mors dag

nu har min lilla plutt fått penicillin i två dagar så nu mår han mycke bättre. han hostar en del och det låter lite när han andas ibland men han är pigg och glad som vanligt =)
hannes är fortfarande lite förkyld men han verkar inte lida spec mycke, idag har han varit mer vild än tam! han är verkligen hopplös ibland min lilla skitunge :P

fick present av mina små älsklingar förut eftersom det är mors dag.. mörk choklad, hårsnoddar och ett jättegulligt kort ;)
min egen mamma fick fyra påsar bullar som jag och hannes bakade i förmiddags =)

imorrn är det städning som gäller här hemma för på onsdag kommer mäklarn hit och tar kort.
är klara med vardagsrummet nu så idag har pelle målat taket i köket, ska målas en gång till imorrn och sen ska panelen får lite färg oxå.
när det är klart är det lite småsaker som ska fixas men sen får det räcka!
nu är det bara att hålla tummarna för att huset blir sålt så vi kan köpa huset vi vill ha =)


stackars liten!

hannes och linus blev rejält förkylda igår eftermiddag och båda fick feber i natt. imorse verkade båda må bättre men när linus sovit en stund på förmiddan verkade han sämre igen.
han kunde inte äta och det lät konstigt när han andades.. han andades med väldigt korta andetag som nästan väste. blev jätteorolig så jag ringde till baggängens vårdcentral och fick en tid kl ett.
mamma fick skynda sej hit för att ta hand om hannes under tiden, fick inte tag på pelle först eftersom han va på järnverket i degerfors.

på vårdcentralen misstänkte dom lunginflammation så det va bara att åka hem, hämta pelle och packa väskan och sen vidare in till USÖ. usch va nervös jag va! va jätterädd för att han skulle sluta andas.
när vi kom in på USÖ fick vi först gå in i ett rum där dom ställde en massa frågor och sen vägde dom linus och tog tempen på honom. efter det fick vi gå in i ett annat rum och vänta på doktorn.
stackars lilla plutten va så ledsen och skrek i en evighet kändes det som! han hade ju inte ätit ordentligt sen kl åtta så han va såklart jättehungrig men kunde inte äta eftersom han knappt fick luft när han försökte.
doktorn undersökte honom och tog lite prover och sen fick han andas i en inhalator för att luftrören skulle vidga sej. behöver jag säga att han inte blev spec glad när han fick den där masken för ansiktet?
när det va klart fick han en alvedon och lyckades tillslut somna en liten stund innan det va dags att andas i inhalatorn igen och ge honom antibiotika. 
märkte direkt att han började må bättre och det lät inte lika otäckt när han andades.
fick vänta en stund innan doktorn skulle undersöka honom igen och lämna svar på proverna.
proverna visade att han har en infektion i luftrören och det visade sej oxå att han har öroninflammation =/
inte konstigt att han skrek och var ledsen!
eftersom andningen blev bättre direkt bestämde doktorn att vi fick åka hem. tack och lov för det! nu ska han äta ventolin och någon annan penicillin i fem dagar, sen hoppas vi att lilla plutten är frisk!

skulle ju festa med tjejerna ikväll så det här dagen blev inte riktigt som planerat, men vad gör det? det viktigaste är ju att mina små älsklingar är friska!
hoppas verkligen att jag slipper vara med om det här igen. är hemskt att se sina barn må så dåligt! gör verkligen ont i mammahjärtat!


<3

tack bobbo för att du tog hand om lilla hannes, din födelsedag blev inte riktigt som planerat!
grattis igen =)



bullar

idag gjorde vi oss iordning och åkte till kronhallen vid åtta, fick lust att baka bullar eftersom dom gjorde det på nyhetsmorgon så jag va tvungen att köpa jäst och lite annat som behövdes.
tänkte först att vi skulle gå en promenad dit men ångrade mej i sista stund och tog bilen ist, va nog tur det för usch va det blåser!

