nyår

har nyss varit ute på en promenad med basse och nu sitter jag i soffan och myser med linus. hannes sover middag och pelle passar på att spela tv-spel =)
när hannes vaknar ska ví försöka få ihop en byrå vi köpte sist vi va på ikea. jag sortera i hannes byrå när jag plock fram alla bebiskläder och tänkte att dom skulle få dela på den, men det blev lite svårt att få plats med allt så linus ska få en egen =)

ikväll ska vi bara va hemma och mysa framför tvn. är ganska säker på att vi alla fyra kommer ligga och sova när klockan slår tolv, om inte linus får för sej att det är dags för mat just då.. isf får vi skåla med en flaska ersättning lillbullen och jag ;)

imorrn är det dags att starta min kamp mot alla onödiga mammakilon. är säkert många som tycker det är fånigt att börja vid nyår, att det bara är ett töntigt nyårslöfte som jag ändå kommer bryta.
men så kommer det garanterat inte bli för nu jäklar har jag bestämt mej!
pelle säger ingenting men jag vet att han tror att jag bara kommer stå ut några dagar och sen kommer jag sitta där och mosa chips.. men han ska allt få se! eller hur bobbo?! ;)

GOTT NYTT ÅR!


torsdag

idag har jag och Linus varit på BVC, han blir ju en månad på lördag så det va dags för läkarundersökning.
allt såg jättebra ut, precis som väntat. doktorn blev förvånad när hon la honom på mage för att se om han kunde lyfta huvudet själv, hon sa att han är lika stark som en tremånaders bebis =)
ökat i vikt har han oxå gjort.. 950g på två veckor ;)

imorrn är det nyårsafton och vi ska bara va hemma och ta det lugnt. är så trötta på kvällarna att vi inte orkar göra nåt spec.. har svårt att tro att vi är vakna när det är dags att skåla in det nya året :P

tisdag

har fortfarande inte lyckats få hem kameran så det blir inga nya bilder idag heller =/

nu har jag precis varit ute på en liten promenad med basse, får passa på när hannes sover middag.
linus ligger och sover på pappas mage =)
i natt sov han på min mage några timmar, la honom där eftersom han va lite gnällig när vi skulle sova och tydligen somna vi ganska snabbt båda två =)
han sover lite bättre på nätterna nu, vaknar för mat två gånger och det är ju inte så farligt. är glad så länge jag slipper gå upp en gång i timmen :P


måndag

idag har vi varit nere på stan och gjort över med lite julklappspengar =) blev ett par skor till hannes, smink till mej och en bok till linus.
fanns hur mycke kläder som helst på rea men det känns inte roligt att handla kläder när man ser ut som en köttbulle så det får vänta =)
kors i taket att jag inte handla kläder till hannes och linus! brukar ha svårt att låta bli men nu har dom så mycke att det känns onödigt..

imorrn är det nog dags att städa lite, börjar bli stökigt igen. brukar va bra på att plocka undan men av nån anledning blir det mycke stökigare nu när pelle är hemma, han har en förmåga att sprida saker omkring sej :P
syrran kommer hit med frisörväskan imorrn oxå.. är dags att bli av med mina slitna toppar.

julgris?

blev tyvärr inga bilder på julklapparna, hann inte hämta kameran idag så vi får försöka hinna med det imorrn ist.

varför äter man så mycke bara för att det är jul? har nyss suttit och ätit choklad från en av våra chokladaskar.. som vanligt har vi fått några stycken, det hör ju julen till :P
snart är det iaf slut med allt mosande! efter nyår blir det inge mer godis eller andra onyttigheter.
efter två graviditeter har jag lagt på mej en hel del extra kilon som nu ska bort. ska jag våga visa mej ute i sommar så är det dags att sätta fart.. mitt första mål är att gå ner 10kg till den första april.
det kommer inte bli lätt men jag ska klara det!

