söndag

började dagen med en sovmorgon till kl sju, pelle och hannes gick upp kl fem.
sjukt att man tycker att man har haft sovmorgon när man gått upp kl sju, det hade jag inte sagt för några år sen.
på förmiddan tog jag med mej mamma på loppis, såg en annons på citytorget igår att det skulle va garageloppis i rosensjö så jag va såklart tvungen att åka dit =)
va väl inte spec mycke att ha men jag hitta iaf två leksaker och två filmer till hannes.

på eftermiddan skulle pelle sätta upp den andra dörren på övervåningen så jag tog mej hannes och basse hem till mamma. låter ju så när han sågar så det är bäst att hålla sej borta för att slippa det där hemska ljudet.
när vi åkte hem vid fyra va hannes på riktigt dåligt humör, han va så trött att han knappt orkade hålla upp ögonen. han fick mat när vi kom hem och sen lekte vi en stund innan han somna som en stock halv sex. han va så trött att han lyckades somna under tiden han drack välling, lilla plutten!

nu har jag precis plockat lite bland bebiskläderna som jag tvätta igår så nu har jag valt ut vilka kläder som ska med till BB =) känns konstigt att det börjar närma sej..
har beställt en overall som jag hoppas ska komma imorrn så jag kan packa ner den oxå, sen är det bara mina grejer som ska packas. BB-väskan jag hade packat när jag vänta hannes va gigantisk, läste massa listor på nätet för att veta vad jag skulle ha med mej och jag använde inte ens hälften på BB.. så denna gång kommer väskan va betydligt mindre =)

nu ska jag ta ut basse på en liten promenad innan det är dags för ensam mamma söker.




lördag

idag har jag varit på loppisrunda helt ensam. hannes är inte frisk än så pelle fick stanna hemma och ta hand om honom, tror han tyckte det va ganska skönt. han är ju inte spec intresserad av att gå på loppis =)
caroline skicka sms och fråga om jag ville med henne på loppis men tyvärr är min mobil helt knäpp så jag fick meddelandet nästan två timmar efter att hon hade skickat, typiskt!

resten av dagen har vi bara varit hemma, pelle har satt upp en dörr på övervåningen och jag och hannes har städat lite. har även tvättat alla bebiskläder i storlek 56 så nu luktar dom tvättmedel igen =)
kläderna va såklart tvättade innan jag packa ner dom i lådor men det luktar ju lite konstigt när kläder har legat nerpackade ett tag.
gud va små kläderna är! kändes konstigt att hänga upp alla små byxor och bodysar :P




fredag

hade ju hoppats att hannes skulle va bättre idag men så blev det tyvärr inte, 39.6 i feber så vi får hålla oss inne ett tag till. det är så tråkigt när man måste va hemma, vissa dagar kan det va ganska skönt att bara vara hemma och ta det lugnt men inte när man är tvingad. då kommer jag på massa saker vi skulle kunna göra.
får inte så mycke gjort heller eftersom hannes vill att jag ska bära på honom nästan hela tiden, vilket börjar bli ganska jobbigt med min stora mage :P
har iaf hunnit med att städa lite i köket, plocka i diskmaskinen, hängt en tvätt och lagat lunch.

pelle har inte så mycke att göra på jobbet just nu så han sluta vid lunch idag oxå, nu sitter han där uppe och spelar tv-spel =) hannes sover middag så jag passa på att lägga mej i soffan och blogga lite =)
borde egentligen gå en promenad med basse men det får bli lite senare, känner att jag måste vila lite. är väldigt trött i ryggen idag.






torsdag

blev inget besök på öppna förskolan idag, tyckte att hannes kändes lite varm i natt så jag tog febern när vi vakna och den visa 38,4 så det va bara att stanna hemma.
som tur är så verkar han må ganska bra, han är lite förkyld men inte så farligt så att han inte kan sova. tack för det! får hålla oss inne imorrn oxå och hoppas att febern går över snart.

eftersom jag blir galen av att sitta inne hela dagarna så åkte jag och syrran ner på stan när hon sluta praktiken. va ballongkväll så affärerna hade öppet till 20.00.
syrran köpte ett par skor och jag handla som vanligt bara kläder till hannes =) tre par byxor från Lindex och tre bodys från Kappahl.
har inte spec mycke kläder i storlek 80 och 74 börjar bli litet så nu måste jag faktiskt handla :P vissa kläder har han redan 80 på men storlekarna är ju väldigt olika så just nu har han lite blandat.