nu är iaf bullarna klara och jag är ganska nöjd. dom va jättefina innan jag ställde in dom i ugnen men när jag tog ut dom hade några fått en lite konstig form. men men, hoppas dom är goda iaf!
hannes har gått runt här hemma och sagt baka hela förmiddan så han vet nog vad som väntar till mellanmål ;)

när pelle kommer hem från jobbet idag ska jag åka ner till stan med mamma och kolla efter en klänning till syrrans student.
ska in på systemet och köpa en flaska vin oxå för på fredag blir det utgång med tjejerna! wohoo ;)

duktiga

idag har jag och pojkarna varit riktigt duktiga! vi har städat övervåningen, bytt sängkläder i alla sängar, rensat skafferiet, tvättat, hängt tvätt, städat toaletten, plockar undan och dammsugit köket, vardagsrummet och hallen =)
tror aldrig har jag sprungit så mycke i trappor som jag har gjort idag.. :P

fick besök av mamma och syrran efter lunch. syrran åker ju förhoppningsvis på klassresa imorrn, om inte askmolnet ställer till det för dom! visst hoppas man att dom kommer iväg men samtidigt är man ju rädd att det ska hända nåt, eller att det ska vara flygförbud när dom ska hem!
får helt enkelt vänta och se vad som händer.. hoppas iaf att dom ställer in resorna om det finns nån risk att det är farligt att flyga, men det gör dom säkert.

lite senare på eftermiddagen kom pappa hit och hälsade på en stund.
direkt när hannes fick se honom sprang han och hämtade sina sandaler och sen pekade han på ytterdörren =) pappa jobbar med kaffe och godismaskiner och hannes är väl medveten om vad som finns i hans firmabil. han brukar lyfta in hannes i bilen så står han där och pekar på allt godis och säger oj oj oj ;)
idag blev hans val från "godisbilen" en nougatboll :P


 





måndag

hannes och linus blir tydligen trötta av att vara på öppnaförskolan, båda två har sovit sen kvart över 12 =)
nu börjar jag tycka att det är roligt att gå till öppnaförkskolan igen, tyckte det va lite jobbigt ett tag när linus va mindre men jag gick dit ändå för hannes skull.
är mycke roligare nu när linus kan ligga på golvet och leka lite han oxå..
hannes har ju alltid varit så mammig men nu är han så upptagen med att leka med sina kompisar så han har inte tid att springa efter mamma längre :P

har hunnit plocka undan lite här inne, sorterat tvätt och förberett kvällsmaten under tiden som pojkarna har sovit men nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. dom vaknar säkert snart så det är nog ingen idé att börja med något =)

söndag

varför går helgerna så fort? hinner ju knappt blinka så är det måndag igen!
idag tog jag med mej hannes och basse på en morgonpromenad före frukosten. är så skönt att komma ut direkt på morgonen när det är tyst och lugnt ute =)
hannes fick såklart dricka sin välling innan vi gick ut, ni får inte tro att jag låter honom sitta i vagnen och vara hungrig! riktigt så taskig är jag inte =)

när vi kom hem åt vi frukost och sen gjorde vi köttfärsbiffar och sockerkaka.
sockerkakan gjorde jag eftersom mamma och syrran skulle komma hit på eftermiddan, syrran skulle färga mitt hår och klippa pelle så vi va ju tvungna att bjuda på någonting =)
hade bestämt mej för att jag inte skulle ta en enda bit, hur tror ni det gick? jag åt nog upp halva jävla sockerkakan! så nu sitter jag här och är sur på mej själv.


tror lillbullen har ärvt mammas lår, synd att inte mina känns lika charmiga ;)

idag har linus fått in snitsen på lära-gå-stolen så nu kan han ta sej fram på egen hand. börjar bli full rulle här hemma!
är så roligt att se att hannes och linus börjar leka lite med varandra nu. förut blev hannes arg när linus tog hans leksaker men nu tycker han bara att det är roligt.
linus är verkligen helt fascinerad av hannes! han skrattar åt precis allt han gör och det syns verkligen att han så gärna vill följa efter hannes när han springer runt och leker men det går ju inte riktigt än.
undra hur det kommer bli här hemma när linus börjar gå.. kommer va cirkus hela dagarna :P


hannes lagar köttfärsbiffar.


