måndag

tog bilen till öppna förskolan idag, jag hatar verkligen den här kylan.. alla blir så krångligt.
mamma följde med oss hem efter öppna förskolan eftersom dom har folk hemma som renoverar köket, hon hade ingen lust att gå hem och umgås med dom så hon stanna kvar här tills det va dags att gå till jobbet =)

innan pelle kom hem hann vi med att städa, skala potatis och göra en köttfärslimpa. min första köttfärslimpa någonsin! pelle åt två portioner så den va nog godkänd iaf =)

söndag

första advent idag och har vi fått upp lite stjärnor i fönstren, blev riktigt fint =)
vet inte riktigt vart den här dagen har tagit vägen.. har grejat lite här hemma, varit på kronhallen och handlat och sen har jag varit på stan en sväng med mamma och syrran. pelle hade ingen lust att gå på stan i det här vädret så han och hannes fick stanna hemma och leka ist =)

nu ska jag hänga tvätt och plocka undan lite i köket innan ensam mamma söker börjar, är ju sista avsnittet idag. tråkigt.
imorrn är det måndag och vi ska som vanligt till öppna förskolan. mamma ska följa med oss dit och leka lite =) tanken är att hon ska gå dit nångång med hannes när bebisen har kommit så hon vill följa med för att se vart det ligger och så.


lördag

idag har vi varit i örebro och shoppat hela dagen. åkte först och hämtade en babysitter som vi köpt via blocket, tyckte det va onödigt med en ny så det fick bli en begagnad.
åkte sen till ikea där vi handlade en hel del.. en byrå, spjälskydd, skötbädd, lampa, kudde, täcke, ljus, ljusdioder och lite annat som jag inte kommer på just nu =)
innan vi va klara köpte vi köttbullar och pommes frites till hannes i restaurangen vilket han verkade uppskatta =)

sen va det äntligen dags att åka till babyproffsen för att hämta syskonvagnen, som jag har längtat :P
tyvärr hade dom glömt att vi skulle hämta vagnen idag så vi fick vänta 45min eftersom den inte va monterad. inte spec kul men så kan det gå..
passa på att gå in på rusta under tiden och fick med oss en plastgran hem. egentligen gillar jag inte plastgranar men vi skulle nog ha barr i hela huset om vi skulle ha en vanlig.. hannes kommer nog tycka att den där granen är ganska spännande :P
när vi kom tillbaks till babyproffsen va vagnen inte riktigt färdig så vi gick runt och tittade lite.. finns hur mycke som helst jag skulle vilja köpa! köpte iaf en liten väska till hannes som han ska få i sin julstrumpa imorrn :P
när vi betalat vagnen fick vi hjälp med att montera basen till babyskyddet, använde inte den till hannes eftersom vi inte tyckte att den satt som den skulle. tydligen så har vi några spec fästen i bilen så man behövde inte ens använda bältet, bra att vi fick reda på det när vi köpte den.. men men, nu sitter den iaf på plats i baksätet =)

när vi kom hem fick vi besök av pelles mamma och anders. dom kom hit med lussebullar och bröd så nu har vi bröd ett tag eftersom jag bakade igår. perfekt =)




mammas älskling ;)

hjälp

Fredag 26/11-2010

Du är i vecka 39.
Du har gått 38 fulla veckor och 0 fulla dagar (v38+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 9 dec 2010
Du har 13 dagar kvar till beräknad förlossning

fredag

idag har jag och hannes varit på kronhallen och storhandlat. brukar ju försöka få med mej mamma eftersom hannes inte alltid uppskattar att sitta i vagnen och det börjar bli ganska tungt att bära alla påsar, men idag fick jag klara mej själv eftersom tanten jobbar =)
självklart lyckades hannes se att jag la ner ett paket mariekex i vagnen.. han började skrika nam nam och blev sedan jättearg eftersom han inte fick smaka så det va bara att öppna paketet.. fyra kex mosade han i sej innan vi kom till kassan =) jaja, han satt ju still iaf.