just ja, måste ju skriva att syrran klara uppskrivningen idag! GRATTIS Steffo! nu är det bara uppkörningen kvar ;)

 

 

onsdag

efter lunch åkte vi till degerfors för att hälsa på caroline och nellie.
nellie blev jätteglad när vi kom.. hon skratta och försökte krama hannes som absolut inte ville ha nån kram av en galen tjej. han försökte smita undan men nelliebus satt fast på honom som ett frimärke :P
vid två va det som vanligt dags för mellanmål, frukt till barnen och kladdkaka till mej och caroline ;) va längesen jag åt kladdkaka så det va riktigt mumsigt!

på tal om nåt helt annat så är jag så jäkla trött på försäkringskassan! skickade in moderskapsintyg för en månad sen och fick idag brev om att jag måste lämna in uppgifter om min inkomst. för det första ska jag ha samma föräldrapenning med nästa barn som jag har nu så va tusan ska dom ha in samma uppgifter igen för?
för det andra så är det tredje gången jag får papper som gäller när man är anställd, dom har tydligen svårt att fatta att jag senast jag hade en inkomst va jag egen företagare. jag blir tokig! måste ju va nåt fel i huvudet på nötterna som jobbar där..


onsdag

idag va det dags för besök hos BM, det gick bra som vanligt. SF-måttet är 34 och huvudet ligger där det ska så nu är det bara att hoppas att han inte får för sej att han ska vända på sej =)
har inte sovit bra alls i natt pga den här magen.. vid fyra gick jag upp och ställde mej i duschen för att förvärkarna skulle släppa lite och det hjälpte faktiskt.
va inte spec pigg vid sju när pelle skulle gå till jobbet, en sovmorgon hade inte varit helt fel :P


såhär stor är magen nu.. v34 =)


tisdag

idag va det dags att storhandla på kronhallen så klockan nio hämtade jag och hannes upp mamma och robban. deras bil är trasig så dom passa på att följa med när vi ändå skulle dit. som vanligt får jag lite ångest när jag storhandlar.. pengarna bara försvinner iväg! ganska exakt 1200kr försvann från mitt ica-kort, sådär lagomt roligt =) men men, mat måste man ju ha!

när vi handlat klart skjutsa vi hem robban och sen följde mamma med oss hem.. vi laga lite lunch och sen passa på vi på sätta upp mina nya gardiner i köket.
när hannes sovit middag fick han va nakenfis en stund vilket han brukar vara lite då och då. idag passa han dock på att göra nåt som han aldrig har gjort förut.. han bajsa i "matsalen" =)
naturligtvis va den lilla busen tvungen att kleta runt lite med bajset innan vi upptäckte hans lilla hyss. tydligen så har han fått för sej att bajs ska vara bra för håret ;) min lilla gris.
va bara att ställa honom i duschen under tiden som mormor fick skura golvet :P




måndag

bra mickan att nån här är vaken. det är naturligtvis två månader kvar till julafton, inte fyra. tänkte en sak men skrev en annan :P

passar på att vila lite nu när hannes sover middag, när han vaknar ska vi ge oss ut på en liten promenad i det fina vädret.
har varit på öppna förskolan hela förmiddan där det som vanligt va full rulle :P
känns faktiskt lite tråkigt att vi inte kommer kunna gå dit på ett tag sen, vill ju inte gå dit när bebisen bara är några veckor. tur att pelle är hemma hela januari, kan han och hannes gå dit och leka lite =)

nu ska jag byta sängkläder innan hannes vaknar!


söndag

idag har vi ätit lunch hos pelles mamma.. fick fiskgratäng, mos, räksås och grönsaker. rikigt gott va det och jösses va mätt jag blev! va ju tvungen att ta lite till bara för att det va så gott =)
till efterrätt blev det glass som inte direkt gjorde att jag blev mindre mätt men dum som man är äter man ju ändå.
imorrn ska vi till öppna förskolan på förmiddan så hannes får leka lite. tänkte även passa på att gå till BVC eftersom dom har dropp in imorrn, ska väga hannes och hämta ut nya droppar.