varför använda tallrik när man kan äta direkt ur paketet? ;)

lördag

imorse tog jag med mej hannes och gick en promenad till bagarns brödbod för att köpa bröd till frukosten. brukar inte äta bröd spec ofta men ibland måste man unna sej lite =)
köpte ett lite grövre bröd och på det hade vi kalkon, ost och gurka. gud va gott det va!

lite senare på förmiddan åkte vi ner till stan för att kolla på alla bilar och motorcyklar.
resten av dagen har vi spenderat i trädgården =)










fredag

igår hade vi fullt upp hela dagen så jag hann faktiskt inte med något blogginlägg.
vi började dagen med att gå till öppna förskolan, sen gick vi hem och åt lunch och sen va det dags för pojkarna att sova.
när pelle kom hem från jobbet åkte jag till stan med syrran och köpte en klänning till mamma på H&M. hon fyller år nästa vecka och vi visste att hon hade hittat en klänning som hon ville ha till syrrans student men hon tyckte inte att hon hade råd att köpa den just då. fanns bara en kvar i hennes storlek så för att hon skulle få klänningen kom jag på den briljanta idén att vi skulle köpa den :P
för att hon skulle slippa gå till H&M och se att klänningen va borta åkte vi och lämnade den till henne direkt, hon blev så glad att hon började gråta när hon fick den så jag tror det va en ganska bra present ;) <3

när jag kom hem från stan va pelle tvungen att åka till Lidl för att jobba så jag passade på att bada hannes och linus. första gången jag har gjort det själv och det gick hur bra som helst =)
när pelle kom hem igen stack han bara in huvudet och sa att han skulle klippa gräset så jag fick äta kvällsmat ensam. när han va klar va klockan sju så det va bara att lägga barnen. full rulle hela dagen med andra ord :P

när hannes och linus somnat gjorde vi iordning vardagsrummet för målning.
pelle hade köpt ett nytt rollerset som låg på golvet i matsalen (varför det låg där har jag inget bra svar på) när jag tog fram det fick jag se att plasten va trasig och att själva rollern va borta så det va bara att börja leta. vi letade överallt men hittade den inte! jag kollade tom i frysen eftersom hannes ibland får för sej att lägga saker på ganska konstiga ställen :P
slutade iaf med att jag fick åka till OK och köpa en ny eftersom det va spårlöst försvunnen!
imorse när pelle åkt till jobbet knallade hannes iväg till sin sopbil och tog fram rollern, den lilla smurfen! ;)

idag gick vi en promenad för att möta mamma och sen gick vi hem hit och fick besök av lilla morfar =) när han hade åkt hem gjorde vi oss iordning och åkte till maxi för att storhandla.
det gör jag aldrig mer en fredag! fy tusan va folk!
när vi kom hem fick hannes och linus mat och när dom sov middag delade jag och mamma på en omelett.

nu har vi nyss målat vardagsrummet igen. det tar faktiskt längre tid än man tror! ska bli så jäkla skönt när det är klart =) vitt och fint blir det!


avslöjad ;)











onsdag

idag va vädret äntligen så pass bra att vi kunde ge oss ut på en morgonpromenad.
träffade på pappas kompis gary på selkroksvägen så vi stannade till och pratade lite. efter en stund kom sofie och tyra gåendes, dom hade varit och lämnat wille på dagis och va påväg hem så det slutade med att vi följde med för att kolla på deras hus =)
hannes slängde sej såklart på alla willes leksaker :P
efter en rundvandring och lite lek i willes rum gick vi hemåt eftersom det va dags för linus att äta.

efter lunch kom mamma hit och hälsade på en stund innan hon skulle vidare till jobbet.
resten av eftermiddagen har vi lekt, städat och fixat kvällsmat.