just nu sitter jag och väntar på att degen ska jäsa färdigt, håller på att baka bröd. tror faktiskt inte att jag har gjort det förut.. inte själv iaf. nångång måste ju va det första :P
hannes ligger och sover men han vaknar nog vilken minut som helst så jag får väl lite hjälp att knåda degen ;)



pyssel

idag pyssla vi lite på öppna förskolan.. hannes gjorde ett ljus av en toarulle =)
naturligtvis va han tvungen att smaka lite på färgen under tiden han måla :P
fint blev det iaf, han är så duktig lilla bullen!



basse kom nyss hem från frisören så nu är hon äntligen av med den där jobbiga pälsen!
blir som en helt annan hund =)


torsdag

är så trött så jag knappt vet vart jag ska ta vägen.. skulle va glad om hannes kunde sova liiite längre än till halv sex =)
nu ligger han och sover en stund men jag ska snart väcka honom så vi kan åka till öppna förskolan och leka lite. är ju inte så långt kvar tills bebisen kommer så det är bäst att passa på..
på tal om det så va jag hos BM igår, hade lite högt blodtryck så jag ska dit den 6:e igen.. annars såg allt bra ut.

när vi har varit på öppna förskolan ska vi åka hem och hämta basse, är dags för ett besök hos frisören =)
hade ingen tänkt klippa henne eftersom det är ganska kallt ute men jag insåg att det inte kommer gå att vänta tills efter vintern, hennes päls växer så sjukt fort att hon växer igen tillslut.
är inte så roligt att gå ut med henne heller eftersom snön fastnar i pälsen så hon kan inte gå tillslut. så det får bli stickad tröja för basse ett tag framöver :P



tisdag

idag har vi varit i degerfors och hälsat på caroline och nellie. det va trevligt, som vanligt =)
innan vi åkte hem gick vi in på Pekås och handla lite och som vanligt kunde jag inte låta blir att köpa lite färdkost i form av lösgodis. när vi kom in i bilen och jag tog fram påsen spotta hannes ut nappen, peka på påsen och sa "didis" =)
med andra ord så vet han mycke väl va godis är.. han ser direkt om det står en påse nånstans.

imorrn är det dags att besöka BM igen, undra om det blir sista gången? jag hoppas det =)



didis! nam nam ;)

måndag

ni som brukar läsa min blogg vet nog att måndagar betyder öppna förskolan för mej och hannes =)
va riktigt mycke folk idag oxå, nästan för mycke faktiskt. vissa kan tydligen inte hålla koll på sina barn heller, sånt stör mej.
på vägen hem gick vi förbi Lidl och handla lite och hannes somna som vanligt i vagnen. han som inte har gjort det på flera månader somnar efter bara några minuter numera, han tycker väl antagligen att det är mysigt att ligga där i värmen och kolla på snöflingor =)

nu längtar jag till lördag för då ska vi åka in till örebro för att hämta vagnen och shoppa lite på ikea. så innan helgen får bebisen inte komma ut =)
tycker han ska komma i mitten eller slutet av nästa vecka, då blir det ju iaf i början av december så han slipper fylla år allt för nära julafton =)
jag börjar bli så sjukt nervös inför förlossningen så jag vet snart inte vad jag ska ta vägen.. jag brukar inte va rädd för smärta men just nu är jag livrädd. hoppas verkligen att det går lite smidigare den här gången!
sen känns det ju inte bra att lämna hannes heller.. ja, jag vet att han överlever och att han klarar sej utan mej men det känns ändå inte bra. synd att man inte kan spola fram tiden några veckor så allt det här är över..

nu ska jag plocka ur diskmaskinen och sen är det sovdags. gonatt.


snart snart :P


söndag

vilken perfekt avslutning på helgen, pelle har vunnit 15 000kr på Bomben!
lovar att han va nervös när han satt och vänta på att den sista matchen skulle ta slut :P
höll på att ramla ur soffan båda två när vi fick se vad han hade vunnit, han hade räknat med ett par tusen :)
han är så duktig lilla per ;) lite extra pengar är ju alltid välkommet!