kom nyss på att det är exakt fyra månader kvar till julafton idag, helt sjukt! vet ju inte alls hur det kommer bli i år eftersom vi inte vet när lilla bebisen har tänkt kika ut =)
kommer ju inte bli att vi åker runt till alla iaf. kanske åker till nån på julafton och ev nån annan dag.. annars får nog folket ta sej hit och hälsa på. att flänga runt hela julhelgen med hannes och en liten bebis känns inte spec lockande =)

såg i almanackan att Inga har namndag imorrn så Grattis på namnsdagen Inga om du läser det här =)


mums

Mums med kycklinggryta, klyftpotatis och majs =)






ensam

jaha, då sitter man här själv och väntar på att idol ska börja igen. pelle somna i soffan vid nio och en halvtimme senare gick han upp och la sej i sängen =)
har nyss varit ute på en liten promenad med basse.. kan inte direkt påstå att det va varmt och skönt.
rota fram mina vinterjackor förut och precis som jag trodde va det ingen som passa.. två fick jag igen men det blev så tight att jag knappt kunde andas.
brukar ha pelles jacka när jag är ute och går på dagarna men det blir lite svårt på helgerna för då vill ju pelle ha den själv =)
med tanke på att det bara är sju veckor kvar till BF tänker jag inte köpa nån ny. får försöka rota fram nån gammal hos pappa eller nån =)

satt och kolla på gammla bilder i mobilen förut, har hannes varit så liten?
börjar faktiskt bli lite nervös nu, kan inte riktigt fatta att det bara är ca sju veckor kvar tills hannes ska bli storebror. tiden har gått så sjukt fort att jag inte har hunnit med.. hoppas verkligen att den lilla plutten stannar kvar där inne ett tag till, vill inte ha ut honom riktigt än. ibland tror jag nästan att han är påväg, det gör riktigt ont vissa dagar men det brukar gå över om jag ligger stilla en stund.
ska till BM på onsdag så då får vi se hur mycke magen har växt den här gången, börjar känna mej emorm :P

nu är det dags för idol! snälla, ut med den där hemska människan Linnéa. finns det nån jobbigare människa? hon är ju så totalt värdelös, tål inte att se henne och hennes fula "danser". usch!

fredag

sitter och väntar på att maten ska bli klar, är faktiskt pelle som har stått för matlagningen idag. kors i taket :P blir vitlöksbröd med tomat till förrätt och sen klyftpotatis och kyckling i ugn. han hitta nåt recept på internet så det ska bli spännande att se va det blir =)

pelle har varit ledig idag så vi har varit här hemma och grejat lite.. lekt en hel del med lilla bullen =)
blev oxå en liten tur till Ö&B och kronhallen för att handla mat och lite godis.
innan vi åkte hem åkte vi hem till pelles mamma så deras katt sigge fick lite sällskap en stund, anders och vigdis är i norge och hälsar på pelles mormor.





idag flyttade min lilla katt Piffen hemifrån =/
hon har ju bott hos pappa men eftersom han har "flyttat" till caroline i degerfors har hon varit själv väldigt mycke den senaste tiden så vi ska testa och se om hon trivs hos carolines föräldrar i bråten.
skulle gärna låta hennes bo här men det skulle aldrig funka.. hon skulle inte trivas med våra katter och hon gillar absolut inte basse.
hon börjar ju bli gammal oxå lilla Piffen, hela 10 år så hon kommer nog trivas hos två pensionärer :P


lilla Piffetant <3




torsdag

idag blev det en tur till öppna förskolan efter frukosten. va faktiskt mycke folk där idag för att vara torsdag.. hannes tycker att det är så roligt att komma dit och leka. synd att det bara är öppet tre dagar i veckan.. ska försöka gå dit varje måndag och torsdag nu så han får leka av sej med alla kompisar =) kommer ju tyvärr inte kunna gå dit så mycker i början sen när bebisen har kommit.

pelle sluta vid lunch idag så när han kom hem passa jag på att åka till willys för att handla lite. passa även på att gå in på Lilla W och köpa vantar och en mössa till hannes.





