lördag

kan inte direkt påstå att det här har varit en av mina bästa dagar, humöret är inte alls på topp.
är trött men jag är så irriterad att jag inte kan sova..
egentligen så vet jag inte ens varför jag skriver här. har sån lust att skriva precis vad jag tycker och tänker om vissa människor just nu men något säger mej att det inte är nån bra idé.
tro mej, jag vill verkligen.. men jag vet att jag kommer ångra mej sen för nu är jag så fruktansvärt irriterad att jag stör mej på saker som folk har sagt/gjort för flera månder sen..

nu ska jag fortsätta sitta här i mörkret och sura för mej själv. kommer absolut inte va på bättre humör imorrn, det är en sak som är säker.

fredag

ungefär lika roligt väder som igår.. lite bättre kanske.
efter frukosten åkte jag och hannes till kronhallen och handla. ja, jag vet att jag typ bor där.. känns som jag är på kronhallen (eller maxi heter det väl) varje dag, borde man inte få rabatt när man är där så ofta?
när vi kom hem va hannes så trött att han somna så jag passa på att städa lite. efter lunch åkte vi hem till farmor och farfar, min snälla faster hade lämnat fyra paket blöjor till oss. hon köper billigt genom jobbet så nu har vi blöjor till lilleplutt när han kommer eftersom dom va för små för hannes.

nu har vi precis ätit mat, blev ris, chicken bits och currysås.. lite senare ska vi mosa i oss ostbågar =)
såg nyss att det inte är postkod kampen ikväll, sitter ju och väntar på det! som vanligt är den nån jäkla sport som ska förstöra. finns väl spec kanaler för sånt, behöver väl inte visas på 4:an.




regn

tror det har regnat exakt hela dan idag! helt sjukt..
tycker verkligen det är synd med tanke på Putte i parken, jag skulle inte vilja ligga i ett tält i det här vädret. att dom ska ha sån otur, regn varje år.
snart kommer det väl massa insändare i tidningarna från sura tanter som klagar på den höga ljudnivån. kan förstå att det inte är kul att bo precis bredvid parken under festivalen men det går ju faktiskt att åka bort.
även om jag inte går dit själv så är det kul att det för en gångs skull händer nåt i den här stan =)

hannes blev på mycke bättre humör efter sin lilla sovstund förut.. han sov ganska dåligt natten till igår så han kanske bara va extra trött och behövde lite mer sömn.
vi åkte som planerat till kronhallen efter lunch och när vi kom hem slängde jag ihop en kladdkaka =) annars har vi inte gjort mycke idag.. lekt och suttit i soffan och läst bok =)

va ute på en promenad med basse efter maten och nu har vi precis mosat i oss kladdkaka. pelle sitter och spelat tv-spel så jag ska plocka ur diskmaskinen och sen ta en dusch. kanske skulle gå ut och duscha..


torsdag

vet inte riktigt va det är med min lilla bulle idag. han vakna halv sju, sen somna han igen kvart över åtta och sov till halv tio.. nu sover han igen.
han är väldigt mammig och vill sitta i mitt knä hela tiden, hoppas han inte håller på att bli sjuk =/
försökte dammsuga förut men då blev han jätteledsen och det brukar han inte bli.. brukar tycka det är kul att krypa efter dammsugaren.
hade tänkt att vi skulle åka till kronhallen sen, blev så sugen på vitabönor så ikväll blir det stekt potatis, vitabönor och kycklingkorv (fläsk till pelle) men vi får väl se hur det blir. om hannes verkar dålig stannar vi inne ist.


onsdag

idag kom mamma hit vid nio.. behövde ringa några samtal eftersom vi har fått en faktura från inkasso. karlskoga kommun tyckte tydligen att vi skulle betala en avgift för att få sälja tobak 2010. det tyckte inte vi.
nu va det ju inte så smidigt att det räckte med ett samtal, dom på kommunen är tydligen lite tröga. gubben mamma tillslut fick prata med tyckte att vi skulle ha kontaktat dom när vi sålde affären.. varför då? ska man behöva ansöka om tillstånd för att sälja en affär man själv äger? jäkla nöt!
jaja, betala behövde vi inte göra iaf. gubben fatta väl själv att han va ute och cykla..

