torsdag

idag har vi varit på 39:an och hämtat nycklarna så nu är snart allt klart inför dopet på lördag.
pelle tog sej äntligen i kragen och åkte ner till stan efter jobbet för att köpa ett par jeans och en slips. han ska ha en svart skjorta så jag sa att han skulle ta en slips i grått eller likande.. gärna med svart eller vitt i. vad kommer han hem med? en helsvart slips. bra per! svart slips till svart skjorta, det blir ju skitsnyggt! ibland undrar jag verkligen vad dom rör sej där uppe ;)
han fick även ett litet uppdrag när han ändå skulle ner på stan.. bad honom köpa med ögonskugga och ett läppglans från H&M. han ringde när han stod vid hyllan så jag förklarade precis vilket märke det skulle va, vad det kosta, vilken färg och vad färgen heter. han redovisade noga precis va det stod och allt stämde! måste erkänna att jag va förvånad! tills han kom hem och det visade sej att det va fel färg på ögonskuggan :P haha!
men men, va inte riktigt samma nyans som jag ville ha men det får gå bra ändå. han försökte ju iaf ;)
imorrn ska han ner på stan igen för att byta slipsen och köpa en skjorta istället för det visade sej att den han skulle ha är för stor. ska bli spännande att se vad han kommer hem med.. ett par badbyxor kanske? ;)







onsdag

hannes vaknade kl fem imorse och ville absolut inte somna om.. trodde jag skulle dö av trötthet! gjorde iordning en flaska välling och sen gick han och pelle in och la sej i hans rum.
jag somnade om och vaknade kl sju av att linus va vaken. pelle va precis påväg att åka till jobbet och hannes låg fortfarande och sov så jag hann mata linus och äta frukost själv i lugn och ro =)
vid kvart över åtta hörde jag att det lät på övervåningen, va hannes som stod och lekte med dosorna till pelles tv-spel :P
vi tog bort ena långsidan på spjälsängen för några veckor sedan och satte dit en liten bräda så nu kan man ta sej i och ur sängen själv. han är ju alldeles för stor för att ligga i spjälsäng nu! =)

på förmiddan åkte vi till maxi för att handla lite mat och grejer vi behöver till dopet. det gick sådär, linus va absolut inte på shoppinghumör =)
resten av dagen har vi bara varit hemma och grejat lite.. tvättat, lekt och kollat på barnprogram =)
känns som SVTB är det enda kanalen vi tittar på nu för tiden.. både jag och pelle går runt och sjunger sånger från alla möjliga barnprogram :P pelles favorit är dinosaurietåget, den sjunger han jämt ;)


tisdag

har varit lite dåligt med uppdatering den senaste tiden och det beror helt enkelt på att jag inte har haft så mycke att skriva om. hannes och linus har ju varit sjuka så vi har bara varit här hemma och väntat på att dom ska bli friska. gårdagen var ärligt talat hemsk. trodde verkligen att jag skulle bli tokig tillslut. hannes va gnällig precis hela dagen och det är inte alls roligt när man har en till liten att ta hand om.
men men, det är bara att stå ut.. =)
när hannes hade somnat igår åkte jag och syrran till maxi och handlade och sen va vi iväg och solade innan vi åkte hem. va tvungen att komma ut från det är huset :P

idag har mamma varit här så jag har hunnit med lite här hemma iaf. har inte blivit spec mycke gjort dom senaste dagarna. blir på ännu sämre humör när jag inte hinner tvätta och städa som jag brukar.. och vem får ut för det? pelle såklart! han har fått ganska mycke skäll dom senaste dagarna. stackarn! ;)

imorrn ska vi iaf försöka komma ut lite om ingen av pluttarna är sämre. ska åka till maxi och handla servetter och lite annat som behövs till dopet.