nu ska jag fortsätta kolla på ensam mamma söker och äta paj med vaniljsås!

lördag

idag har vi städat och rensat lite i köket, känns faktiskt riktigt bra att slänga saker. rensa våra garderober i torsdags så vi har faktiskt slängt en hel del som senaste dagarna, skönt!
har haft besök av pelles pappa, nina, patrik och nellan idag oxå. gjorde äppel/hallonpaj och vaniljsås som vi bjöd på till fikat.. gott som tusan ;)

nu har vi precis ätit lite kvällsmat, blev en favorit i repris från förra helgen.. klyftpotatis och morötter i ugn, lax och romsås. nam nam! ;)

imorrn är det dags för kalas, farfar har fyllt år i veckan så vi ska hem till honom och farmor och käka lite mat.


stolen är vit och står på plats i sovrummet =)


fredag

idag har vi varit på stan med mamma och robban. köpte tre bodysar på lindex, två till hannes och en till bebisen =) till mej blev det ett par mammabyxor från H&M, känns ganska onödigt att köpa det nu men mina favoritbyxor höll på att rasa samman så jag va verkligen tvungen att ha ett par nya. kan ju inte gå runt naken den tiden som är kvar =)



när vi kom hem vid lunch va pelle redan hemma, blev en kort arbetsdag idag.
när hannes sov middag passa jag på att måla stolen en andra gång, ska måla en gång till ikväll sen hoppas jag att det räcker. pappa va här förut och han blev imponerad av att stolen blev så fin när den blev vit, blir ju väldigt stor skillnad mot när den bara va träfärgad.
ska måla en till som ska stå i hannes rum =)

nu är det snart dags för mat och sen blir det ostbågar. mums! ;)

nya ord..

glömde ju skriva att hannes har lärt sej två nya ord: kocka (klocka) och göja (blöja) :P
han är så duktig så lilla plutten!
tutte och mamma kan han ju oxå säga sen brukar han stå vid grinden när pelle är på övervåningen och säga baba så det betyder väl pappa =)
känns som det kommer gå fort nu.. tycker han "pratar" mer och mer för varje dag, är ju inte lätt att förstå vad han säger ibland men eftersom han pekar oxå så förstår jag ju oftast vad han vill =)
förstår man inte blir han jättearg, han har humör den lilla filuren ;)

torsdag

hannes va duktig i natt oxå, somna lite efter sju och vakna kl sex =) verkar som han trivs med att sova ensam, kanske är som pelle säger att det är mina snarkningar som har väckt honom =/
tydligen så vaknar pelle av att jag snarkar fast han har öronproppar på sej, behöver jag säga att han inte är spec glad vissa nätter? :P

idag va vi helt själva på öppna förskolan.. blev lite nervös först att det va jag som va snurrig och va där fel dag eftersom inte ens eva va där men enligt tidningen som låg på bordet så är det torsdag =)
kom på sen att det va fotografering på biblioteket och att eva skulle va där.
vi stanna iaf kvar och lekte lite mer än en timme och hannes verka tycka det va skönt att ha alla leksaker för sej själv :P
precis när vi skulle gå kom det en tjej med en liten kille men hon vände i dörren när hon fick höra att det va tomt där inne =)

stol

kom igång med mitt stol-projekt betydligt fortare än jag hade räknat med. pappa hade tre stolar över så han kom hit med en förut.
har slipat den idag så imorrn är det dags att måla. hannes va duktig och hjälpte mamma men han tröttna ganska snabbt och gick till skötväskan och hämta några kex som han satt och mumsa på ist ;)
han har full koll den där lilla bullen, han vet precis vart det finns sånt som är ätbart =)



imorrn ska vi gå till öppna förskolan och leka lite och sen ska vi nog städa lite. börjar bli stökigt här hemma.