försökte ringa försäkringkassan oxå.. du har plats 436 i kön, den beräknade väntetiden är ca 30 min. tror jag ringer en annan dag =)
har inte bara suttit i telefon idag.. har klippt gräs och varit på stan med mamma och syrran oxå.

nu ska jag snart kolla på livet på BB, köpte godis på willys som jag tänkte äta under tiden men det är redan slut. skräll! skulle ha köpt en större påse ;)




tisdag

det här har faktiskt varit en riktigt bra dag, har hunnit med en hel del. vi har gått två promenader, städat toaletten, städat i köket och vardagsrummet, dammsugit, hängt tvätt, sorterad tvätt, bytt sängkläder och lekt en massa. 
hannes har varit på riktigt bra humör hela dan.. det brukar han ju iof va men idag har han varit extra glad och han har ätit duktigt oxå =) har varit lite si och så med maten den senaste tiden.. han har fått för sej att han inte vill bli matad, han vill bara äta själv vilket inte alltid passar sej.
så det har blivit mycke smörgås, korv, potatis, makaroner och annat som han kan sitta och plocka med själv. men både igår och idag har han ätit gröt och burkmat. men han måste få hålla i en egen sked och ha nåt att plocka med.. han vill inte bara bli matad =)


bullen i tvättkorgen =) basse håller koll i bakgrunden.


måndag

fick nyss en kommentar av min kära sambo, han har tydligen kommit fram till att mina dagar bara består av en massa roligheter. han jobbar och jag är hemma.. alltså har jag bara roligt hela dagarna när han jobbar och sliter. ok? vet inte riktigt om jag håller med om den saken.
nu ska vi se exakt va jag har gjort idag:

* hannes vakna 06.30 och fick välling, sen gick vi upp.
* åt frukost, som jag fick dela med min son eftersom han älskar smörgås
* kolla på unga mödrar och lekte med hannes
* plocka undan i köket, prata med mamma i telefon
* lekte med hannes
* gick runt med hannes tills han somna, satt sedan i soffan med honom i knät tills han vakna
* gav hannes frukost
* gjorde mej iordning
* böt bajsblöja och klädde på hannes
* handla på kronhallen
* plocka in varorna när vi kom hem
* vi åt lunch
* gjorde en fiskgratäng, skala potatis och plocka i diskmaskin när hannes sov middag
* när hannes vaknat åkte vi och hämta syrran
* lämna in en film
* köpte hundmat på djuraffären
* köpte ägg på konsum eftersom jag glömde det på kronhallen
* baka muffins med syrran
* gav hannes mellanmål
* böt bajsblöja
* lekte med hannes/prata med syrran/käka muffins
* skjutsa syrran till körskolan
* gjorde sallad
* åt kvällsmat med pelle och hannes
* plocka undan efter maten, plocka i diskmaskin
* lekte med hannes och satt framför datorn
* bada hannes
* mös i soffan med hannes
* ringde på en annons på blocket
* hämta barngrindar i bråten
* åt en muffins när jag kom hem, pelle la hannes
* gick en promenad med basse
* hängde tvätt
* duscha

och nu sitter jag här.. 
så har våran dag sett ut i stora drag. 
nu vill jag gärna ha lite kommentarer från er andra som är/har varit mamma/pappa lediga på heltid! tycker ni att våra dagar bara består av roligheter?
visst, vi gör mycke roligt på dagarna och jag trivs jättebra med att vara hemma. men det är ju inte så att varje dag är en semester som pelle verkar tro =)
förstår absolut att han har det tufft på jobbet vissa dagar men det är ju inte så att jag sitter hemma och rullar tummarna med en bebis som sköter sej själv.

är absolut inte sur på pelle och jag menar absolut inte att klaga så ni ska inte tycka synd om mej, skulle inte vilja byta med nån som jobbar =)
vill bara höra era åsikter som jag sen ska redovisa för min hårt arbetande sambo :P

nu ska jag plocka ur diskmaskinen, pelle spelar tv-spel! =)
kanske ska tillägga att han har varit duktig och satt upp grinden till trappen idag så nån nytta måste jag väl erkänna att jag har av honom ;)


söndag

så va även denna helg över.. tiden går fort!
filmen vi såg igår va faktiskt bra, läskig och lite konstig. men helt ok.
vakna i natt och kunde inte somna om när jag börja tänka på den där jäkla filmen! ja, jag är mörkrädd och ganska fjantig när det gäller läskiga filmer.. jag blir skiträdd på riktigt. därför är det väldigt sällan jag kollar på annat än tecknat ;)

idag har vi fixat lite med tvätten så nu är det tomt i tvättstugan. pelle tycker att jag är dålig på att sortera tvätt så nu har han ställt fram två tvättkorgar som jag ska lägga den rena tvätten i och sen bära upp den till övervåningen =) oftast lägger jag bara kläderna i en hög på byrån i tvättstugan men jag får väl försöka skärpa mej :P
nu sitter vi och väntar på att hannes ska vakna så vi kan åka hem till pelles mamma och äta fisksoppa.