imorrn är det äntligen torsdag och ett besök på öppna förskolan står på scemat! har ju inte varit där på en vecka eftersom det va stängt i måndags så hannes har lite extra energi att göra av med :P
idag har han varit hopplös vissa stunder, kommer få gråa hår pga den där lilla bråkstaken ;)





gick upp på övervåningen förut för att lägga linus i sängen, vilket knappt tar en minut, under tiden hade hannes hunnit riva ut ett paket blöjor, kasta dynor och hälla ut en mugg vatten på golvet.
skulle nästan kunna säga att han är en liten skitunge ;)

majskrokar

köpte majskrokar för några dagar sen, behöver jag säga att linus älskar dom? ;)
hannes äter såklart han oxå.. han vill smaka på allt som lillebror äter =)
är så skönt nu när linus kan äta lite annat än bara ersättning. nu får han lite mat till lunch, gröt till kvällmat och välling innan han ska sova. ska försöka plocka bort målen med ersättning mer och mer, mammas lilla plutt börjar ju blir stor! =)



hannes hjälpte pappa med renoveringen förut ;)


tisdag

igår hade vi en mäklare här på besök, han kollade runt lite och gav lite tips på vad vi bör tänka på inför försäljningen.
är ju lite småsaker som behöver fixas så igår kväll målade vi altandörren och lister i vardagsrummet. efter olika ideér hit och dit kom vi tillslut fram till att vi ska måla om väggarna oxå =) så nu har vi lite att pyssla med!
känns ju lite tråkigt att renovera för att sälja men vi vill verkligen bli av med huset nu så det är lika bra att göra det så fint som möjligt.

idag har vi faktiskt inte gjort spec mycke.. linus tog sovmorgon till kvart i åtta så någon morgonpromenad blev det inte eftersom det började regna innan vi hann ut.
får se om vi kanske ger oss ut en stund när vi har ätit mellanmål. blir tråkigt att bara gå här hemma hela dagarna men det är ju inte roligt att va ute när det är dåligt väder.

nu ska jag kolla posten innan pluttisarna vaknar =)


tandläkaren

va verkligen skitnervös när jag vakna idag.. det första jag tänkte när jag vakna var "nej, inte tandläkaren"
jag överlevde iaf undersökningen och det kosta bara 60kr. hade med mej pelles visakort eftersom jag va beredd på att det skulle bli en dyr historia :P
tyvärr så fick jag veta att mina mjölktänder är trasiga. ja, jag är 25år och har två mjölktänder kvar :)
det finns inga rötter till "vanliga" tänder under så dessa två mjölkisar kommer förhoppningsvis sitta kvar resten av livet.. ramlar dom ut blir det lite smått jobbigt.
men nu har jag som sagt hål i båda och problemet är tydligen att man inte kan rotfylla mjölktänder så vi får väl se vart det här slutar. ska dit igen om några veckor, då ska dom försöka laga den ena iaf. jag är redan nervös.

förutom tandläkarbesöket har vi varit på stan idag.. pelle köpte tre t-shirts och ett linne, kors i taket! tror jag ska rensa i hans garderob lite oftare :P 
hannes fick ett par shorts och en t-shirt och linus fick en solhatt.
när vi kom hem från stan kom syrran hit och hälsade på, hon hade med sej sina frisörgrejer så nu har hannes fin frisyr igen =)
lite senare på eftermiddagen åkte jag och syrran till mammas nya lägenhet. hon håller på att flytta in och jag tror hon kommer få det riktigt bra i sitt lilla krypin :P

resten av dagen har vi spenderat här hemma.. pelle har monterat ihop våran nya gasolgrill så nu slipper vi hålla på och krångla med kol och annat onödigt.
va tydligen jobbigt att montera ihop den så jag och hannes fick gå en promenad till konsum för att köpa folköl. hade vi inte gjort det hade väl grillen fortfarande legat kvar i kartongen :P

idag är det förresten basses födelsedag. hela sex år fyller det lilla monstret =)
köpte lite godis till hennes förut och så fick hon grillad kycklingfilé till kvällsmat på sin stora dag :P




fredag

äntligen fredag igen, skönt!
har faktiskt hunnit med en hel del på förmiddan, dammat i vardagsrummet, plockat undan, sorterat tvätt och rensat i mina och pelles garderober. så nu har vi en hel hög med kläder som ska slängas.
tog mej faktiskt friheten att slänga en hel del av pelles kläder så nu måste han köpa nytt :P för en gångs skull ser jag faktiskt en fördel med att han är så snurrig, han kommer inte ha en aning om vad jag har slängt ;)

nu ligger hannes och linus och sover middag, när dom vaknar ska vi nog fortsätta rensa lite i min byrå och sen åker nog snabeldraken fram.
har tänkt att vi ska gå en promenad i eftermiddag oxå men vi får se om vi hinner innan pelle kommer hem.