chokladbutiken


söndag

jaha, då är julhelgen snart över.. skönt på ett sätt men det känns ändå lite tråkigt, dagarna har gått fort.
kvällen före julafton va vi hos pappa och caroline i degerfors, julafton åt vi lunch hos pelles mamma och sen kom mamma och robban hit på kvällen, igår va pelles pappas familj här och idag ska vi hem till morfar och inga. fullt upp hela helgen med andra ord =)
men det är bätte att dela upp det på fler dagar än att flänga runt som en tok på julafton.
är jättenöjd med alla fina julklappar vi har fått, tack alla =)
har tyvärr varit väldigt dålig på att ta kort under helgen. glömde kameran hos pelles mamma på julafton men ska hämta den idag så ikväll ska jag försöka ta lite bilder på hannes och linus julklappar.

nu ska jag fixa iordning lite grejer innan vi ska åka.. måste blanda ersättning till linus, packa skötväskan och väcka hannes. är en del att hålla ordning på när vi ska nånstans =)



julafton

GOD JUL på er!


onsdag

i natt va linus sådär duktig igen.. somna kl tio och vakna sen för mat kl ett, kl fyra och kl sju =)
natten innan va hemsk, fick inte sova många timmar.

idag har jag och hannes varit hos caroline och nellie en stund. roligt för honom att få komma iväg och leka lite, stackarn blir väl trött på att bara gå här hemma hela dagarna.
pelle och linus låg här hemma i soffan och kolla på tv under tiden =)

nu väntar vi på att hannes ska vakna så vi kan åka och lämna honom hos mamma en stund. vi ska till kronhallen och handla och jag antar att det kommer va sjukt mycke folk =/
hannes brukar inte gilla att sitta i kundvagnen mer än några minuter så det är bättre att han slipper följa med.


skottat snö med pappa ;)


tisdag

idag har vi varit inne hela dagen, är för kallt för att gå ut! va nyss ute en snabbis med basse utanför huset och det kändes som jag skulle frysa ihjäl efter bara några sekunder. fy!
har nyss värmt mej med en kopp glögg =)

igår va vi hos Saxin och tog kort till tidningen, ska bli spännande att se hur bilden blev =)
när kortet va taget åkte vi till leklådan och köpte en julklapp till hannes, ska köpa nåt mer men det får bli imorrn eller på torsdag.

imorrn ska jag och hannes åka till degerfors för att hälsa på caroline och nellie en stund innan nellie ska till dagis, så pelle och linus får klara sej själva ett par timmar men det går nog bra =)

har tyvärr inga batterier kvar i kameran så det blir inga bilder idag heller =/




lördag

jaha, dags att uppdatera lite kanske.. har inte riktigt tid/lust att sitta vid datorn längre så det blir kanske lite glest mellan inläggen.
idag har vi iaf varit nere på stan en sväng, tänkte köpa en barbapapa lumilove till hannes men den såg inte alls ut som jag trodde så vi köpte ingen. nu har jag ingen aning´om vad han ska få i julklapp, får försöka komma på nåt.
köpte iaf lite kläder till bebisarna.. två bodysar var och ett par byxor var =)¨

i natt sov linus riktigt bra.. somna direkt efter att han hade ätit kl tio sen vakna han för att få lite mer mat kl ett, kl fyra och sen gick vi upp vid halv sju.
skulle va väldigt glad om han även i fortsättningen kunde nöja sej med att bara äta två gånger per natt =)
hannes däremot har inte sovit lika bra.. stackarn har legat och hostat nästan hela natten, hoppas verkligen inte att han håller på att bli sjuk =/




<3


hannes tre veckor


linus två veckor

dom är allt lite lika våra små pluttar =)
har suttit och kollat lite på kort från när hannes va liten och på vissa bilder syns det verkligen att linus är lik hannes.




hannes gillar ballerina pepparkaka ;)

tisdag

idag har vi varit ute på premiärtur med syskonvagnen =)
gick bara en liten sväng eftersom det va så kallt men det va iaf skönt att komma ut en stund.