lördag

lite dåligt uppdaterat här kanske.. har inte haft spec mycke att skriva.
idag gick jag och hannes upp lite efter sex, pelle fick lite sovmorron. tog med oss basse ut på en promenad som tyvärr inte blev så lång som jag hade tänkt.. fick se att det inte va nån luft i ena däcket på vagnen så jag försökte pumpa på ok men det gick ju såklart inte.

har varit på stan en sväng oxå, köpte inget spec. kolla lite på kläder men jag hitta ingenting, varken till hannes eller lillplutten ;) dom har verkligen skittråkiga kläder nu! bara massa konstiga färger och mönster med fåniga figurer. H&M är ju ett skämt när det gäller bebiskläder.

nu sitter vi och väntar på att tacopajen ska bli klar, mums! efter maten ska vi kolla på filmen Shutter Island. har en känsla av att jag kommer sitta med en kudde framför ansiktet största delen av filmen!




fredag

nu kan jag äntligen avslöja hemligheten för er som inte vet nåt..
min lilla hannes ska få en liten lillebror i december =) har varit på ul idag så nu vet vi att allt är ok. känns lite konstigt att min lilla bebis ska bli storebror men det kommer nog gå bra! =)

onsdag


idag gick vi en promenad ner till stan..


där handla vi lite kläder till bullen och mat på willys.

när vi kom hem va det dags för lunch, pelle jobba själv idag så han kom hem och gjorde oss sällskap. hannes fick lasagne men det passa inte herrn.. han har blivit hopplös med maten!

annars har han hunnit med en hel del idag den lilla busen =)




lekt med lära-gå-vagnen..




pillat på pappas ps3..




lekt med sina leksaker..




försökt smita upp för trappen.. (i helgen ska grinden upp!)


dansat vid spisen..




hällt ut kattmat till basse..


klättrat på mammas kläder..


tröttnat på att mamma bara ska ta kort..




ätit korv, hemmagjort mos och kokta morötter..


och som vanligt varit världens bästa bebis! vilket han är varje dag, även om han är mer vild än tam ibland <3


tisdag

tyvärr så vill jag inte avslöja min lilla hemlis riktigt än, blir förhoppningsvis på fredag ist =)
idag har jag städat lite här hemma och sen har vi varit ute på en promenad. känns som den här dagen har gått väldigt fort.. vet inte riktigt vad vi har gjort.
finns väl inte så mycke att skriva så det blir ett kort inlägg idag =)


måndag

hmm.. vad har vi gjort idag? pelle hade sovmorron eftersom han fick jobba i natt igen. den här gången va det coop i degerfors som behövde hjälp =)
när han hade åkt till jobbet vid tio gjorde jag och bullen oss iordning och gick sen en promenad till lidl. som vanligt har dom inte allt man ska ha så det blev en sväng förbi konsum oxå..
när vi kom hem va det dags för lunch sen somna hannes och jag passa på att baka en kladdkaka =)
på eftermiddan gjorde jag en sallad och sen passa vi på att plocka undan här hemma innan pelle kom hem.

nu börjar jag bli nervös, imorrn är det äntligen tisdag och gud va jag stör mej på mej själv för att jag skriver det. tycker det är ganska fånigt när folk skriver "hemlisar" på sin blogg.. varför ens skriva nåt när man ändå inte tänker berätta? fånigt är va det är. förhoppningsvis får ni reda på min lilla "hemlis" imorrn ;)




nervös? jo men visst!


söndag

blev tyvärr ensam hela kvällen igår.. när pelle va påväg hem ringde dom från lidl i linköping så det va bara för honom att slänga i sej maten och ge sej iväg igen.
tror han åkte vid åtta och va hemma kvart över två. inte jättekul att spendera lördagkvällen i en bil kanske.. men så är det ju tyvärr. sjukt bara att dom ska behöva åka så långt!

