stackars liten!

hannes och linus blev rejält förkylda igår eftermiddag och båda fick feber i natt. imorse verkade båda må bättre men när linus sovit en stund på förmiddan verkade han sämre igen.
han kunde inte äta och det lät konstigt när han andades.. han andades med väldigt korta andetag som nästan väste. blev jätteorolig så jag ringde till baggängens vårdcentral och fick en tid kl ett.
mamma fick skynda sej hit för att ta hand om hannes under tiden, fick inte tag på pelle först eftersom han va på järnverket i degerfors.

på vårdcentralen misstänkte dom lunginflammation så det va bara att åka hem, hämta pelle och packa väskan och sen vidare in till USÖ. usch va nervös jag va! va jätterädd för att han skulle sluta andas.
när vi kom in på USÖ fick vi först gå in i ett rum där dom ställde en massa frågor och sen vägde dom linus och tog tempen på honom. efter det fick vi gå in i ett annat rum och vänta på doktorn.
stackars lilla plutten va så ledsen och skrek i en evighet kändes det som! han hade ju inte ätit ordentligt sen kl åtta så han va såklart jättehungrig men kunde inte äta eftersom han knappt fick luft när han försökte.
doktorn undersökte honom och tog lite prover och sen fick han andas i en inhalator för att luftrören skulle vidga sej. behöver jag säga att han inte blev spec glad när han fick den där masken för ansiktet?
när det va klart fick han en alvedon och lyckades tillslut somna en liten stund innan det va dags att andas i inhalatorn igen och ge honom antibiotika. 
märkte direkt att han började må bättre och det lät inte lika otäckt när han andades.
fick vänta en stund innan doktorn skulle undersöka honom igen och lämna svar på proverna.
proverna visade att han har en infektion i luftrören och det visade sej oxå att han har öroninflammation =/
inte konstigt att han skrek och var ledsen!
eftersom andningen blev bättre direkt bestämde doktorn att vi fick åka hem. tack och lov för det! nu ska han äta ventolin och någon annan penicillin i fem dagar, sen hoppas vi att lilla plutten är frisk!

skulle ju festa med tjejerna ikväll så det här dagen blev inte riktigt som planerat, men vad gör det? det viktigaste är ju att mina små älsklingar är friska!
hoppas verkligen att jag slipper vara med om det här igen. är hemskt att se sina barn må så dåligt! gör verkligen ont i mammahjärtat!


<3

tack bobbo för att du tog hand om lilla hannes, din födelsedag blev inte riktigt som planerat!
grattis igen =)



Kommentarer
Postat av: Mamma/Mormor

Det gör ont både i mammahjärta å mormorhjärta..

Skit samma om man fyller år!!

Tack å lov att han mår bättre <3

2011-05-27 @ 22:22:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0