen jag flytta hit, å då bara på nedervåningen. ok, det är faktiskt lite pinsamt.. =/


massa godis!

idag har jag å pelle varit i örebro å handlat godis på axfood. till affärn såklart =)
hitta en hel del faktiskt.
tänk om man kunde ha så jämt.. gå in i en affär, shoppa loss för några tusen å bara slänga fram ett visakort :P utan å behöva tänka på hur mycket pengar man har kvar.. bara shoppa loss lixom =)
men så rik kommer jag nog aldrig bli.. tyvärr.

när vi kom hem skulle pelle duscha.. då upptäckte han att det inte fanns nåt varmvatten. trodde först att vi bara hade glömt fylla på pellets, men så smidigt va det inte! självklart är det nåt som är trasigt... naturligtvis!
så jag får nog duscha kallt sen, stackars mej!

tv-kväll


jag å heffe =)


pelle äter nötter =)

bowling

den här helgen gick lika fort som alla andra helger.. kanske lite fortare tom!
igår va jag iaf ledig.. va meningen att vi skulle ha åkt till örebro men det blev inte riktigt som vi planerat. ingen av oss va på spec bra humör när vi vakna.. pelle säger iof att han va på bra humör, men det säger han bara för att skylla allt på mej =) det blev iaf ett världskrig! det värsta vi har haft tror jag.. va längesen jag va så arg!
sluta iaf med en sönderslagen lampa, en sönderslagen handväska å två blåmärken på pelle =)
så kan det gå.. är ju inte kul med såna där bråk, men det måste väl oxå hända ibland!
behövde verkligen få ur mej lite ilska =)

lite senare på dan när vi hade städat upp efter kriget åkte jag ner till stan å köpte nytt smink, det som låg i min handväska inte va spec helt. va iaf nåt bra med det hela.. fick nytt smink helt gratis. tack pelle ;)
sen hämta jag upp syrran å pelle å sen åkte vi hem till farmor å farfar. farfar fyllde år så vi åt mat å fika lite. mums va gott det va =) farmors mat är bäst!
på kvällen va vi hemma hos mamma å spela spel. tror det hette "familje geni". va inte så dålig som jag trodde.. fick rätt på några frågor iaf :P

idag har jag jobbat å sen har vi varit iväg å spelat bowling med mamma, robban, syrran, brorsan å malin. gick väl inte sådär jättebra för mej.. inte för steffo heller, tror vi behöver träna lite mer :P

snart är det bingolotto å sen sanningens ögonblick! =)

luciakandidat =)

nu har jag nyss kollat klart på "du är vad du äter". va faktiskt inte lika bra som det brukar va. synd..
hoppas det är bättre nästa vecka =)

har ju inte berättat att steffo är med som luciakandidat :P
hon va hos saxin å tog kort idag.. ska bli kul å se i tidningen =)

va nyss ute å rädda min hund. den där jäkla cpkatten va i trädgårn när jag släppte ut basse, heffe å louie.
är så trött på den där stora hårbollen! antar att han hoppa på nån av katterna när dom gick ut. hörde bara ett jäkla skrik å basse som skällde som en galning. det enda jag såg va en hög med djur som höll på å riva hela staketet.
eftersom grinden flög åt skogen sprang cpkatten, louie å basse in på grannens gård. stackars heffe sprang å gömde sej under huset. som tur va kom basse tillbaks när jag ropa.
ser jag den där förbannande katten här en gång till så jäklar! måste ju kunna släppa ut basse utan å va rädd för att hon ska bli mördad av nån jäkla katt.
undra vems katt det är.. måste ju va nån som bor i närheten iaf.
hoppas att louie gav honom en rejäl omgång! men det är nog inte spec troligt.. är väl han som kommer hem haltandes igen.. stackars loulou! ska ge honom lite makrill i tomatsås, då blir han nog glad =)

utbildning

va några dagar sen jag skrev nu.. har inte så mycket å skriva om vissa dagar. är ju inte så spännande å läsa om mitt jobb =)
idag har jag iaf varit på utbildning på postcenter. va väl sådär lagom spännande :P efter utbildningen fick vi iaf lunch på katrinedalskrogen. det va gott! tog en vegetariskpizza, va faktiskt riktigt god. måste äta där fler gånger =)