blev såklart sovmorron för pelle idag men jag och hannes gick upp halv sju och gav oss ut på en timmes promenad med basse. är så skönt att va ute så tidigt.. är inte en människa ute så basse fick gå lös idag oxå. gick genom skogen bakom häsängsskolan och där möter man nästan aldrig nån, absolut inte så tidigt.
när vi kom till vårdcentralen blev det koppel för lilla basse, gick runt stråningstorp och där vågar jag inte ha henne lös.

när pelle vakna vid kvart över tio gjorde vi oss iordning och åkte sen till bråten och hälsa på pelles farmor. när vi kom hem kom mamma hit och drack lite kaffe, sen blev det en promenad till lidl.
nu ligger vi i soffan som två döda sälar, är så trött så jag knappt orkar hålla mej vaken. blir nog sängen tidigt idag!


haha! bullen ;)

lördag

usch va trött jag är! hannes sov inte spec bra i natt.. han vakna och gnällde så han fick ligga i våran säng, halv två vakna jag igen av att det spela musik nånstans. vet inte om det va nån granne som inte fattar att folk sover vid den tiden eller vem tusan det va.. hannes vakna iaf oxå och det tog ett bra tag innan han somna om. han låg och snurra i sängen och smågnällde, inte så konstigt med tanke på musiken kanske. tillslut böt vi blöja och gav honom lite vatten, då somna han efter en liten stund.
sen vakna jag vid halv sex av att han hade fått tag på sin vattenflaska och hällde kallt vatten på min rygg, väldigt trevligt sätt att vakna på ;)
insåg ganska snart att det inte var nån idé att ligga kvar så vi gick upp och slog på tvn men pelle fick ligga kvar. vid sju tog vi med basse ut på en promenad och när vi kom hem vid kvart i åtta väckte vi pelle. han hade hyrt en kärra på OK som skulle hämtas kl åtta.
så idag har han kört lite skräp till tippen, så nu är soffan borta! kändes lite tråkigt att bara kasta den men det va ju fläckar i den så det är ju ändå ingen som vill ha den..

har inte gjort så mycke mer idag.. varit på kronhallen och Ö&B.
nu har hannes nyss somnat och pelle är i örebro och jobbar, inte spec kul men vad gör man? hoppas det inte tar allt för lång tid. när han kommer hem blir det pizza till kvällsmat =)





fredag

snart lördag.. en dag närmare tisdag ;)
idag har mamma varit här och hälsat på.. tanken va att hon skulle leka med hannes när jag klippte gräset men så blev det inte riktigt. fråga pelle igår om han hade fyllt på bensin i gräsklipparen och det hade han, enligt honom iaf. enligt gräsklipparen va den ganska tom så den ville inte ens starta..
sprang runt och leta efter en dunk bensin som tydligen skulle finnas i garaget, både jag och mamma leta men vi hitta ingen dunk så jag ställde in den förbannande gräsklipparen och lekte med hannes ist.
när pelle kom hem gick han direkt in i garaget och hitta dunken. kanske är dags att både jag och mamma skaffar glasögon? så jäkla typiskt, ska man behöva höra det där oxå =)

när hannes sovit middag gick vi en promenad till lidl och handla lite. när vi kom hem åkte mamma hem till sej och jag fyllde upp baljan så hannes fick bada i trädgården.
hade ingen lust att fylla poolen eftersom jag hade tömt den på förmiddan när jag skulle klippa gräset =)







hannes va så trött idag att han somna redan kl sex, han sov inte så bra i natt och han har varit lite gnällig hela dagen. vet inte om det beror på tänder eller nåt, inte likt honom att vara gnällig..
när han somnat laga vi mat.. gjorde nåt liknande det vi åt hos elisabeth, blev riktigt gott men det elisabeth gjorde va lite bättre =)





torsdag

idag har jag och hannes käkat lunch med anna på strandkanten. tog en skagenbaguette som faktiskt va riktigt god! att jag sen fick betala 10kr för ett glas vatten gjorde mej lite sur.. tycker inte att det är riktigt rätt. är man där och äter kan dom väl iaf bjuda på vatten, dåligt är va det är!
har hört mycke negativt om strandkanten den senaste tiden och såna rykten sprider sej ju väldigt snabbt, så det kanske är dags att tänka till lite om dom vill ha kvar sina kunder.