mina älskade bullar <3

lördag

då va det dags för lite sjukstuga på skyttelvägen 9 igen.
hannes vakna vid elva igår och kunde inte somna om så han fick sova i våran säng. kl ett vakna han igen och var jättepigg. försökte lägga honom flera gånger men han blev bara arg. efter en stund gick jag ner och hämtade en flaska välling med det dög inte heller.
det slutade med att han satt på golvet i vardagsrummet och lekte med sina bilar =)
eftersom han va så varm fick han en alvedon och sen fick han sitta i mitt knä en stund och då blev han trött igen. trodde han skulle sova resten av natten men sån tur hade vi inte, efter nån timme vakna han igen så då va det pelles tur att gå upp med honom en stund.
linus vakna oxå två gånger under natten och va ledsen så det sluta med att vi sov i samma säng alla fyra =)

fick iaf lite sovmorgon för ovanlighetens skull, linus och jag gick upp tjugo över sju och pelle gick upp vid åtta. hannes slog på stort och sov till halv tio. han fick en flaska välling i soffan direkt när han vakna och sen gick han och ställde sej vid grinden till övervåningen med sin snutte. pelle gick med honom upp och det tog inte lång tid innan han somna och sov 1½ timme till. så trött va han allt =)

va nere på stan en sväng förut för att byta lite kläder på lindex och köpa alvedon och näsdroppar på apoteket. skönt att komma hemifrån en stund =) hade tänkt att jag skulle sola innan jag åkte hem men mitt jäkla visa kort funka inte så jag fick strunta i det =/
efter lunch hjälpte jag farfar att ta kort på lite grejer som han ska sälja på blocket.
resten av dagen har vi bara legat i soffan och kollat på tv.. skönt med tråkigt! 
men men, dom blir nog friska snart så vi kan gå ut igen =)


fredag

det här har varit en tuff dag. hannes har varit lite gnällig eftersom han är förkyld och linus har inte sovit lika mycke som han brukar göra, så det har varit full rulle från morgon till kväll!
men men, alla dagar kan väl inte flyta på så bra som dom brukar göra. får hoppas att hannes blir bättre snart så att vi kan hitta på nåt i helgen, blir galen av att bara gå här hemma och luffsa.





torsdag

blev ingen besök på öppna förskolan idag. hannes är förkyld och har feber så vi fick hålla oss hemma hela dagen.
han vakna vid halv elva igår kväll så han fick sova i våran säng. han väckte oss vid ett och då va han jättevarm men han verkade inte må spec dåligt.. han låg mellan oss och sa "mamma hej" =)
efter en stund kröp han ner från sängen och ställde sej vid grinden ner till trappen med sin snuttefilt, då tyckte han tydligen att det va dags att stiga upp :P
gav honom en alvedon och en flaska välling så tillslut somna han om och sov till halv sex.

vet inte om febern kan bero på sprutan han fick förra veckan för han verkar som sagt inte må spec dåligt förutom att han är lite förkyld.
han äter och leker precis som vanligt och det brukar han inte göra när han är sjuk. får hoppas att det gör över snart iaf.
vet inte riktigt vad jag har gjort här hemma hela dagen.. tvättat, lagat mat och tagit hand om barnen är nog det enda jag har hunnit med =)


min lilla klump! han är så söt så jag dör :P

är inte lika lätt att ta bilder på hannes längre, han springer bara iväg så fort jag tar fram kameran. kanske har börjar tröttna på att jag ska ta kort på honom hela tiden =)


tisdag

har egentligen inte så mycke att skriva.. livet rullar på som vanligt =)
det är fullt upp här hemma så dagarna går så himla fort! igår va vi som vanligt på öppna förskolan på förmiddan och på eftermiddan va vi bara hemma och tog det lugnt.
idag fick vi besök av morfar på förmiddan och på eftermiddan kom anna hit och hälsade på, så mycke mer har vi inte hunnit med..

imorrn ska vi handla med mamma, som vi brukar göra varje vecka =)
jag tror jag har blivit en riktig rutinmänniska, men det kanske man måste va för att få det att fungera när man är själv med två små barn hela dagarna.
jag vill inte att mina barn ska bli stora så att jag måste börja jobba och dom måste börja på dagis! jag trivs med det här livet. får se till att pelle får ett jobb med superlön så jag kan bli hemmafru.