på vägen hem åkte jag hem till mamma å hämta Inka. slapp hon ligga i lägenheten hela dagen.. skönt för henne å vara ute lite. hon har legat i trädgården å ätit på ett ben i över en timme :p

nu sitter jag å väntar på att pelle ska komma hem. han ringde för en stund sen å då hade han precis åkt från örebro så han borde va hemma när som hellst. tror vi ska ner på stan en sväng.. ska kolla om jag hittar några nya skor =)

helgen

den här helgen har gått väldigt fort.. va ju nyss fredag!
igår va jag iaf ledig, skönt å få sova tills man vaknar. det gör man väl iof jämt.. skönt å slippa vakna till klockan iaf =)
va på bjelkes å hallbergs en sväng på förmiddan, kolla på kakel till tvättstugan/badrummet. det där bli inte lätt, finns ju hur mycket som hellst! kommer bli ett svårt val..

lite senare på dan va jag ute på promenad med jenny å alla vovvar :P dom är så duktiga så.. lilla basse får kämpa på för å hänga på dom andra. hon har ju lite kortare ben än Inka å Billie =)
blev tyvärr inte lika lång promenad som vi hade tänkt, Inka verka inte så pigg som hon brukar. hon höglöper nu så det beror nog på det, stackars vovven. tror hon blev lite gladare när hon fick grisöra av mej lite senare =)

idag har jag jobbat å sen har vi varit på willys å handlat lite. när vi kom hem måla pelle källartrappen å jag laga mat, så nu har vi matlådor hela veckan.. igen :P
snart ska vi åka till pelles pappa å äta mat. basse ska få följa med å träffa tibben å urax. ska bli interssant å se hur det går,  har en känsla av att lilla basse kommer skälla lite =)


imorrn kanske vi får ett besked. tyvärr så blir det nog inte det besked jag hoppas på.. vet inte vad jag gör isf. gräver nog ner mej nånstans.. varför kan jag aldrig ha lite tur? ibland är det bra orättvist!




hej då pajas!

äntligen fick lars lämna idol.. han har inget där å göra! jäkla pajas..

tacos

idag jag vi ätit tacos.. mums mums! det är så gott. det bästa som finns nästan =)
iof så är det nog ganska mycket jag tycker är mums mums. pelle brukar säga att jag är en gluffs gluffs, tyvärr så är det nog sant =)
men det gör inget.. kan ju inte gå runt å va hungrig heller. vet inte hur många gånger jag har försökt börja äta nyttigt, men det går inte. är för gluppsk helt enkelt! :P
men jag är faktiskt inte sugen på choklad idag, kors i taket.

imorrn är jag ledig, ska bara ner å jobba en liten stund. syrran har öppet hus på skolan så mamma ska åka dit en sväng å då måsta jag rycka in i affärn.
pelle å jag kanske oxå ska dit en sväng.. måste ju se om fjortisen sköter sej :P
om steffo läser det här kommer hon bli sur, hon gillar inte när jag kallar henne fjortis. är ju faktiskt inte mitt fel att hon är en.. iof så kallar jag henne inte fjortis så ofta. säger oftast steffojävel =)
mamma brukar säga "men kalla henne inte för steffojävel"
varför inte lixom? det är ju skojigt! eller hur steffojävel?! :P vet att jag är din bästa vän! =)

lite senare imorrn blir det långpromenad med jenny, basse, inka å billie =) det blir nog trevligt!





teknisk?

det blev som jag misstänkte, va inte så smidigt å koppla in det där jäkla modemet.
höll på å bli galen när jag försökte läsa den där jäkla instruktionsboken! gjorde precis som det stod men ändå funka inte skiten. tillslut gav jag upp å vänta på pelle..
han fråga va det va för liten låda som låg kvar oöppnad i kartongen.. självklart hade jag ingen aning om det. tydligen så va det nån grej som skulle sitta i väggen. skitmodemet behövde tydligen ström oxå.. hur tusan skulle jag kunna veta det? =) behöver väl inte säga att pelle fixa det där på typ två minuter. jag som hade kämpat hur länge som hellst..
men det är väl bara å inse, vi tjejer förstår oss inte på tekniska prylar. inte jag iaf :P

nu kollar jag på "Leilas fest" det är så bra. problemet är bara att jag blir så hungrig =)