när vi kom hem somna hannes direkt och när han vakna blev det ett dopp i poolen =) han badar nästan varje dag nu på sommarn.. skönt att få svalka sej lite i värmen!
när hannes badat klart tog vi fram snabeldraken och hjälptes åt att göra lite fint här hemma. helt sjukt va skräp det blir, gräs och katthår överallt!

nu längtar jag till tisdag.. finns det nåt man kan göra för att få tiden att gå lite fortare? =)













onsdag

i förmiddags gick tog jag och hannes med basse ut på en promenad. gick förbi pappa och käka lite glass innan vi gick hem igen =)
när vi kom hem va det dags för hannes att sova middag och när han vakna åkte vi in till degerfors för att hämta morfar och inga på tågstationen.
handla lite på lidl på vägen och när vi kom hem igen fyllde jag upp poolen så hannes fick bada lite =)

det är förresten hannes 10-måndersdag idag! inte klokt va fort tiden går. vet att alla säger så men det stämmer ju verkligen! kan inte fatta att han snart fyller ett år =)
har redan glömt hur liten han har varit.. hitta en body som han hade ganska ofta förut, den är i storlek 62. kan inte fatta att den är så liten! tyckte ju att han va stor när han hade den =)




 

tisdag

idag har jag, hannes och mamma varit i kyrksten och hälsat på mammas moster elisabeth. kom dit vid tio ungefär, då blev det fika på altanen. skönt att sitta i skuggan, börjar faktiskt bli lite trött på solen nu..
vid tolv fick elisabeth för sej att hon skulle bjuda på lunch fast tanken va att vi bara skulle fika =) hon laga iaf pasta med kräftstjärtar. gud va gott det va! smidigt oxå så det ska jag testa nån dag.

åkte hem lite innan tre och då brakade ovädret lös! stackars lilla basse va jätterädd när vi kom hem, hon sprang in under köksbordet och satt där och flåsa. är så svårt att veta vad man ska göra när hon blir sådär rädd.. tycker ju synd om henne men samtidigt ska man ju försöka visa att det inte är något att vara rädd för.
lite innan fyra kom pelle hem och såg ut som han hade tagit ett bad =) han stod på en skylift när det börja regna så han va ganska blöt :P

nu ligger hannes och sover gott i sin säng.. han fick stuvademakaroner och korv till kvällsmat och sen blev det ett bad innan vällingen. tog inte många minuter innan han somna så nu får vi hoppas att han sover hela natten =) igår somna han halv sju, vakna vid tre men då flytta jag bara över honom till min säng så somna han om direkt och sov till halv sju. duktig bebis! ;)

måndag

kan väl knappast klaga på vädret idag heller.. dagen har spenderats i stugan med hannes, basse och mamma. har bara tagit det lugnt.. solat, badat och fikat ;)














helgen

igår va jag och hannes i karlstad med mamma och syrran. pelle skulle greja lite här hemma så han tyckte att det va bäst att vi gav oss ut en stund =) tycker det är så tråkigt att bara sitta här och glo när han håller på med massa saker som måste göras.. brukar sluta med att han inte får nåt gjort eftersom jag bara springer och stör honom hela tiden =)
blev ganska jobbigt att springa i affärer eftersom det va så varmt men jag köpte iaf två t-shirts till hannes och ett par skor till mej.. sen blev det premiär på Mc donalds för hannes, det gick sådär :P han välte ut syrrans låda som hamburgarn låg i så det blev sallad överallt.. sen välte han ut hennes dricka på golvet ;)
det blev is och fanta överallt, bla i mammas skor.. så syrran fick torka golvet och mamma fick torka skorna :P jag satt mest och skratta eftersom hannes bara satt där och såg oskyldig ut samtidigt som han tugga på några pommes frites, tror han va ganska nöjd med sina hyss ;)

idag har jag tagit årets första dopp. har ju varit så sjukt varmt så efter lunch åkte vi ut till lunedet..
hannes doppa bara fötterna och det verka han inte gilla.. han drog upp dom igen och rös i hela kroppen, tror han tyckte att det va lite kallt =) pelle bada inte heller så jag fick plaska runt där själv.
satt på en filt i skuggan en stund så hannes fick krypa runt naken.. det verka han gilla :P sen gick vi bort och kolla på djuren innan vi åkte hem.