jag och linus har varit på BVC idag oxå, lilleplutt hade gått upp 300g =)








måndag

hade faktiskt glömt hur jobbigt det är att få så lite sömn =) linus vaknar varannan timme hela nätterna och eftersom det tar en stund innan han har fått mat och somnat om igen får jag sova ungefär en timme innan det är dags att gå upp igen.
idag va jag så trött så när det va dags för hannes att sova middag la vi oss i sängen som står i hans rum och sov i två timmar, det behövdes =)

på eftermiddan tog jag med hannes och basse på en liten promenad och sen har sofia och robin varit här och hälsat på.
imorrn ska vi till bvc för att väga lilla linus =)


lördag

skrev ett inlägg igår kväll men det verkar inte som det blev sparat, konstigt.
idag har vi haft mamma här på besök.. pelle har varit i sin farfars stuga och hämtat ved så mamma fick komma hit för att hålla mej och bebisarna sällskap =)
tycker fortfarande att det är lite läskigt att vara själv med hannes och linus, om båda börjar skrika vet jag inte riktigt vart jag ska ta vägen :P

nu sitter jag och linus i soffan och kollar på Leilas jul, blir så sugen på allt julgodis.
pelle och hannes är uppe och badar.. hör nu att pelle sitter och sjunger för hannes, stackars barn ;)




onsdag

för exakt en vecka sen gick jag runt här hemma med värkar, gud va fort tiden har gått! lilla linus är redan en vecka =)
i natt sov han lite bättre.. fram till kl två åt han ca en gång i timmen sen sov han faktiskt till kl fem innan han vaknade och ville ha mat igen. när han va mätt somnade vi om och sov till kl åtta.
får hoppas att han vänder på dygnet snart, jag är helt slut på nätterna eftersom han vaknar så ofta =)

igår va Liselotte från BVC här och kollade på Linus, allt såg bra ut och han är nästan uppe i sin födelsevikt igen.
hannes såg inte så glad ut när han gick ut i hallen och såg att den va hon som va här. är samma sak när hon kommer in på öppna förskolan.. då springer han till mej och vill sitta i mitt knä =)

nu har jag nyss varit ute på en promenad med basse, vågar ju inte gå några långa rundor ifall linus skulle vakna och vara hungrig.. men det är iaf skönt att komma ut en liten stund.




måndag

har nyss kommit hem från en liten promenad med basse. pelle sitter där uppe och spelar tv-spel och bebisarna sover =) va riktigt skönt att komma ut och få lite frisk luft!
om det inte är för kallt imorrn kanske det är dags att ge sej ut på en promenad med hela familjen.

har inte gjort så mycke annat idag.. pelle och hannes va på pelles jobb i förmiddags och fixade med lite papper så jag och linus passa på att sova lite under tiden dom va borta. 
han äter väldigt mycke på nätterna så det blir inte spec mycke sömn för min del, får ta igen lite på dagarna ist för då sover han minsann =)

är förresten lite förvånad över att hannes förstår så mycke som han gör, förut när linus blev ledsen gick han iväg och hämtade en tutte som han stoppade i munnen på honom =) han vet precis vilka tuttar som är bebisens och vilka som är hans.
brukar byta blöja på linus i soffan så säger vi till hannes att bebisen ska få en ny blöja går han och ställer sej där vi brukar byta och står där och tittar under tiden =)
han är smart min lilla bulle! <3

<3






lördag

nu har det gått två dagar sen vi kom hem från BB och hittills har allt gått hur bra som helst =)
har ju varit lite orolig för hur hannes skulle reagera på sin lillebror men han verkar inte bry sej spec mycke.. han tittar lite när han skriker och försöker klappa honom på huvudet ibland när jag ammar annars leker han på som vanligt här hemma :P

förlossningen gick betydligt bättre den här gången. värkarna började vid sju i onsdags morse, vid tre åkte vi in till BB och 16.47 föddes linus.
satte mej i badet direkt efter att barnmorskan hade undersökt mej och gjort en ctg-kurva, satt där ca 30min innan värkarna började bli för jobbiga. när jag gick till rummet kom värkarna riktigt tätt och jag hann knappt upp i sängen innan jag fick lustgas och efter några krystvärkar kom lilla linus ut =)
både jag och pelle blev chockade över att allt gick så fort, tog en stund innan jag fatta att han verkligen va ute och att allt va över :P
nu har jag nog gjort mitt när det gäller att föda barn.. två är lagomt och vi är nöjda med dom två pluttarna vi har ;) <3

Linus

igår kl 16.47 föddes lilla Linus ;)


RSS 2.0