Från Didriksson, köpta på Lilla W.

bilder

har ingen lust att skriva nåt så det blir lite bilder från helgen ist =)

Ias möhippa:














Hannes hjälper pappa att bygga ihop den nya tv-bänken:








när man har jobbat och byggt möbler måste man äta mat:








tisdag

som ni ser har det varit lite dåligt med inlägg dom senaste dagarna, har helt enkelt inte haft lust att skriva nåt.

i lördags va det dags för Ias möhippa. jenny och jag anslöt till gänget kl fem, då hade dom andra varit i Gustavsvik och badat.. jag hade ingen lust att mosa ner mej i badkläder så vi hoppade över det :P
träffa gänget på marieberg och sen åkte vi in till stan för middag på Jensens, satt där ett bra tag innan vi åkte hem till annki där det blev lite förfest. vid elva åkte tjejerna till Harrys för att parta vidare men jag åkte hem för att sova.. va längesen jag va uppe till halv tolv ;)
va riktigt roligt att komma ut och träffa tjejerna igen, händer ju tyvärr inte så ofta!

söndag och måndag har vi bara varit hemma och tagit det lugnt, hannes har varit förkyld och jag har haft ont i halsen. börjar bli bättre nu så idag har vi iaf varit till affären en sväng =)
nu ligger hannes och sover så jag passar på att vila lite.. i natt trodde jag nästan att vi skulle få åka in till BB, hade förvärkar som gjorde riktigt ont. blev faktiskt lite rädd, hoppas verkligen han stannar kvar i magen några veckor till!
ska försöka tänka på att ta det lite lugnt och inte härja runt som jag brukar göra när hannes sover.. vill hinna med så mycke som möjligt under tiden han sover så jag blir så himla stressad. fattar inte riktigt varför.. är ju inte så att nån dör om jag inte hänger tvätten eller plockar ur diskmaskinen just då.
så nu tänker jag ligga här i soffan och kolla på tv tills hannes vaknar =)


fredag

jaha, då va det dags igen! tyckte att hannes va lite gnällig igår och lite senare på eftermiddan förstod jag varför, han började hosta och näsan började rinna. förkyld, igen!
det är inte alls roligt det här, förstår inte att det inte bara kan ge sej!
idag har vi varit inne och tagit det lugnt och det blir nog samma sak imorrn. pelle är uppe och lägger hannes nu och det verkar inte gå spec bra.. han har varit där uppe 30min nu. svårt för lilla plutten att somna när näsan bara rinner =/

hoppas verkligen att han slipper feber den här gången men tyvärr så tror jag inte det.
han har blivit sämre under dagen så jag kan tänka mej att kvällen/natten inte blir spec rolig.


onsdag

idag började vi dagen med att kolla på tweenies. det är tydligen nellies favoritprogram så vi va tvungen att kolla va det va för nåt och hannes verka oxå tycka att det va roligt, han stod framför tvn och dansade när dom sjöng :P

hannes va jättetrött efter frukosten så han fick sova en stund innan vi gav oss ut på en promenad med basse. tyvärr börja det regna efter en stund så promenaden blev inte riktigt så lång som jag hade tänkt.
efter lunch åkte vi och hämtade upp mamma och robban och sen åkte vi hem till morfar och inga. där blev det lite fika och lek med hannes =)

imorrn ska vi till öppna förskolan i degerfors med caroline och nellie.



tweenies :)

tisdag

den här dagen försvann väldigt fort..
hade tänkt att vi skulle åka och handla innan vi åkte till öppna förskolan men det hann vi inte eftersom jag inte hittade min plånbok. efter 40min letande hittade jag den till slut bland plåtarna i lådan under ugnen. undra vem som är den skyldiga? :P den lilla busbullen ;)
det är ju inte direkt det första stället man letar på så det va ju ett bra gömställe :P

när vi kom hem från öppna förskolan va det dags för lunch och sen sov hannes middag som vanligt. när han vaknat städa vi lite och sen tog vi med basse på en promenad i den fina vädret.