när vi kom hem fyllde vi upp hannes pool så han fick sitta där och plaska. efter en stund fick han sällskap av pelle, så nu tycker han att han oxå har tagit årets första dopp.. vet inte riktigt om jag tycker att det räknas :P












fredag












torsdag

hannes och jag har haft en riktigt skön dag idag.. efter frukost vila vi lite i soffan innan vi gav oss ut på en promenad med basse. gick till konusm fröding och köpte ett frimärke =)
när vi kom hem lekte vi lite innan det va dags för lunch och sen tog vi bilen till kronhallen. köpte blöjor och lite andra nödvändigheter =)

hannes somna en stund efter att vi kommit hem så då passa jag på att laga lite mat.. frikadeller till hannes och köttfärsbiffar till pelle.
tyvärr blev frikadellerna inte uppskattade! såg ut som han skulle kräkas när han smaka på dom. hade kokat potatis och gjort en vit sås till men det passa inte heller. han blev jättearg och vägra äta så vi gav maten till basse ist, hon är iaf tacksam =) fick göra lite gröt till den kräsna bebisen ist och det slank allt ner. här står man och lagar god mat men han föredrar nån tråkig gröt.. otacksamma bebis ;)


onsdag

idag har jenny och billie varit här och hälsat på en stund, tyvärr kunde dom inte stanna så länge eftersom jenny skulle till lanforsen och köra hö.
fick va hundvakt en stund när jenny åkte och besikta bilen =) när hon kom tillbaks satt vi altanen och käka glass och jordgubbar, behöver väl knappast skriva att det va gott.





när jenny och billie hade åkt hem käka vi lunch och sen la vi oss i soffan och sov en stund =)
är så mysigt och sova med lilla bullen på magen!
vid två fick hannes en banan och sen gav vi oss ut på en promenad.. premiärtur med vagnen framåtvänd =) nellie har ju fått en scooter så hon satt framåt igår när vi va på promenad och hannes vill ju inte va sämre :P
det gick iaf bra även om han kolla lite efter mamma i början, men han sa inte ett ljud på hela promenaden.. den senaste tiden har han inte alls gillat att sitta i vagnen så det kanske va dags att vända. finns ju lite mer att kolla på när man sitter åt "rätt" håll :P


tisdag

idag har vi varit i degerfors och hälsat på fam johansson/nyhlén. gav bebisarna mellanmål innan vi gav oss ut på en promenad i lilla det lilla samhället =)
när vi kom tillbaks va det dags för lunch, blev stuvade makaroner och falukorv/kycklingkorv.
efter maten satt vi i soffan och prata när hannes och nellie lekte lite. eller ja, vet inte riktigt om dom leker.. snor saker från varandra :P

när vi kom hem va hannes hur trött som helst.. han sov i mer än två timmar så jag hann laga mat, plocka i diskmaskinen och kolla på unga mödrar.
när han vakna va det dags för mellanmål och sen gick vi ut i trädgården och fixa lite.

kvällsmaten fick höga betyg av hannes idag.. koka falukorv som jag skar i småbitar och blanda med lite av såsen från min korvsås. kryddar inte min mat så mycke så vi kan nästan äta samma jag och lilla bullen. pelles däremot ska han nog inte äta, har alltid massa kryddor i hans mat.
korvsåsen blanda jag sen med mosad spagetti och en klick smör, mums sa bullen ;) han blev tom arg när maten va slut så han fick lite mer, inte ofta det händer.
hitta ett recept på frikadeller som jag ska prova nån dag, hoppas han gillar det oxå.

imorrn kommer jenny och billie hit och hälsar på, ska bli riktigt trevligt! kul för basse oxå att hon får träffa sin kompis igen, va längesen dom fick leka.