lördag

vid halv tio idag åkte vi till degerfors för att hälsa på familjen Johansson/Nyhlén.
va längesen hannes och nellie träffades så dom tyckte nog att det va roligt att få leka lite. märks att dom leker på ett annat sätt nu än dom gjorde förut, pluttarna börjar bli stora =)

när vi kom hem va det dags för lunch och sen hade vi tänkt att hannes skulle sova middag som vanligt men det hade tydligen inte han tänkt. han somna i bilen påväg hem från degerfors så han hade inte alls lust att sova igen.. när linus fått mat gav vi oss ut på en promenad och det tog inte spec lång tid innan både hannes och linus somnade i sina vagnar =)
gick en ganska lång promenad nere vid sjön och det va faktiskt riktigt skönt ute.

nu ska jag fortsätta kolla på körslaget, naturligtvis håller jag på Team Casper!
för er som inte vet det så ja, jag gillar arvingarna.
så nu håller vi våra tummar.. eller va säger du mickan? ;)

fredag

va glad jag blev när jag kolla ut genom fönstret imorse.. fy fasen va jag hatar snö!
pelle är ledig idag så vi har varit nere på stan och shoppat lite. ett par skitsnygga skor till hannes och lite kläder till dopet. den vita bodyn som hannes hade under dopklänningen passar inte till min lilla knubbisbebis ;)
innan vi åkte hem blev det en fika på Bagarns Brödbod. är perfekt att gå dit när man har barnvagn.. mycke plats runt borden så man slipper trängas. det gillar vi!


hannes snygga vårskor!


hannes är glad efter en shoppingtur på stan :P


torsdag

skönt att det äntligen börjar bli vår! idag gick vi en promenad redan halv åtta, va längesen vi gick så tidigt.
när vi kom hem åt vi frukost och lekte lite innan det va dags för mej och hannes att åka till BVC. pelle kom hem från jobbet och tog hand om linus.
besöket hos farbror doktorn gick inte spec bra.. hannes blev livrädd och skrek nästan hela tiden. stackars liten! kändes hemskt att hålla fast honom när doktorn lyssnade på hjärtat och gav honom en spruta.
han klängde sej fast runt min hals och skrek i ren panik. usch, det va inte alls roligt! men det måste ju göras tyvärr.. tur att det går över fort!
nu är det iaf långt kvar tills han ska dit igen.. får hoppas att linus inte blir lika rädd när det är dags för hans 18-månaders kontroll.

tisdag

idag började vi dagen med en promenad efter frukosten. tyckte det såg så kallt ut så jag klädde på både mej och pluttarna lite extra kläder, vilket jag inte skulle ha gjort. höll på att dö av värmeslag efter en stund. hannes eller linus klaga som tur va inte så det kanske inte blev så varmt för dom. tycker det är jättesvårt att veta hur mycke kläder dom behöver nu, vill ju inte att dom ska frysa men heller inte bli för varma.

när vi kom hem från promenaden stod mamma på trappen och väntade, hon hade varit och kollat på sin nya lägenhet.
när hannes sovit middag åkte vi till kvinnohuset med massa kläder. har rensat i hannes och linus lådor och det blev en hel del. har ingen lust att ställa mej på nån loppis och få några kronor för kläderna, ger dom hellre till nån som behöver. 
hade med några gossedjur och lite kläder som blev över när vi rensa huset hos pappa oxå.

på eftermiddan kom pelles mamma förbi med fisksoppa så nu har vi morgondagens kvällsmat klar. perfekt! gör aldrig soppa själv så det ska bli riktigt gott =)
när vi åt kvällsmat idag fick linus sitta med vid bordet och smaka lite potatis. han förstod nog inte riktigt att han skulle göra när han fick skeden i munnen, han hade potatisen i munnen en stund och sen spotta han ut den igen. nu lät det som han hade en hel potatis i munnen, det hade han inte =) mosa en liten bit och blanda med smör. vill ju inte att nån ska tro att jag är galen och ger honom en hel potatis.. :P



hannes ville såklart hjälpa till och mata lillebror men han va tydligen inte sugen på falukorv =)