långpromenad

idag har jag å jenny varit ute på långpromenad med vovvarna, jag hade med både Basse å Inka. gick faktiskt bättre än jag trodde, va beredd på att det skulle bli lite rörigt å hålla i båda men det gick hur bra som hellst =)
Inka å Billie kom oxå jättebra överrens så det blir garanterat fler promenader.
kul å för Inka å få lite nya kompisar :P

imorrn jobbar jag hela dan, har haft problem med spelmaskin både idag å igår så imorrn kommer ett nytt modem. är helt övertygad om att det kommer krångla, gör ju sånt där alltid. inte en chans att det bara är å koppla in å sen funkar det. sån tur har jag inte =)

pelles gegga

nu är jag trött, ska nog sova snart. måste bara kolla klart på "matakuten" först.
tycker det är bra att den där knubbiga lilla farbrorn vill göra en förändring. annars verkar han ju ganska oseriös men skolmaten gör honom verkligen upprörd. det är bra. heja bert! =)
tror inte att vi heller äter spec bra mat, idag va det pelle som laga kvällsmat. blev nudlar å pelles gegga =) det va faktiskt riktigt gott, fast nudlar är nog inte spec nyttigt. men det va iof tonfisk i röran, det är bra!
fisk ska man äta ofta, då blir man smart :P

söndag

idag va det segt å spela badminton. vakna halv 10 å vi skulle spela 11, tror inte jag hann vakna ordentligt =)
men det va skönt å röra lite på sej.. ska försöka boka en tid i veckan oxå.

fick åka ner till affärn förut, mamma fick inte upp den ena dörren. va flera kunder som hade försökt hjälpa henne med ingen hade lyckats. jag fick upp den på första försöket =) haha! din klena lilla tant :p
åkte efter det till kronhallen å köpte mat till Heffe å LouLou. dom äter som hästar =)
när jag kom hem städa pelle lite å jag laga mat.. blev  kycklinggryta med pasta. mums!

snart ska vi in å äta hos patrik å maria, dom åker till thailand på onsdag så vi ska va husvakt. synd att det inte är sommar.. kunde vi ha badat i poolen =)
tyvärr så betyder ju detta att det inte blir nån bingolotto ikväll :( pelle är lessen! han tycker det är jättekul å spela.. tycker ju jag oxå iof. men pelle är bingolotto nörd :P

hemma

har nyss kommit hem, blev senare än jag trodde. va trevligt iaf =)
å vi som skulle äta lax ikväll.. smart å glömma bort att vi inte skulle äta hemma. men men, kan
ju inte komma ihåg allt :P

va jättefint på kyrkogårdarna förut, åkte en sväng till östra oxå. mamma ville tända ett ljus på nockes grav. försökte hitta tomas grav oxå men lyckades tyvärr inte. kommer inte ihåg exakt vart den är å det va inte lätt å se nåt i mörkret.
får se om jag hittar den en annan gång..

nu börjar jag bli riktigt trött, kanske är dags å sova snart. måste ju va pigg imorrn när vi ska spela.

gonatt!


fin krans

är faktiskt ledig hela helgen, inte ofta det händer. känns bra =)
riktigt fint väder idag.. kallt med ändå skönt på nåt sätt. pelle å jag har varit på coop å handlat lite. sen va vi å köpte en krans till mormors grav, hitta en jättefin med kottar å lite rosa blommor =)
åkte till affärn å visa den för mamma å passa på å äta en liten tårtbit. pelle bjöd på tårta igår eftersom det va hans sista dag på YIT, å det blev en hel över. behövde inte ens ta fram den så den fick följa med till affärn igår.
jag älskar tårta =) jättefin va den.. såg ut som en pumpa.

lite senare idag ska vi till skogskyrkogården med mamma å lägga på den fina kransen. kommer bli så fint så. är faktiskt ganska mysigt på kyrkogårdarna nu.. massa ljus som lyser.
tur att det blev så fint väder.. är ju inge roligt om det regnar en sån här dag.

imorrn blir det badminton kl 11, det är så roligt! kul att det finns nåt man kan göra tillsammans.. har försökt komma på nåt mer vi kan göra men vi kommer inte på nåt bra. va ju å simma några gånger förut men det är så tråkigt.
tycker inte alls att det är kul.. simma fram å tillbaks tusen gånger i det där kalla vattnet. sen luktar man en massa klor oxå, usch!
nä, vi får nog hålla oss till badminton.. det är iaf kul =)


RSS 2.0