måndag

efter frukosten imorrse gick jag och hannes ut i trädgården för att kratta lite, pelle klippte ju häcken igår så det fanns en del att ta reda på. tyvärr gick det inte riktigt som planerat, hannes hade inte alls lust att leka själv idag. han kröp bara efter mej och gnällde så efter en stund gick vi in och lekte ist =)

efter lunch åkte vi ut till stugan med mamma och syrran. satt på en filt i gräset och lekte lite, plocka smultron och blåbär, fika, gunga och gick ner till sjön så att basse fick bada =)
en väldigt skön dag med andra ord!
på vägen hem stanna vi vid kronhallen och handla lite. jag köpte jordgubbar och grädde som jag och pelle ska mumsa på snart ;)



söndag

blev lite arbete i trädgården idag trotts det varma vädret.. eller ja, pelle har grejat i trädgården. jag och hannes har suttit på en filt på gräsmattan och lekt =)
på eftermiddan kom farmor och farfar hit en sväng, när dom hade åkt hem gick vi en promenad till lidl för att handla lite.. sen har vi inte gjort så mycke mer, lekt och kollat på tv.

just ja, jag och hannes har delat på en hollywoodstrut oxå ;)


mitt hjärta, mitt allt, världens bästa bulle ;)


lördag

idag har det varit varmt, lite för varmt faktiskt.. orkar nästan inte va ute.
i förmiddags åkte vi till jysk och köpte två kuddar till den nya soffan, sen blev det en snabbsväng till stan för att köpa ett par leggings.. va hål i dom enda korta svarta jag hade så det va verkligen dags att köpa nya =)

efter lunch åkte vi ut till granbergsdal där det va nån slags familjedag.. va väl inte spec mycke att hänga i julgranen men vi träffa syrran en stund iaf, hon stod i nån litet hörn och fixa frisyren på dom som ville =)
hannes gjorde ett fynd på loppisen.. en leksakstelefon med lur och hela köret, den har han haft väldigt roligt med idag. endast 15kr kosta den =)
precis innan vi skulle åka hem ringde nån från järnverket i degerfors till pelle så det va bara att skynda sej hem så han fick ge sej iväg och jobba lite.. han har egentligen inte jour nu men det va tydligen kris och det är ju bra pengar för bara några timmars jobb.
under tiden pelle va borta tog hannes en tupplur så jag passa på att fylla poolen så att han fick bada lite när han vakna.. har en känsla av att den där poolen kommer användas flitigt i sommar =)

imorrn vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på.. tanken var att vi skulle fortsätta fixa i trädgården i helgen men är det såhär varmt imorrn oxå så orkar jag nog inte. då blir det att sitta i skuggan med en glass ist ;)


nya soffan =)


hannes nya telefon ;)






fredag

idag har jag och hannes varit i kristinehamn en stund med mamma, köpte glass och gick en liten promenad vid vattnet =)







på eftermiddan kom syrran hit och hälsa på. vi fyllde upp poolen när hannes låg och sov middag så att han skulle få bada lite i värmen. syrran fick för sej att hon oxå skulle bada, är ju ingen jättepool vi har men plats fick dom båda två :P









vet inte varför hannes skulle envisas men att se så grym ut på alla kort, han tyckte faktiskt att det va kul att bada. han kanske är trött på att mamma alltid springer runt med kameran i högsta hugg ;)

när pelle sluta vid fyra åkte han direkt in till örebro och hämta våran nya soffa =) när vi beställde den sa dom att det skulle komma i början av augusti men det kom visst lite tidigare.. inte ofta det är så.
så nu sitter vi här i våran nya soffa.. blev faktiskt riktigt bra. ska ta en bild imorrn så ni får se hur den ser ut.
när soffan va på plats åkte jag och syrran till skranta pizzeria och köpte mat, har aldrig handlat där förut men det va helt ok.. lite snålt med pizzasallad bara.

nu ska jag gå en sväng med basse sen blir det en dusch innan läggdags!


torsdag

idag har jag varit duktig och klippt gräset, mamma och robban tog med sej hannes och basse på en liten promenad under tiden.
när gräset va klippt blev det fika på altanen.. kladdkaka och nån annan mumsig "tårta" från bagarns brödbod, gott gott ;)
lite senare på eftermiddan gick vi ner till näset och grilla korv och spela kubb. riktigt trevligt! att man inte gör såna där små utflykter lite oftare. kom hem vid sju och då va hannes helt slut.. fick välling och sen somna han på två röda =) nån mer som är trött är basse, hon fick springa lös nere vid näset så hon har badat och härjat runt för fullt. skönt att göra av med lite energi :P

orkar inte skriva så mycke mer idag.. lägger in en bild på världens bästa bulle ist ;) <3


RSS 2.0