 

måndag

idag har vi varit på öppna förskolan, precis som vanligt =) fick med oss mamma idag oxå, vilket va tur för det va massa folk och linus hade ingen lust att sova i vagnen.
hannes va på bra humör så han hade fullt upp med att leka med alla kompisar. idag va både wille och arvid där, blir lite extra roligt när det är pojkar i hans ålder där som han kan leka med =)

har gjort två fynd idag. köpte ett fodrat Didriksons regnställ till hannes på öppna förskolan för 75kr, det ni! finns en garderob där man får hänga in saker man vill sälja. brukar inte kolla där eftersom jag aldrig tänker på att den finns men idag lyckade jag se när en mamma hängde in regnstället så jag köpte det på en gång. perfekt!
har oxå köpt en fleeceoverall till linus på tradera, den kosta 67kr med frakt. helt sjukt!
skulle väl kunna säga att jag är ganska nöjd med dagens shooping :P

är ju den 14:e mars idag vilket betyder att min lilla hannes blir 1½ år. jösses va tiden går! 
men han kommer alltid vara mammas lilla bebis <3







hannes firade genom att äta lasagne med hela ansiktet.
han kan faktiskt äta fint med gaffel, om han vill =)



 
världens snällast bebis, han är verkligen glad jämt! lillplutten <3

söndag

idag gick vi upp tidigt som vanligt, lite innan sex vaknade pluttarna =)
men det gör faktiskt inget att vi måste gå upp så tidigt, dom är så duktiga som sover hela nätterna så jag känner mej utvilad ändå.
när klockan va åtta hade vi gjort oss iordning, ätit frukost, tvättat och sorterat två tvättkorgar med tvätt. skönt att starat dagen med lite jobb :P
lite efter nio åkte vi ner till stan och gick tipspromenad. lite tråkigt väder men det gjorde inte så mycke.. är skönt att gå och det blir ju extra roligt när man svarar på frågor längst vägen.

när hannes sovit middag åkte vi till team sportia för pelle skulle kolla på skor. jag och hannes hann knappt in i affären innan han stod vid kassan och skulle betala. behöver väl knappast tala om att pelle inte gillar att shoppa =)
resten av dagen har vi bara varit hemma.. kollat på barnprogram, lagat mat och städat lite.
efter kvällsmaten va det dags för både hannes och linus att bada. frågar vi hannes om han vill bada springer han och ställer sej vid trappen till övervåningen och då gäller det att vara snabb att öppna grinden så han kan klättra upp för trappen, annars blir han jättearg. ja, han älskar att bada :P





igår va jag dum och satte en tvättkorg på huvudet för att skoja med hannes och då skulle han såklart göra likadant =) försökte jag ta av honom den blev han jättearg och började skrika så han gick runt sådär en bra stund :P
idag fick han för sej att han skulle låna min mössa och mina skor.. min lilla pajas <3











lördag

igår va jag som sagt hos syrran och fixa håret. hade tänkt att hon skulle få klippa av en bit på längden och färga utväxten eftersom jag ville ha kvar ungefär samma färg som jag hade.. det blev inte riktigt så. när jag satt där så ångra jag mej så hon tog nästan ingenting på längden, klippte upp lite och färga mörkbrunt =)
vet inte varför jag alltid ska krångla till allt när det gäller mitt hår.. jag trivs bäst när det är långt, lite uppklippt och mörkt. precis som det är nu =)
pelle såg faktiskt skillnad den här gången.. det brukar han inte göra.

på kvällen kom syrran hit och hälsade på så vi käkade lite mat och kollade på lets dance.
hon skickade sms en stund innan hon kom och skrev att hon hade något roligt att berätta. när jag hade gått från salongen hade hennes chef frågat hur gammal jag va.. hon trodde nämligen att jag va sofias lillasyster! hon hade väl inte fått ihop det riktigt eftersom jag tydligen inte kunde va hennes syster med två barn, jag såg ju ut att vara yngre än sofia.
men tanke på att syrran är snart 19 så ser väl jag ut som 17 eller nåt då? hahahah! jaja, vore ju värre om hon hade sagt att jag såg gammal ut :P

idag har vi städat och slängt en massa skräp här hemma. skönt!
lite senare på eftermiddan gick vi en promenad och innan hannes skulle sova kolla vi på hans favoritprogram den flygande mattan ;)

ensam

sitter här alldeles ensam och vet inte riktigt vad jag ska hitta på.. pelle spelar tv-spel, hannes sover i sin säng och linus sover i soffan.
har gjort allt jag brukar göra på datorn, kollat facebook, läst lite bloggar, kikat runt på tradera och raderat en massa skräppost på mejlen. är det förresten nån som vet varför man får massa konstiga mejl från sina kontakter? vet inte hur många jag raderar varje dag! störande är vad det är.