lite blandade bilder från dom senaste dagarna <3

fredag betyder ju även vägning och idag visade vågen -1,1kg.
hade ju som mål att gå ner 2kg innan första juni och det målet har jag redan klarat =)

trevlig helg på er!



onsdag

så va det onsdag och veckan början vänta mot helg, skönt men samtidigt väldigt läskigt eftersom jag ska till tandläkaren på lördag! jag hatar verkligen att gå dit! det är så fruktansvärt obehagligt och kostar en massa pengar!
hade en tid för två veckor sen men då ringde jag och sa att jag va sjuk, funderar på att göra samma sak igen för jag vill verkligen inte. jag åker hellre till BB och går igenom en förlossning.
undra hur det blir när hannes och linus ska börja gå till tandläkaren, kommer ju inte va något vidare stöd eftersom jag ä livrädd själv. får bli pelles uppgift att gå dit med dom =)

idag har vi hunnit med en promenad, lite lek i trädgården och så har jag varit hos BM.
nu har jag precis ätit lunch, blev omelett som vanligt :P har blivit en liten tradition för mej.. när hannes och linus sover middag lagar jag en omelett som jag sedan äter framför datorn i lugn och ro =)
kan tycka att det borde bli lite tjatigt men det blir det faktiskt inte.. brukar variera lite mellan kalkon och kycklingkorv. fetaost har jag alltid i =)

har förresten varit dålig på att uppdatera om vikten, i fredags hade jag gått ner 1,3kg så det går riktigt bra nu.. är inte så långt kvar till mitt mål. smygvägde mej imorse och det ser ut att bli ett bra resultat den här veckan oxå =)

nu är linus vaken så han ska få lite mat, när hannes vaknar ska vi gå till frödingparken med syrran.

sandaler

som jag skrev tidigare så blev det en promenad till träskofabriken när hannes och linus sovit middag. tyvärr hade dom inte sandaler kvar i hannes storlek så det blev en promenad ner till stan ist. gick först till eurosko men där hade dom inga fina så vi gick vidare till kängan och där hittade vi fakiskt ett par =)
blev ju en liten längre promenad än jag hade tänkt så innan vi gick hem fick jag gå in på willys och köpa ersättning till linus som han fick dricka i vagnen på vägen hem.
när vi kom hem va jag helt slut, gick hemifrån tio i två och va hemma kvart i fyra så det tog betydligt längre tid än jag hade räknat med =)

nu ska jag duscha och sen hänga en tvätt!


tisdag

känns inte bra att sitta inne vid datorn när det är så fint väder ute.. vill ut i solen men det vågar jag inte eftersom både hannes och linus sover.
hör inte om dom vaknar när jag sitter på baksidan så jag får sitta här och vänta tills dom har vaknat. hannes sover alltid minst en timme när han sover middag men linus kan sova allt mellan 15 min och 1½ timme så jag har ju ingen aning om när han vaknar.

idag har vi städat lite, gått en promenad och varit på BVC med linus.
i em ska vi gå en promenad till träskofabriken och kolla på sandaler till hannes och sen blir det nog lite lek i trädgården =)

nu är lill bullen vaken!

helgen

har inte blivit någon uppdatering i helgen, finns så mycke annat roligt man kan göra än att sitta vid datorn.
i lördags va jag och linus i örebro med mamma och syrran, hittade faktiskt en hel del till mej själv. två par skor, ett par leggings, ett par jeansshorts, en tunika, solglasögon och tre par trosor.
hannes fick strumpor och ett par jeansshorts och linus fick nöja sej med två par strumpor. är ganska svårt att köpa kläder till pelle så han fick öl från systemet ist =)
va en väldigt trevlig dag fast jag sakna hannes såklart!