nu har hannes förresten börjat gå en hel del.. idag har jag inte sett honom krypa många gånger. är bara när han har riktigt bråttom som han kryper iväg, annars knallar han runt på sina små ben ;)




måndag

idag har vi haft besök av caroline och nellie. gick en promenad direkt när dom kom hit och sen blev det lite lek för busungarna före maten som idag bestod av potatis, fiskpinnar och currysås. visste inte att man kunde ha currysås till fiskpinnar men det va riktigt gott! efter lunch sov hannes och nellie middag och sen blev det mera lek innan det va dags för mellanmål =)

imorrn ska vi nog gå till öppna förskolan en stund. blir lite dumt på tisdagar eftersom det är babycafé till halv elva och det får ju inte hannes gå på längre. annars brukar vi gå hemifrån lite innan nio och sen gå hem så att vi är hemma till elva då det är dags för lunch. men det går ju inte imorrn..
får låta honom sova en stund på förmiddan och sen får det bli ett extra mellanmål och lunch lite senare än vanligt.


bassebus =)



söndag

klockan sju imorse börja pelle tapetsera så innan vi skulle äta lunch hos farmor och farfar va det klart. riktigt snyggt blev det!
hannes och jag har lekt hela förmiddan när pelle har slitit på övervåningen, vi passade även på att ta en timmes tupplur i soffan vid halv nio =)

lite innan ett åkte vi hem till farmor och farfar för att äta lunch. det va lika gott som alltid! till efterrätt blev det glass, grädde, frukt och maränger, det bjuder farmor alltid på när vi är där och äter och det är så sjukt gott! skulle kunna äta hur mycke som helst =)
hannes mosa i sej maränger med god aptit ;)

imorrn kommer caroline och nellie hit och hälsar på. ska gå en liten promenad och sen blir det fiskpinnar till lunch =)








söndagsmys i bullpyjamas ;)




lördag

idag blev det en tur till örebro för att besöka ikea, köpte en tv bänk till tv-hörnan och lite andra smågrejer som kan va bra att ha =)
passade även på att äta lunch där.. hannes fick köttbullar och mos, jag åt lax och pelle tog nån köttbit.
va ju tvungen att gå in på babyproffsen oxå, pelle jublande av glädje ;) köpte en tallrik med sugpropp till hannes som tyvärr visade sej vara totalt värdelös. trött jag blir på allt skräp man köper!
blev en liten sväng inne på mariebrg också, pelle köpte ett tv-spel, en t-shirt och ett par jeans. jag köpte faktiskt ingenting, måste spara de få slantar jag har kvar :P

hemresan va inte spec rolig, hannes hade inte sovit middag så han va jättearg nästan hela tiden. stackars liten! tyvärr kan man ju inte göra så mycke, kunde ju inte lyfta upp honom så det va bara att försöka underhålla honom med leksaker, saft och kex. det gick sådär.
innan vi åkte hem stannade vi till hos mamma för att hämta basse och fika lite. hannes fick ny energi så han höll som vanligt på att riva deras lägenhet.. men så går det när man har en tv-bänk där alla dvd-filmer står uppradade på hyllor utan luckor och andra saker som står i perfekt höjd för lilla bullen :P

nu har vi precis ätit kvällsmat, blev tacopaj från igår. blev en massa kvar eftersom vi måste göra en varsin så det finns fortfarande en hel del kvar. hannes fick en bit av min paj till kvällsmat och han mosa faktiskt i sej hela biten så han ska allt få en bit till lunch imorrn oxå =)
vi ska äta lunch hos farmor och farfar kl ett, ska bli riktigt gott! hannes brukar ju äta vid elva så han får äta hemma innan vi åker men han får nog smaka lite på farmors mat oxå.

SMÅDAL Tv-bänk vit Bredd: 117 cm Djup: 40 cm Höjd: 37.5 cm Max. belastning: 50 kg
den här tv-bänken blev det, nu behöver vi bara en lampa och en matta.





torsdag

wohoo! äntligen helg =)
idag har jag och hannes varit duktiga.. vi har städat sovrummet, bytt sängkläder, tvättat, dammat och dammsugit hela nedervåningen, dammsugit tvättstugan och bakat kärleksmums. gjorde en dubbel sats så nu finns det lite fikabröd i frysen :P

nu är det lyxfällan!