onsdag

i natt va hannes så duktig! han somna kvar i sju igår och vakna kvar i sex imorse. pelle va uppe en gång vid två och gav honom nappen annars har han sovit som en liten gris i sitt rum =)
blir så stor skillnad när man får sova hela natten utan att vakna flera gånger. va riktigt pigg idag när jag vakna av att hannes låg i sin säng och prata för sej själv =)

idag har vi tvättat två maskiner, plockat ur och i diskmaskinen och varit ute på en promenad.
nu ligger hannes och sover middag, han somna i vagnen när vi va ute och gick förut men han sov bara en halvtimme så det är nog bäst att han får sova en stund till. vill inte ha en sur bebis i eftermiddag =)

när pelle kommer hem ska vi sätta upp gardinen i sovrummet, beställde ett nytt överkast och en lykta igår så det börjar bli lite ordning där inne..
skulle vilja ha en vit stol i ena hörnet som vi kan lägga kläderna på när vi går och lägger oss, är iaf bättre än att ha dom på golvet. borde ju gå att hitta nån gammal på loppis som jag kan måla, får väl se om jag hinner innan bebisen kommer ut :P






tisdag

idag har vi haft lussebullar i hela köket :P










lussebullar

imorrn är det äntligen dags att baka lussebullar, gud va gott! mamma och syrran kommer hit så vi ska baka hela dagen lång :P
kommer ha lussebullar i hela köket =) hannes kommer nog tycka att det är nam nam!


måndag

måndag igen och som vanligt har vi varit på öppna förskolan och lekt. av någon anledning va hannes mer vild än tam idag.. va en tjej som satt och lekte med en tågbana och han gick hela tiden dit och förstörde det hon hade byggt. trodde jag skulle bli galen tillslut =)
jag är ju inte spec smidig heller så det blir ganska jobbigt att resa sej från golvet och springa och hämta honom hela tiden.. va helt slut efter en stund =)

som jag skrev igår så sov hannes i eget rum i natt.. det gick sådär. han vakna vid ett och ville absolut inte sova igen så det sluta med att han fick sova vidare i våran säng :P
jag vakna flera gånger fram tills hannes låg i våran säng, efter det sov jag som en stock ;)
ska bli spännande att se hur det blir sen när vi har en till liten bebis.. har ju köpt en säng som ska stå i hannes rum så det kommer säkert sluta med att jag och bebisen sover i våran säng och hannes och pelle i hannes rum =)

nu ska jag vila lite innan hannes vaknar.

söndag

usch vilka förvärkar jag har haft under helgen, spec på kvällarna. just nu spänner det i hela magen och det trycker som tusan. hoppas verkligen inte att han tänker komma ut snart! vill gärna att han stannar iaf två veckor till =)
får lite panik när jag tänker på att han faktiskt kan komma ut när som helst, tiden har gått så fort att jag inte riktigt har fattat att det bara är några veckor kvar.

idag har vi varit i degerfors och hälsat på pappa och caroline.
hannes va så trött att han somna i mitt knä efter fikat så vi fick lägga honom på sängen och vänta tills han vakna.
skulle ha åkt till pelles pappa oxå men eftersom hannes inte hade ätit lunch än skjutsa pelle hem oss och åkte dit själv en stund.
när han kom hem flytta vi in sängen till vårat sovrum så inatt ska hannes sova ensam i sitt rum för första gången. det känns faktiskt lite konstigt.. vill ju ha lilla bullen i vårat sovrum =)
men det ska nog gå bra! får hoppas att han sover lite bättre än han har gjort det senaste tiden. jag snarkar ju tydligen som en gris så det kan ju va så att han vaknat pga det :P

imorrn blir det nog en tur till öppna förskolan och sen ska vi handla lite.





rättvist..