igår va vi i pelles farfars sommarstuga hela eftermiddagen. han bjöd på smörgåstårta till lunch men jag tog faktiskt inget. eftersom jag inte äter varken skinka eller leverpastej så blir det bara bröd kvar om jag plockar bort det och det försöker jag ju undvika så jag åt lunch hemma innan vi åkte =)
va full rulle där ute i skogen eftersom pelles pappas familj oxå va där och dom hade med sina tre hundar så basse fick leka av sej lite =) hundarna fick springa runt lösa hela tiden eftersom det inte finns några stugor i närheten så basse va helt slut när vi åkte hem :P

idag har vi varit på öppna förskolan som vanligt på måndagar. märks att hannes börjar bli stor nu för hen leker med andra barn på ett annat sätt, små barn sitter ju mest för sej själva men nu börjar dom leka med varandra ist.
han är verkligen helt besatt av bilar, lastbilar och traktorer. det är det enda han leker med på öppna förskolan och när vi är ute och går pekar han på varenda bil han ser. traktorer är mest intressanta..
han kan inte säga traktor än så han säger bara traa, men det funkar lika bra det ;)













fredag

vart har den här dagen tagit vägen?
pelle har haft jourledig så vi har varit hemma hela familjen men det känns inte som vi har gjort spec mycke.. basse har varit hos frisören, efter lunch åkte vi till maxi och innan kvällsmaten gick vi en promenad. tror inte vi har gjort så mycke mer =)

imorrn blir det shopping för hela slanten! ska in till marieberg med linus, mamma och syrran. fick pengar i present som jag ska köpa kläder för. eller jag har inte fått pengarna än.. för att jag ska handla till mej själv och inte till barnen så är dom tydligen i säkert förvar hos mamma :P
pelle och hannes ska hälsa på farmor (hannes farmor) när vi är borta och bränner pengar =) kommer sakna min lilla bulle! gäller ju bara några timmar men det känns ändå lite tråkigt att han inte ska följa med.
men men, jag umgås ju med hannes och linus hela dagarna så det är väl inte mer än rätt att pelle får lite egentid med honom. bara det inte händer för ofta ;)

tog fram lära-gå-stolen för ett tag sen och linus gillar verkligen att sitta i den. han når bara ner med tårna än så länge så han kommer inte spec långt men han tycker det är spännande ändå =)
storebror tycker oxå att den är spännande.. händer lite då och då att han klättrar ner i den och åker en liten runda :P











tidig morgon

vaknade som vanligt av att linus låg i sin säng och pratade, kollade på klockan och blev ännu mer trött när jag såg att den va 04.43. bara att stiga upp =)
tur att han är så glad när han vaknar.. han ligger aldrig och gnäller utan han ligger där och pratar och när han ser att man är vaken och tittar på honom så börjar han skratta, min lilla busunge!

idag är pelle jourledig så han ska måla klart det sista i trappen. har ju bara sett ut sådär i ett halvår :P
vid lunch ska basse till frisören och bli sommarfin, blir skönt för henne att bli av med den där fluffiga pälsen =)

onsdag

idag har jag faktiskt varit ganska duktig.. har hängt tvätt, sorterat tvätt, bytt sängkläder i alla sängar, städat och lagat mat.
tyvärr blev det ingen promenad som jag hade tänkt men det får vi ta imorrn ist. gick iaf en liten sväng med basse när hannes och linus hade somnat så lite har jag rört på mej =)

gick förbi konsum innan vi gick hem för att köpa lite frukt och när jag stod i kassan kom jag på att jag skulle köpa två triss oxå, vilket jag höll på att inte få göra. det är tydligen 18-års gräns på triss nu och jag hade inget leg med mej. ser jag verkligen så ung ut? :P
vet ju mycke väl att det inte är lätt med alla legkontroller när man jobbar i affär så jag blir absolut inte arg för att hon i kassan fråga. det som däremot gjorde mej irriterad var att hon tog fram två lotter, slog in dom i kassan, la dom på disken och SEN fråga hon efter leg.
har aldrig sagt emot förut när nån har frågat efter leg men nu gjorde jag faktiskt det.. hade ju varit jätteroligt om jag hade fått gå därifrån utan lotterna och sen sett i tidningen att nån vunnit storvinst på konsum skranta. eller inte kanske! hade ju hela mitt liv undrat om det va på "mina" lotter det va storvinst.
men men, jag fick mina lotter och jag vann 50kr :P