handla i affär

att jag aldrig lär mej, det är helt otroligt.
vet inte hur många gånger jag har lovat mej själv att jag ska sluta beställa grejer på internet, det blir ju ändå bara en massa krångel.
gardinerna jag beställde för ett antal veckor sen passade inte till mina fönster (eftersom jag klantat mej och fyllt i fel), mejlade företaget för att få en retursedel vilket jag skulle få inom några dagar.. detta va måndag förra veckan, jag har fortfarande inte fått någon retursedel.
skickade ett till mejl i tisdags och fick svar idag, det har tydligen skett ett litet misstag så retursedeln är inte skickad. skräll! nu ska jag själv så för returfrakten för att paketet ska hinna komma tillbaks till företaget innan fakturan ska betalas, jag ska sedan skicka ett mejl och tala om vad frakten kosta för den summan ska dras av på min nästa faktura.
tror jag på det här? nej. kan slå vad om att jag kommer få en påminnelse på den första fakturan och jag är ganska övertygad om att frakten inte kommer va avdragen på nästa när jag får den.
jag blir galen på sånt här!
som tur är har jag ju kvar alla mejl så jag tänker tusan inte ge mej! jag har kontaktat dom i tid och jag ska ha tillbaks pengarna för returfrakten. så är det bara!

i fortsättningen ska jag handla i affär. (det där tror jag inte ens på själv men det känns bra att skriva)


onsdag

bara en dag kvar till det är helg, pelle är ledig på fredag eftersom han har haft jour den här veckan så våran helg börjar lite tidigare =)
har varit på skranta färg idag och beställt tapeter till väggen på övervåningen så på fredag ska pelle tapetsera och sen är det klart! kan han sitta där i sin nya lilla hörna och spela tv-spel :P
jag kommer tydligen inte vara välkommen där, han ska sätta upp en skylt där det står fruntimmer förbjudet. jag får väl sitta här nere själv sen när pelle, hannes och bebisen spelar tv-spel och käkar popcorn =)



hannes är galen i sin lära-gå-vagn, det gäller att se upp när han kommer springandes för att ser sej inte direkt för. han förstår inte heller att när det tar stopp så är det stopp. han blir jättearg och försöker mosa sej fram vilket inte brukar gå spec bra eftersom väggar och dörrar inte flyttar på sej hur arg han än blir.
idag sprang han rakt in i sin leksakslåda, det tog såklart tvärstopp men han tryckte på ändå vilket slutade med att vagnen tippade framåt och hannes hamnade i leksakslådan.
vet att man inte får skratta när barn slår sej men det såg faktiskt väldigt roligt ut så jag kunde verkligen inte hålla mej :P stackars hannes, vilken hemsk mamma han har ;)





vill ni slippa ett psykiskt sammanbrott så köp inte denna skitspagetti! fick koka om två gånger och ändå blev det inte bra, skitdålig är va den är! usch.

65 dagar

va nyss inne på familjeliv och fick se att det bara är 65 dagar kvar till BF. 65 dagar?!
det är ju helt sjukt. tror ärligt talat inte att jag har fattat det här än.. om ungefär två månader kommer vi ha en liten bebis här hemma, det känns overkligt.
känner mej väldigt oförberedd men det beror nog på att det inte alls är lika mycke att fixa den här gången. innan vi fick hannes va det ju så mycke som skulle köpas, satt vid datorn hela kvällarna och kolla på bebiskläder, vagn, bilbarnstol.. läste massa info om vad man behövde ha hemma, vad som skulle finnas i bb-väskan bla bla bla =)
den här gången är det ju inte så mycke som behöver fixas, det enda vi ska köpa är en babysitter eftersom pelle råkade snubbla och trampa sönder den vi hade till hannes ;)
vagn har vi ju redan beställt så den ska vi hämta i november.

kollade igenom alla kläder som hannes har växt ur för några dagar sedan.. jösses säger jag bara, kan tro att vi har samlat på oss bebiskläder under flera års tid =)
har hur mycke kläder som helst i storlek 62, beror nog på att alla som gav hannes kläder när han föddes tänkte att det va lika bra att köpa lite för stort eftersom han skulle få så mycke i minsta storleken. problemet var bara att alla tänkte så så vi fick inte ett enda plagg i 56 utan allt i 62 =)


min lilla bulle, snart är han storebror ;)


tisdag

imorse drack hannes en hel flaska välling =) äntligen!
idag har vi lagat köttfärsbiffar, bakat en sockerkaka och hälsat på mamma och robban en stund. orkar inte bara sitta här hemma längre.. ska väl inte ge oss ut på några större äventyr innan han är helt frisk men en liten tur i bilen kan ju inte skada.
tror hannes tyckte det va skönt att komma hemifrån en stund, han höll på att riva mamma och robbans lägenhet :P såg ut som en bomb hade slagit ner när vi skulle åka hem.