jo men det här känns ju rättvist.. stackars bullen ;)

lördag

har nyss kommit hem från en liten shoppingrunda. av nån anledning fick jag för mej att vi skulle åka till hammarö juridiska (tror jag det heter) för att kolla om det fanns nåt roligt, det fanns det absolut inte. hej skräp!
åkte sen en liten sväng i bråten för att kolla på hus, pelle vill ju gärna bo i bråten så vi får väl se om vi hamnar där nångång. jag har varit väldigt skeptisk förut men hittar vi ett fint hus så är det väl inte omöjligt =)

va iaf sänglampor vi va ute efter och det hittade vi tillslut på jysk, köpte även en tomteluva till hannes för 5kr =) kolla på en byrå som jag har tjatat om länge att jag vill ha till hallen, har sett den i deras reklamblad flera gånger. det va inte alls lika fin i verkligheten som på bild så nu behöver jag inte tänka på den längre.

imorse hade hannes fullt upp, han fick för sej att han skulle låna pelles skor. han fick i foten ett par gånger men det tog lixom stopp när han försökte gå iväg =)
vi förstod ju naturligtvis att han försökte säga att han ville ha ett par nya skor så det har vi oxå köpt idag :P









fredag

idag har vi haft besök av caroline och nellie. eftersom vädret inte va det bästa blev det ingen promenad utan vi nöjde oss med att sitta i soffan och vila när hannes och nellie lekte =)
dagens lunch bestod av kycklingkorv och mos.



när pelle kom hem från jobbet åkte han till Furubergs för att byta däck, känns som det börjar bli lite farligt att åka runt med sommardäck nu. tyvärr fick han det trevliga beskedet att våra däck blivit stulna i början av september. va bra att gubben har ringt och talat om det! fy tusan va dåligt.
så nu får vi ha sommardäck en vecka till, känns mindre bra.


torsdag

blev en promenad till öppna förskolan idag när hannes fått sova en stund. vore skönt om han kunde sova lite längre än till halv sex så vi kunde hoppa över den där lilla sovstunden vid åtta =)
va inte spec mycke folk på öppna förskolan idag vilket va ganska skönt.. som vanligt blev hannes galen när det va dags för sångstund, jag förstår inte varför. såfort vi sätter oss i en ring på golvet och ska börja sjunga så blir han ledsen..
här hemma går han runt och klappar händer och tycker det är kul när man sjunger men inte där. han kanske tycker att det är läskigt när alla sitter och "skriker" =)
när vi gick hem hade det börjat snöa så jag såg ut som en snögubbe när vi kom hem. hannes däremot såg ut att ha det mysigt i vagnen, tror han tyckte det va spännande att ligga och kolla på alla snöflingor =)

vet inte riktigt vad vi ska hitta på när lilla plutten vaknar. skulle behöva handla lite men vi har inga vinterdäck på bilen så pelle får handla när han åker hem från jobbet.
jag gillar inte när det är pelle som handlar.. jag går ju runt och tittar vad som är billigt och vad som kan va bra att han i frysen osv, det gör inte han. han tar det som står på listan, om jag har tur. har hänt ett antal gånger att han har missat en eller flera saker fast han har en lista.. ibland ringer han när han går in i affären så får jag vänta kvar i telefonon tills han har handlat klart allt eller så ringer han när han står vid kassan och säger vad som ligger i korgen =)
tidigare i veckan bad jag honom gå in på lidl för dom hade billig potatis, 5kg för 15kr. skicka ett sms och skrev att det va just 5kg för 15kr och jag sa det även till honom två gånger, en gång dagen innan och en gång precis innan han gick in i affären. vad tror ni nöten kommer hem med? 3kg potatis för 20kr.
"oj då, va det 5kg du skulle ha? fick för mej att det va 3kg"
han är med andra ord ganska hopplös :P


pelle har ärvt sin vimsighet av sin far, nu håller jag tummarna för att hannes
slipper bli lika snurrig som där gubbarna =)









hjälp

korkad som jag är så sitter jag och läser om förlossningar.. är ju inte direkt så att jag blir mindre nervös av att läsa massa skräckhistorier.
verkar som dom flesta har upplevt att andra förlossningen gör ondare än den första, hur tusan är det möjligt? kan det göra mer ont? trodde verkligen att jag skulle dö sist.
håller verkligen inte med dom som säger att en förlossning gör ont men att man glömmer allt så fort bebisen är ute. det gjorde inte jag iaf =) och ändå är jag så dum att jag gör om det så snart igen.
beror väl på att en go liten bebis är värd all smärta :P

nä, nu ska jag sluta skrämma upp mej själv. gonatt!