imorrn ska jag till syrran och bli fin i håret. hon har praktik på salongen på lasarettet så jag ska dit och klippa och färga mitt hemska hår.
har ni inget bättre för er kan ni ju alltid ringa och boka en tid, tror det kostar 175:- för elevklippning. hon är faktiskt riktigt duktig och prata kan hon oxå ;) hör väl till när man är frisör!

på tal om klippning så ska jag klippa basse klor innan lyxfällan börjar!


torsdag

va ingen rolig dag på öppna förskolan idag.. hannes va inte alls på humör, han verkade trött och blev ledsen flera gånger så tillslut gick vi hem.
när vi kom hem fick han en flaska välling och sen somnade han i sin säng. brukar väcka honom efter 1½ timme annars men idag får han nog sova tills han vaknar eftersom han inte verkar må spec bra. hoppas inte att han håller på att bli sjuk =/

linus ligger just nu i babygymmet och leker, han tittar på figurerna och skrattar =) får passa på att ha honom där när hannes sover. vågar inte lämna honom på golvet när hannes är med eftersom han ibland får för sej att han ska kasta saker på sin stackars lillebror.
nu ska jag mysa lite med lillbullen innan storbullen vaknar ;)


onsdag

idag stod storhandling på schemat och som vanligt tog jag med mej mamma för att det skulle gå lite smidigare =)
så mycke annat har vi faktiskt inte gjort idag.. hade tänkt att vi skulle gå en promenad efter lunch som vi brukar göra men vädret va så tråkigt så vi stanna inne ist.
vill inte ha mer snö nu! det ska ju blir vår. ska bli så skönt när man kan gå ut utan att behöva dra på sej och barnen en massa kläder.
torsdag imorrn så det blir nog en tur till öppna förskolan, precis so vanligt :P




linus fick testa sin stol idag, men bara nån minut. ser ut som han gillar den :P

tisdag

idag har jag varit på bvc med linus. har inte sett fram emot den här dagen eftersom det va dags för hans första vaccination, stackars lilla plutten! tycker det är jättejobbigt att se honom bli så ledsen.
vet att det går över fort som alla säger men ändå! vill ju inte att han ska va ledsen.
som vanligt hade han gått upp mycke i vikt så nu väger han 6935g och är 61,5cm. när hannes va tre månader vägde han 5310g och var 59,5cm.
inte konstigt att kläderna hannes hade när han va tre månader inte passar åt linus ;) min älskade lilla klump!

när hannes sovit middag gick vi en promenad till maxi för att handla lite till kvällsmaten.
va väl inge jätteroligt väder att promenera i men det va skönt ändå.. tur att syskonvagnen är så pass smidig för det va mycke slask på vissa ställen. är verkligen supernöjd med den vagnen!

nu ska jag duscha och sen är det dags för halv åtta hos mej.

måndag

igår gick vi årets första tipspromenad =) har tydligen varit två promenader tidigare som vi har missat men nu ska vi allt försöka komma iväg varje söndag.
tycker faktiskt att det är riktigt roligt, även om jag inte kan svaret på spec många frågor. tror det va två igår som jag va hyffsat säker på, dom andra hade jag ingen koll på alls :P men men, det är roligt iaf.

nu har jag precis ätit lite lunch, lika bra att passa på när både hannes och linus sover.
eftersom det är måndag idag har vi som vanligt varit på öppna förskolan. linus somna när vi gick hemifrån vid kvart över åtta och sover fortfarande, så jag och hannes fick leka själva idag oxå.