imorrn blir det väl att ta det lugnt som vanligt, skulle behöva handla lite så en sväng till kronhallen blir det nog. om hanner är lika pigg som han har varit idag =)

måndag

idag har jag och hannes varit på barnmottagningen, fick en tid för provtagning eftersom lilla plutten aldrig blir frisk. sköterskan tog ett prov i hans lilla näsa.. det såg inte alls trevligt ut. va en stor motordriven nässug med en lång slang som hon körde upp i näsan på honom. behöver jag säga att han blev arg? stackars liten!
nu ska vi bara vänta på provsvaren som skulle ta ett par dagar. trodde vi skulle få svar på en gång =/
fick även recept på nåt som ska vidga luftrören lite så att han får lättare att andas på nätterna, hoppas det funkar.

annars har han varit lite piggare idag.. han har lekt mer och ätit bättre, blev överlycklig när han åt en hel banan till mellanmål =)
välling vägrar han fortfarande dricka, försökte med fruktsoppa oxå men det ville han inte heller ha innan han somna. får prova i natt igen om han vaknar och är hungrig.







söndag

hannes har varit lite piggare idag men han har tyvärr fått feber igen, så imorrn ska jag ringa BVC.
har sett att det är tänder på g så det kan ju va därför han har feber och är gnällig, svårt att veta va det beror på.. kanske bara är otur att tänderna kommer just nu när han är förkyld.
välling har han inte druckit på två dygn, är väl inte spec gott när man är tjock i halsen. fruktsoppa däremot går bra så innan han somna förut drack han en hel flaska med varm fruktsoppa =)

imorrn fyller morfar år så idag har jag varit på kalas. pelle och hannes fick hålla sej hemma, blir ändå bara jobbigt för hannes när han inte mår bra.
blev bjudna på god mat och fika så magen va mätt och belåten när jag kom hem =)




lördag

har nyss varit uppe och nattat lilla plutten igen.. tredje gången han vaknar och är ledsen =/ blir han inte frisk snart vet jag inte vart jag tar vägen. tycker så synd om honom!
han är jätteförkyld och tjock i halsen så idag har han nästan inte ätit nånting. vet ju själv hur osugen man är på mat när man är sjuk men det är så jobbigt att han inte äter.
han har ingen feber men är han inte bättre imorrn får vi nog ringa vårdcentralen iaf, han kan ju inte va ledsen och sjuk hur länge som helst.

har varit ute på lite äventyr med mamma och syrran idag. va först till loppisen vid strå men där hitta vi ingenting.. va sjukt mycke folk! sen åkte vi till österledskyrkan där det va barnloppis, där köpte jag en overall, ett par jeans och en brandbil till hannes.. 90kr för allt =) fanns säkert mer jag skulle kunna köpa men det va så trångt och mycke folk så det va omöjligt att kolla på allt. fick nästan lite panik där inne.
mamma gick ut efter några minuter.. hon gillar inte ställen där det är massa folk som trängs, hon gillar inte loppisar med andra ord :P
innan vi åkte hem gick vi en sväng på marknaden, köpte ett par vantar till hannes och två par till mej. annars va det inte mycke att ha.. samma skräp som vanligt =)

 

fredag

hannes mår bättre idag så det blev kinabuffé till lunch, mums va gott det va!
är nog första gången sen vi fick hannes som jag och pelle gör nåt själva.. eller vi har ju iof varit på UL oxå men det räknas inte riktigt :P

hade tänkt att vi skulle gå på marknad imorrn men jag tror att hannes ska få hålla sej inne en dag till. han är väldigt snorig så även om han inte har feber känns det onödigt att gå ut i kylan. vill absolut inte att han ska bli sjuk igen! får se om jag åker till österledskyrkan en sväng på förmiddan, ska tydligen vara barnloppis där så det kan va kul att åka dit och trängas lite med alla galna mammor ;)




visst är bullen söt i sin nya bullpyjamas? ;)


RSS 2.0