<3






tisdag

har varit hos BM idag igen, känns som jag va där nyss. veckorna går sjukt fort!
allt såg iaf bra ut, bebisen ligger som den ska och SF-måttet va 35.
fick ställa mej på vågen oxå, behöver jag säga att det va mindre roligt? hade gått upp mer än jag trodde men det är ju inte så mycke att göra åt saken. mitt mål va att inte gå upp mer än jag gjorde när jag vänta hannes, två kg till så väger jag lika mycke som jag gjorde när vi kom in till förlossningen.
får käka morötter resten av tiden ;)
BM frågade lite om tankar inför förlossningen och jag kan bara säga att jag är betydligt mer rädd den här gången! vet ju vad som väntar.. hoppas bara att det går fort och att vi kan åka hem så fort som möjligt. pelle verkar inte gilla tanken på att åka hem efter sex timmar, han tycker att jag borde stanna minst en natt. men vi får se, känns allt bra tänker jag inte ligga kvar där.

hade tänkt att vi skulle gå promenad nu på eftermiddan men vi får nog hoppa över det pga det här jäkla vädret!


hannes städar med sin nya dammsugare ;)


vilka är ni?

förresten, är lite nyfiken på vilka det är som läser min blogg.. så kom igen nu och skriv vilka ni är! :P

måndag

passar som vanligt på att vila lite när hannes sover. borde egentligen städa men jag har faktiskt ingen lust, det får vänta tills lite senare.
idag har vi varit på öppna förskolan och lekt en stund, tänkte att vi skulle stanna kvar och vara med på sångstunden idag men det tyckte inte hannes. han börja som vanligt att skrika när alla börja sjunga så vi gick och lekte en stund till ist, sen åkte vi hem.
min lilla plutt är så duktig! han gick nästan hela vägen till bilen själv :P går ju inte så fort eftersom han stannar ibland för att sopa löv men vi har ju tid på oss så han får knalla på i sin egen lilla takt =)
ser så roligt ut när han vaggar fram i stora vinterkläder, för det behövdes verkligen idag. riktigt kallt va det när vi åkte imorse!
ska tydligen snöa imorrn om vädergubbarna har rätt.. jaaa va kul! eller så inte. jag hatar verkligen snö!


usch, hemskt är va det är!


söndag

om inte pelle är väldigt lättpåverkad så blev nog "nån öl" ganska många öl och en skvätt whiskey :P
gick och la med lite innan elva och vaknade precis efter att jag hade somnat av att basse börja skälla. jag flög upp ur sängen på två sekunder och stod där som ett fån innan jag fatta att det va pelle som va påväg in genom dörren. det är verkligen hemskt att bli väckt sådär!
gick ner i hallen och där vinglade pelle omkring med fyllehicka, precis som väntat =)
tydligen så hade han gått hem från en kompis som bor vid ekmansdalen, hur han lyckades med det är en gåta!
sa till honom innan han åkte att han skulle ta en taxi hem men det tyckte han tydligen va onödigt. envisa gubbe! kan ju hända vad som helst när han vinglar omkring sådär..

idag har jag lagat köttfärsbiffar till hannes och pelle och varit ute på två promenader, en med basse och en med hela familjen =) annars har vi bara tagit det lugnt och lekt en massa.