imorrn är det torsdag och då väntar ett besök på öppna förskolan, precis som vanligt =)


tisdag

idag hoppade vi över morgonpromenaden, kändes inte lockande att ge sej ut i snön =)
har varit hos våran revisor och lämnat in deklarationen och sen stanna vi till på maxi och handlade lite. skulle bara ha mjölk och blöjor men som vanligt så kom jag hem med betydligt mer.

har haft lite dåligt samvete för att vi inte har börjat ge linus smakportioner som jag hade tänkt.. han har smakat potatis nångång men inte så mycke mer. gröt äter han en portion varje dag men nu ska det bli ordning med maten oxå, han kan ju inte leva på ersättning hela livet.
idag när hannes åt lunch fick han sitta med vid bordet och äta Majs och potatispuré, jösses vad han mosa i sej ;)
han vifta med armarna och såg väldigt glad och belåten ut. mitt lilla monster! :P

får se vad vi ska hitta på resten av dagen, kanske blir en promenad lite senare i eftermiddag om vädret blir bättre!

måndag

så va det måndag igen.. helgerna går för fort!
idag har vi varit på öppna förskolan och lekt. eller jag och hannes har lekt, linus låg i vagnen och sov hela tiden. när vi kom hem fixa vi lite lunch och sen somna hannes så skönt i sin säng.
nu sitter jag här och myser med min lilla klump som "pratar" för fullt :P han börjar bli så stor! snart ett halvår. tycker faktiskt att det är riktigt skönt.. han skrattar och är med mycke mer nu, det är faktiskt mycke roligare än när dom bara äter och sover hela dagarna =)

igår va det första maj så nu har jag börjat mitt "nya liv" igen ;)
april blev en riktig fuskmånad med dop, födelsedag och påsk. men men, nu kör vi igen!
innan maj är över ska jag ha blivit av med minst 2kg.
vet inte riktigt vad mitt slutmål är, det beror lite på hur det känns men 5kg till ska iaf bort. så efter maj är det bara 3kg kvar ;)


familjedag

idag har vi varit i lunedet på familjedag. tyvärr blev det inte riktigt som vi hade tänkt oss.. hade gjort iordning matsäck för att vi skulle kunna sitta på en filt i solen och ha picknick. vi hade picknick precis som planerat men vädret va inte riktig som jag hade planerat.. usch va kallt det va!
efter att ha kollat runt lite på loppisen gick vi bort till djurhagen för att hannes skulle få hälsa på djuren. vad fick han hälsa på? tre höns och fyra ankor! tycker det är dåligt att annonsera om att djurhagen öppnar och sen när man kommer dit finns det inga djur.
men men, vi hade trevligt trots kalla vindar och saknade djur =)

har sålt våran emmaljunga scooter idag oxå.. sänkte priset med 200kr imorse eftersom vi bara ville bli av med den. tog inte lång tid innan jag fick ett sms från en tjej som ville komma och hämta den under dagen.
innan hon kom hit och hämtade den hörde sex personer av sej.. tänk vad 200kr kan göra :P

idag blir min lilla plutt hela 5 månader! på ett sätt känns det som tiden går fort men samtidigt känns det som han alltid har funnit här. kommer knappt ihåg hur det va när vi bara hade hannes.. eller när vi inte hade några barn alls, vad tusan gjorde vi då? just ja, jag plågades i en affär.
usch, en tid jag helst vill glömma.. kommer ihåg att mitt liv kändes så fruktansvärt hopplöst när vi höll på och försökte sälja skiten. vi hade verkligen otur precis hela tiden! 
skulle kunna säga att mitt liv nu jämfört med då är som natt och dag. tacka fan för det :P

RSS 2.0