 


fredag & lördag

igår va vi på lek och buslandet i örebro. kom på för några dagar sedan att det skulle va roligt att åka dit och eftersom pelle va jourledig igår så passa vi på.
vi kom dit kl 10 direkt när det öppna så det va inte så mycke folk först. hannes sprang in och blev helt galen när han såg alla bollar och allt annat skojigt som fanns där inne =)
han va verkligen helt vild så det va inte lätt att hinna med när han härjade omkring.. linus sov gott i sin vagn så vi fick turas om med att jaga hannes och gå runt med vagnen.
lekte fram till halv tolv då det va dags för lunch, hannes fick pommes frites och chickenbits och jag och pelle tog en varsin sallad.
när vi ätit klart vakna linus så jag mata honom och sen lekte vi en stund till innan det va dags att åka hem. hannes somnade efter bara några minuter och både jag och pelle kunde nog ha gjort det samma =) va verkligen helt slut efter att ha sprungit runt där inne! men kul va det så dit ska vi absolut åka fler gånger!






















idag gick vi en promenad på förmiddag, gick upp till antik och loppishallen för att kolla lite. sjukt mycke folk där så vi gick bara in och kollade lite snabbt. tror jag får åka dit själv utan barnvagn nån gång =)
när vi kom hem sov hannes i vagnen så jag tog med basse och gick en sväng till så att hannes skulle få sova färdigt. 
efter lunch åkte vi till maxi för att handla lite och resten av dagen har vi bara varit hemma och fixat lite.. tvättat, bytt sängkläder, städat och lagat mat.
 

torsdag

som jag skrev igår blev det ett besök på öppna förskolan idag. gjorde oss iordning och gick hemifrån vid åtta, gick en liten omväg för att linus skulle somna ordentligt i vagnen.
skulle väl kunna säga att min plan funkade, han sov till över 11 så jag hann både mata och lägga hannes i lugn och ro när vi kom hem. dom är så duktiga mina små pojkar! <3
va riktigt skönt att få vara "själv" med hannes en stund på öppna förskolan, fick vi leka ordentligt =)

när linus vakna fick han mat och sen hade vi mysstund i soffan tills hannes vakna =)
hade tänkt att jag skulle städa på eftermiddan men jag hade ingen lust så när hannes ätit mellanmål klädde vi på oss och gick en promenad till maxi och köpte yoghurt ist =)
när vi kom hem sov linus så gott i vagnen så vi stanna kvar ute och kastade snöbollar till basse, hon va ganska trött efter promenaden med hon fick ny energi efter en stund =)
vi va kvar ute tills lite efter fyra när pelle kom hem, då gick vi in och fixa lite kvällsmat och sen har vi bara suttit framför tvn och tagit det lugnt.

imorrn är pelle ledig eftersom han har haft jour så vi ska ut på lite äventyr hela familjen =)


onsdag

idag har vi varit på maxi och storhandlat med mamma så nu är det fullt i kylen, frysen och skafferiet igen.
får alltid lite ångest när jag storhandlar eftersom det blir så dyrt.. händer ibland att jag hoppar över vissa saker för att jag nästan får panik när jag ser summan i scannern :P är ju iof ganska korkat eftersom vi då måste köpa sakerna jag hoppas över nästa gång vi handlar =)
behövde iaf inte köpa ersättning till linus idag, fick sex påsar av ellens föräldrar när vi va på öppna förskolan i måndags. dom har gått över till NAN 2 så jag fick det dom hade kvar av NAN 1, väldigt snällt!
är snart dags att byta till linus oxå, lilla putten börjar bli stor! om en månad får han börja med gröt och smakportioner =) ska bli kul att se vad han tycker om det!

efter lunch kom caroline och lilla novalie hit och hälsade på. nellie är sjuk så hon fick tyvärr stanna hemma =/
gud va liten novalie är! jag har redan glömt att linus nyss va sådär liten, är helt sjukt hur fort man glömmer!
va kul att träffa lilla bebisen iaf och jättesöt är hon! =)
ska försöka ses snart igen så att hannes och nellie får leka. va jättelängesen som träffades..

imorrn blir det ett besök på öppna förskolan som vanligt när det är torsdag. håller tummarna för att linus är snäll och sover i vagnen under tiden vi är där så att jag hinner leka lite med hannes =)













tisdag

har egentligen inget spännande att berätta för vi har inte gjort nåt spec idag.. förutom att kollat på barnprogram, lekt, sorterat tvätt, lagat mat och gått en promenad med mamma =)

i natt sov förresten både hannes och linus i sina egna sängar hela natten. duktiga pojkar!


min lilla hannes börjar bli så stor, snart 1½ år!


min lilla knubbis blir hela 3 månader idag! <3

RSS 2.0