mys

lite kattmys såhär en lördagkväll =)


lördag

jaha, då sitter man här helt ensam.. pelle är ute och tar "nån öl" :P
det är tredje gången på ett år som han är ute med sina kompisar, tycker faktiskt att det börjar gå till överdrift ;)

i förmiddags va jag och syrran på loppis i karlberg, köpte som vanligt bara leksaker till hannes =)
vid halv tre skjutsa vi pelle till danne och sen åkte vi hem till mamma och hälsa på. gick en promenad till kyrkogården och tände ljus när det blivit mörkt, riktigt fint va det!
när vi kom tillbaks till mamma fick hannes mat och sen lekte vi lite innan det va dags för oss att äta.. blev kyckling och potatisgratäng, mums.
åkte inte hem förns lite efter sju så hannes va uppe ända till kvart i åtta, längesen han va uppe så sent =) ska försöka hålla honom vaken lite längre på kvällarna nu.. han är oftast trött redan vid sex men jag tror det är lite för tidigt för honom att sova då, är nog därför han vaknar mitt i natten och är pigg som en mört :P

fick förresten en trevlig överraskning förut.. pelle logga in på svenska spel för att förlänga vårat lotto och fick se att vi vann 2700kr förra helgen. det tackar vi för! :P

nu ska jag fortsätta kolla på så mycke bättre och mosa i mej dillchips ;)



julklapp

har funderat lite på vad vi ska köpa till hannes i julklapp och nu har jag kommit på en sak.
han ska få en Barbapapa Lumilove.



Lumilove Barbapapa är barnens nya nattlampa. Den är rund och mjuk. Under dagen är den barnens kompis och hänger med på äventyr och nya upptäckter. På natten lyser den tryggt och färgar barnens drömmar med milt ljus.

Finns på Lilla W =)


torsdag

idag fick min kära syster körkort. GRATTIS Steffo ;)


onsdag

idag har jag och hannes varit duktiga.. vi har handlat, städat, lagat mat och gått en promenad. börjar bli jobbigt att gå nu, blir inga långpromenader som vi gick varje dag förut =) numera är det ca 30min i lugnt tempo som gäller :P 
ska bli skönt sen när den värsta vintern är över, då blir det långa promenader med syskonvagnen varje dag. ska bli av med alla mammakilon :P
kan ju inte se ut som en köttbulle resten av livet bara för att jag har fått två barn.

imorrn ska vi städa sovrummet, ser ut som en bomb här slagit ner där inne! annars vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på.. öppna förskolan är tyvärr stängd så vi får leka här hemma ist =)


tisdag

idag har vi varit i degerfors och umgåts med caroline och nellie. caroline laga spenatsoppa som vi åt till lunch, det är så himla gott! måste göra det till kvällsmat nån dag =)
på tal om kvällsmat så åt vi pizzafisk igår, fick recept av pelles mamma för ett tag sen och mums va gott det va! väldigt smidigt va det oxå så det kommer vi absolut göra fler gånger.
fick recept på fisksoppa oxå så det måste jag testa nån dag..

imorrn ska jag och hannes handla och städa, börjar bli stökigt här inne igen.



måndag

igår fick jag se att hannes hade små röda prickar på magen och ryggen så när vi va på öppna förskolan idag passa jag på att gå till BVC så Liselott fick titta på dom. hon sa att han har haft tredagarsfeber, precis som jag misstänkte. det går tydligen över av sej själv och prickarna brukar försvinna efter några dagar.
blev ett kort besök på öppna förskolan för hannes va så trött och gnällig, vilket inte alls är likt honom. när vi kom hem kvart över tio gav jag honom en flaska välling och la honom i sängen, han slockna på några sekunder och sov 1,5 timme.
han har varit på dåligt humör hela dagen oxå, vill bara att jag ska bära på honom hela tiden. efter kvällsmaten va han jättetrött så redan halv sex fick han gå och lägga sej, han somna på en gång utan att dricka välling.
är väl kanske inte så konstigt med tanke på att vi åt mat kl fem, han va väl inte spec hungrig. får ge honom lite välling om han vaknar i natt ist =)

är så jäkla sugen på prinsesstårta! är inget som jag brukar bli sugen på spec ofta =) kanske är lite överdrivet att åka och köpa en tårta så jag har nyss bakat chokladbollar ist, det får duga.
nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli halv åtta, då ska vi kolla på postkodmiljonären och mosa chokladbollar ;)


nam nam som hannes skulle ha sagt ;)


RSS 2.0